Petak, 06/09 - Fudbal, Republika Irska, First Division
06/09UCD vs Cork CityDupla šansatip: 1X
8 / 10 Ulog
04/09/2024 17:38
U Dablinu se sastaju dve prvoplasirane ekipe u drugoj ligi Republike Irske. Meč se igra u petak od 20.45.
UCD

Domaćin je već izgubio trku sa Kork Sitijem za prvo mesto i direktan plasman u elitni rang. Ostaje im da pokušaju da sačuvaju drugu poziciju pred doigravanje, što nosi određenu prednost ali u svakom slučaju šansu će imati i tomovi koji budu treći, četvrti ili peti. Put do Premijer lige je u tom slučaju dug, treba slaviti u plej-ofu a onda biti uspešniji i od ekipe koja završi na pretposlednjem mestu u prvoj ligi a lako može da se desi da to bude bivši šampion Dandalk. Trenutno je UCD u odličnoj formi, nisu izgubili na šest poslednjih mečeva a u tom intervalu imaju 4 pobede i dva remija. Pored toga dosta dobro igraju i u kupu u kom su stigli do četvrtfinala i u osmini su pobedili prvoligaša Slajgo Roverse i to u gostima.

Kork Siti

Vraća se nekadašnji irski prvak u elitu, to je jasno već sada na sedam kola pre kraja. Matematički još nisu u Premijer ligi, imaju 16 bodova više od UCD-a ali je u igri još 21 bod. Kada bi pobedili na ovom gostovanju onda bi i matematički osvojili ovo takmičenje. No, i da ne bude tako nije ništa strašno, osvojiće potrebne bodove u nekom od narednih kola. Kork je dosta srećno pobedio Longford u prošlom kolu na svom terenu kada je preokrenu na 3:2 u samom finišu meča. Pre toga su minimalnim rezultatom dobili Kob Ramblerse ali su pre te dve pobede imali niz od tri meča bez trijumfa. Jasno je da su se opustili u finišu jer su glavni posao već završili.

Predlog

Ovo je četvrti međusobni okršaj ova dva tima u drugoj ligi u ovoj sezoni. Zanimljivo je da je na prva tri ukupno viđen jedan gol. Naime, samo je Kork Siti slavio sa 1:0 u prvom okršaju a onda su dva puta igrali bez golova. Možda ni sada ne bude mnogo pogodaka ali verujemo da domaćin neće izgubili pošto je njihov motiv mnogo veći. Za duplu šansu na UCD kvota je 1.73 u kladionici Mozzartbet.

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*