Petak, 06/09 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
06/09Kazahstan vs NorveškaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
04/09/2024 17:23
U dosta jakoj trećoj grupi B divizije LIge nacija na startu se sastaju Kazahstan i Norveška. Meč u Asatani igra se u petak od 16 časova.
Kazahstan

Željni su domaćini nekog uspeha i plasmana na neko veliko takmičenje. Mundijal je još uvek nemoguća misija ali bi i Evropsko prvenstvo bilo po meri, pogotovo od kako je Gruzija napravila lep rezultat na prethodnom. Nije Kazahstan loša reprezentacija, naprotiv, ima čak i bolju ligu od svih bivših sovjetskih republika, izuzimajući Rusiju, ali ništa od odlaska na neko prvenstvo. U prethodnim kvalifikacijama za EURO bili su u ujednačenoj grupi, imali su svoju šansu do samog kraja ali su ipak Danska i Slovenija bili uspešniji od njih, Finaca, Islanda i Severnih Iraca. Kao četvrtoplasirani Kazahstanci su šansu dobili u baražu Lige nacija ali su već u polufinalu poraženi od Grčke sa ubedljivih 5:0, pa su Heleni otišli na megdan Gruzijcima i izgubili na penale. Posle tog poraza doživeli su još tri u nizu, u prijateljskim duelima, protiv Luksemburga, Jermenije i Azerbejdžana.

Norveška

Nekako su Norvežani uspeli da ostanu u B diviziji u konkurenciji Srbije, koja je prešla u A i Švedske koja je ispala u C diviziju. Norveška i Slovenija su ostale B-ligaši. U kvalifikacijama za EURO Skandinavci su bili u grupi sa Španijom i Škotskom, koje su otišle u Nemačku, te Gruzijom i Kiprom. Zahvaljujući Ligi nacija i Gruzija je otišla put Nemačke i samo su Norveška i Kipar prvenstvo gledali na televiziji. Odavno nismo gledali ovu selekciju na nekom velikom takmičenju, još 2000. su igrali na Evropskom a dve godine ranije na Svetskom prvenstvu. Predug je to period za selekciju sa vrlo kvalitetnim sastavom predvođenim jednim od najboljih napadača današnjice Erlingom Halandom. Što se Lige nacija tiče ovo im je trće uzastopno učešće u B diviziji a u prvom izdanju su bili u C.

Predlog

Pored Kazahstana i Norveške u grupi su još Austrija i Slovenija, dve reprezentacije koje su igrale u osmini finala prethodnog EURA i imaju status favorita u grupi. Moraće u ovom meču i Kazahstan i Norveška da igraju na pobedu i zato očekujemo golove. Za igru gol-gol koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.00.

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*