TIP DANA: Wales – Turska: Velšanima je potreban trijumf, ali i povoljan rezultat u Zagrebu!

Tip Dana na kladjenje.hr

U utorak se napokon završavaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u Njemačkoj, a ovaj put smo analizirali dvoboj koji će se igrati u Cardiffu gdje će snage odmjeriti reprezentacije Walesa i Turske. Turci su osigurali svoje mjesto na EURU jer se trenutno nalaze na vrhu tablice, dok Wales, da bi došao do drugog mjesta, mora pobijediti večeras, ali i nadati se povoljnom rezultatu u Zagrebu gdje će se sukobiti Hrvatska i Armenija. Utakmica u Cardiffu je zakazana za početak u 20:45, kada će, između ostalog, početi i sve utakmice posljednjeg kola kvalifikacija.

Wales: Da nije bilo Armenije, Wales bi već osigurao mjesto na EURU!

Sveukupno gledajući, stječe se dojam da bi Velšani već odavno osigurali svoje mjesto na Europskom prvenstvu da nisu bili u skupini s Armenijom, koja im je uzela čak četiri boda. Naime, Armenija je prvo, suprotno svim očekivanjima, slavila u Cardiffu s 4-2, a zatim je ista ta reprezentacija prije samo nekoliko dana odigrala 1-1 protiv Otočana, znatno zakompliciravši Walesu situaciju oko kvalifikacija za EURO, što bi praktički bilo sigurno da su Rob Pageovi igrači pobijedili na tom susretu. Osim te dvije utakmice, Wales je do sada ostavio prilično dobar dojam, što potvrđuje i njihovo trenutno treće mjesto na ljestvici, s dva boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Hrvatsku.

Što je donekle pozitivno, Velšani imaju bolji međusobni omjer protiv Hrvata, pa će Zlatku Daliću i njegovoj momčadi u posljednjem kolu protiv Armenije na domaćem terenu biti potrebna pobjeda za osiguranje drugog mjesta, koje vodi na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Njemačkoj. Do sada je momčad trenera Pagea odigrala sedam utakmica u kvalifikacijama, ostvarivši tri pobjede, dva remija i isto toliko poraza. Prije tog nesretnog remija u prošlom kolu na gostovanju kod Armenije, ova reprezentacija je osigurala pobjedu protiv Hrvatske na domaćem terenu, i tada se činilo da Otočani drže sve u svojim rukama.

Međutim, Wales je sada u situaciji gdje više ne ovisi o sebi, jer osim što im treba pobjeda u posljednjem kolu protiv Turske, trebaju i da Hrvatska odigra neriješeno ili izgubi, što je zaista teško očekivati, iako je Armenija u ovim kvalifikacijama pokazala određenu kvalitetu. Na domaćem terenu Wales je do sada odigrao tri utakmice, ostvarivši dvije pobjede uz spomenuti poraz od Armenije. Domaća momčad je rano došla do vodstva na tom susretu, ali su gosti uspjeli preokrenuti rezultat do kraja prvog poluvremena. Sredinom drugog dijela igre Armenija je povela s 3-1, Velšani su nekako uspjeli postići drugi gol, ali su zatim primili četvrti, nakon čega je Mur dobio crveni karton, i već je bilo jasno da je prvi domaći poraz u ovim kvalifikacijama neizbježan. Drugi poraz dogodio se na gostovanju kod Turske koja je najviše pokazala u ovoj skupini, što najbolje svjedoči i plasman na prvo mjesto, ali i osigurano sudjelovanje na EURU. Zanimljivo je da su ove dvije reprezentacije bile u istoj skupini i na prošlom Europskom prvenstvu, gdje je Wales bez većih problema slavio s 2-0.

Turska: Primarni cilj je već ostvaren!

U proteklih nekoliko godina turska nacionalna momčad nije se isticala, pa je logično zašto je naglasak stavljen na plasman na Europsko prvenstvo. Sve je počelo katastrofalnim nastupom na prošlom EURU, gdje je ova reprezentacija zauzela posljednje mjesto u svojoj skupini, natječući se protiv Walesa, Švicarske i Italije, koja je na kraju i osvojila trofej. Nakon ispadanja s Europskog prvenstva, činilo se da Turci nisu ostavili puno bolji dojam ni u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, budući da ova momčad nije uspjela osigurati plasman.

Da budemo pošteni, nekadašnji polufinalist Svjetskog prvenstva došao je do doigravanja, gdje je Turska poražena u gostima od Portugala s rezultatom 3:1, što je bilo očekivano, s obzirom na to da su Portugalci godinama unazad jedna od najboljih reprezentacija na svijetu.

Nakon svega toga, momčad se okrenula kvalifikacijama za predstojeće Europsko prvenstvo i kada se sve uzme u obzir, primarni cilj je ostvaren, budući da je Turska uspjela osigurati mjesto na završnom turniru kolo prije kraja. Trenutno se momčad Vinčenca Montele, koji je nedavno preuzeo vodstvo, nalazi na vrhu ljestvice s tri boda prednosti nad drugoplasiranom Hrvatskom. U prošlom kolu, nekadašnji polufinalist Svjetskog prvenstva lako je pobijedio Latviju 4:0 kod kuće, a prije toga Turska je također pobijedila na gostovanju kod Hrvatske, pa slobodno možemo reći da je ova momčad zasluženo osigurala plasman na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Njemačkoj.

U sedam odigranih utakmica Turci su ostvarili pet pobjeda, jedan remi i jedan poraz kod kuće protiv Hrvatske, pri čemu je jedini remi bio kod kuće protiv Armenije, završivši 1:1, nakon čega je Stefan Kunc zamijenjen Montelom, koji osim dvije pobjede u kvalifikacijama ima i pobjedu u prijateljskoj utakmici protiv Njemačke, što je svakako hvale vrijedan podatak. Naposljetku, u gostujućim utakmicama Turska je do sada odigrala tri meča i ostvarila isto toliko pobjeda, a ovaj put Montela bi mogao pružiti priliku nekim igračima koji su do sada imali manje minutaže zbog već osiguranog mjesta na EURU.

Naš predlog

Kao što smo već spomenuli, samo trijumf daje Velšanima neku nadu da bi mogli doći do Europskog prvenstva, a s obzirom na to da ova reprezentacija obično dobro igra na svom stadionu u kvalifikacijama za velika natjecanja, savjetujemo vam da pokušate s klađenjem na pobjedu Walesa, za što kladionica Germania nudi kvotu 2.60.

Vrlo je moguće da će i ovaj susret u Cardiffu donijeti puno golova, stoga vam predlažemo da se fokusirate na tržište zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 s kvotom 1.95 u Germania.

Za kraj, vrlo je vjerojatno da će domaća momčad postići barem dva gola u ovom dvoboju, stoga vam savjetujemo da se kladite na opciju Wales će postići najmanje 2 gola na utakmici, za što kladionica Germania nudi kvotu 2.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*