Četvrtak, 05/09 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
05/09Azerbejdžan vs ŠvedskaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
04/09/2024 11:33
Na početku novog izdanja Lige nacija u Bakuu gostuje selekcija Švedske. Premijerni meč C divizije igra se u četvrtak u 18 časova.
Azerbejdžan

Azeri su se zadržali u C diviziji Lige nacija i sumnjamo da posle ovog izdanja mogu preći u viši rang. Jedan od razloga je baš ovaj rival s kojim se sastaju na startu takmičenja, ali i snažna selekcija Slovačke, jednog od najprijatnijih iznenađenja prethodnog EURA. Švedska je, potpuno neočekivano, ispala u \'\'treću ligu\'\' Lige nacija i to je za njih veliki neuspeh. U grupi su još i fudbaleri Estonije, jedinog autsajdera u ovoj grupi. U kvalifikacijama za prethodni EURO Azerbejdžan je zauzeo 4. mesto, ispred njih su bili Belgija i Austrija, koji su otišli u nemačku, kao i Švedska, koja je bila treća. Čak je i Estonija bila u istoj kvalifikacionoj grupi i završili su Estonci kao poslednji. Prethodni meč je bio prijateljski za Azerbejdžan, početkom juna su pobedili kazahstan na svom terenu sa 3:2.

Švedska

Selekcija Tri krune ne može se podičiti dobrim rezultatima u prethodnom periodu. Preskočili su tri poslednja velika takmičenja, dva mundijala i jedno Evropsko prvenstvo a u Ligi nacija su ddoživeli pravu katastrofu i u konkurenciji Srbije, Norveške i Slovenije osvojili poslednje mesto i ispali u C diviziju. Prvi cilj je povratak u B diviziju ali to uopšte neće biti lako pošto je u istoj grupi i jedna Slovačka, u čijim smo igrama uživali na EURU u Nemačkoj. Šveđani su u junu odigrali dve prijateljske utakmice i obe izgubili. Ukrstili su koplja se selekcijama koje su igrale u Nemalkoj i tada se pripremale za EURO. Prvo su izgubili od Danske u gostima a onda i Srbije na svom terenu, u meču u kome se od nacionalnog tima zvanično oprostio Zlatan Ibrahimović, mada nije ni kročio na teren.

Predlog

Za Švedsku je svaki izgubljeni bod u duelima sa Estonijom i Azerbejdžanom kiks i mogao bi da ih košta plasmana u B Diviziju. U kvalifikacijama za EURO Švedska je sa 5:0 pobedila Azerbejdžan na svom terenu ali je zato u Bakuu doživela neugodan poraz od 3:0. Neće ni sada lako proći na ovom gostovanju pa je naš predlog igra gol-gol sa koeficijentom 1.92 u kladionici Primobet.

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*