TIP DANA: Izrael – Rumunija: Bitka za EURO na “Pančo Areni”!

U subotu se nastavljaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se održati iduće godine u Njemačkoj, a ovaj put smo za vas analizirali susret između Izraela i Rumunije. Početak susreta između ove dvije reprezentacije zakazan je za 20 sati i 45 minuta.

Izrael: Dvije pobjede gotovo sigurno donose plasman na EURO!

Izrael se do sada nije kvalificirao ni na jedno veliko natjecanje, pa je sigurno da će ova reprezentacija dati sve od sebe da se domogne plasmana na Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Njemačkoj, iako odmah na početku treba reći da to neće biti nimalo lak zadatak. Naime, u ovom trenutku izabranici Alona Hazana nalaze se na trećem mjestu na tablici s četiri boda manjka u odnosu na Švicarsku i Rumuniju koje trenutno dijele prvu poziciju.

Do sada je Izrael odigrao osam utakmica u ovim kvalifikacijama i ostvario tri pobjede, tri neriješena rezultata, ali i dva poraza.

Krenimo redom. U prvom kolu je ova reprezentacija odigrala samo 1:1 na svom stadionu protiv tzv. Kosova, i na prvi pogled izgleda da je to duel koji je ova reprezentacija morala dobiti, pogotovo što je nakon toga uslijedilo gostovanje kod prvog favorita u grupi, reprezentacije Švicarske, koja je na svom terenu bez većih problema savladala Izrael s 3:0.

Već tada je izgledalo da bi izabranici Alona Hazana vrlo teško mogli doći u situaciju da se bore za plasman na odlazak na EURO, međutim, nakon toga su Izraelci vezali dvije pobjede, i to prvo na gostovanju kod neugodne Bjelorusije, kada je bilo 1:2, a zatim i na svom stadionu protiv Andore, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1.

Uslijedilo je vrlo teško gostovanje kod Rumunije, u kojem je Izrael uspio ostati neporažen, jer je taj duel u Bukureštu završen rezultatom 1:1.

Nakon pobjede na domaćem terenu nad Bjelorusijom, svi su bili mišljenja da bi Izrael mogao ravnopravno uključiti se u borbu za plasman na Europsko prvenstvo, međutim, nakon toga su uslijedila dva duela bez pobjede.

Prvo je momčad selektora Hazana dopustila sebi da izgubi na gostovanju kod tzv. Kosova kada je bilo 1:0, a nakon toga je Izrael remizirao na svom stadionu protiv Švicarske, i to golom Weissmana dva minute prije isteka regularnog vremena.

Na domaćem terenu je do sada u kvalifikacijama ova reprezentacija odigrala četiri duela i ostvarila po dvije pobjede i poraza, i sigurno je da će Izraelci dati sve od sebe da dođu do pobjede, koja im je prijeko potrebna kako bi ostali u igri za plasman na EURO.

Rumunija: Odlične partije u kvalifikacijama, Rumunji nadomak EURA!

Za razliku od Izraela, Rumunija je do sada čak sedam puta uspjela se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo, a najveći uspjeh ova reprezentacija je zabilježila 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama kada je stigla do četvrtfinala, iako ne treba zanemariti da su Rumunji čak četiri puta uspjeli doći do plasmana u nokaut fazu.

Što se tiče EURA, najveći uspjeh je ostvaren 2000. godine, kada je ova reprezentacija stigla do četvrtfinala, a posljednji put smo Rumunje imali prilike vidjeti na nekom velikom natjecanju 2016. godine na Europskom prvenstvu u Francuskoj, kada je ova reprezentacija svoje sudjelovanje završila već u grupnoj fazi. Dakle, punih sedam godina Rumunija nije bila na nekom velikom natjecanju, a kako sada stvari stoje, vrlo lako se može desiti da ovu reprezentaciju iduće godine gledamo na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Naime, u ovom trenutku izabranici Eduarda Jordaneskua nalaze se na diobi prvog mjesta na tablici s istim brojem bodova kao i Švicarska, pošto su i jedna i druga reprezentacija do sada sakupile šesnaest bodova, što je trenutno za četiri boda viška u odnosu na trećeplasirani Izrael, kod kojeg Rumunija između ostalog i gostuje u ovom kolu i ukoliko uspije slaviti, ova reprezentacija će kolo prije kraja osigurati plasman na Europsko prvenstvo.

Do sada su Rumunji odigrali osam utakmica u ovim kvalifikacijama, i ono što svakako treba pohvaliti je podatak da nekadašnji četvrtfinalist Svjetskog prvenstva još uvijek ne zna za poraz, pošto je u tom periodu ova reprezentacija ostvarila četiri pobjede i četiri neriješena rezultata.

U prva dva kola su savladane Andora u gostima, ali i Bjelorusija na svom stadionu, nakon čega su uslijedila dva vezana neriješena rezultata, prvo protiv tzv. Kosova u gostima, a potom i na gostovanju kod Švicarske u jednom sjajnom meču koji je završen rezultatom 2:2, i izgleda da smo tada svi uvidjeli da će Rumunji imati velike šanse da se domognu EURA. Treba napomenuti da je domaćin vodio sve do 89. minute, ali je onda igrač Parme, Valentin Mihaila za samo tri minute postigao dva gola i donio svojoj reprezentaciji vrlo važan bod.

Nakon toga je Rumunija odigrala na svom terenu 1:1 protiv Izraela, s kojim će i odmjeriti snage večeras, da bi nakon tog duela u Bukureštu trenutno drugoplasirana reprezentacija u grupi savladala tzv. Kosovo na svom stadionu s 2:0. U posljednja dva kola je reprezentacija koju s klupe predvodi Eduard Jordanesku uspjela ostati neporažena, pošto je remizirala na gostovanju kod Bjelorusije, ali i u prošlom kolu na svom stadionu demolirala Andoru s 4:0.

Naš prijedlog

Na prvi pogled se stječe dojam da je ovo vrlo težak meč za prognoziranje. Ipak, kako domaćinu koji će ovaj duel zbog poznatih događanja igrati na neutralnom terenu samo pobjeda odgovara, izgleda da bi Izrael mogao upisati tri boda i približiti se na samo bod zaostatka u odnosu na Rumunje, pred posljednje kolo kvalifikacija, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 2.75.

Smatramo da je i dvostruka šansa na Izrael više nego prihvatljiva, pa vam toplo preporučujemo da probate s igrom 1X uz kvotu 1.47 u Germania.

Za kraj, mišljenja smo da ovdje neće biti previše pogodaka, i hrabro vam savjetujemo da odigrate igru 0-2 gola koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*