Četvrtak, 05/09 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Azija
05/09Uzbekistan vs Severna KorejaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
04/09/2024 11:19
Počinje treća faza kvalifikacija za Mundijal u azijskoj grupi. U utakmici prvog kola A grupe u Taškentu se sastaju Uzbekistan i Severna Koreja. Meč počinje u 18 časova.
Uzbekistan

Uzbekistanci su bez većih problema prošli kroz drugu fazu kvalifikacija i zajedno sa Irakom prošli u završnicu. Obe selekcije su osvojile po 14 bodova u grupi, imale su po 4 pobede i dva remija, ostvarena u međusobnim duelima. Bez šansi u toj grupi bili su Turkmenistan i Hong Kong koji su kvalifikacionu grupu završili sa po 2 osvojena boda. Sada kreće ono pravo, u grupi je 6 reprezentacija, dve idu direktno na Svetsko prvenstvo a još dve mogu to da ostvare posle baraža. Grupa je jaka, pord ove dve selekcije u njoj su još prvak Azije Katar, onda snažni Iran te Ujedinjeni Arapski Emirati i Kirgistan, jedini autsajder u grupi. Uzbekistan je igrao odlično na Azijskom kupu u Kataru gde je ispao tek od domaćina u četvrtfinalu.

Severna Koreja

Korejci nisu igrali na Azijskom kupu u Kataru i moramo priznati da je njihov prolazak u završnu fazu kvalifikacija za Mundijal malo iznenađnje. Ipak, podsetimo se da su fudbaleri Severne Koreje već igrali na najvećoj svetskoj fudbalskoj smotri. Možda neko pamti da je to prvi put bilo 1966. godine u Engleskoj kada su napravili senzaciju pobedom nad Italijom i na kraju ispali tek u četvrtfinalu. Od novijih rezultata najveći je onaj iz  2010. godina kada je ova selekcija otišla na Mundijal u Južnoj Africi, gde nije imala uspeha. U drugoj fazi Korejci su bili u grupi sa Japanom, Sirijom i Mjanmarom. Mora se priznati da im je grupa bila povoljna, Japan je bio apsolutni favorit a sa ostale dve selekcije se moglo igrati, pto se na kraju i pokazalo kao relano. Osvojili su drugo mesto sa 9 bodova, dva više od Sirije, dok je Japan bio maksimalan sa 18 bodova.

Predlog

Uzbekistan je mnogo ozbiljna selekcija, ne samo po kvalitetu već i zbog činjenice da će igrati pred svojim navijačima kao domaćin, a Severna Koreja je do sada kao domaćin igrala u Laosu, gde će, najverovatnije, ponovo ugostiti svoje rivale. Prvo kolo je veoma važno, ko krene sa tri boda znatno povećava svoje šanse, a mi ne očekujemo lepršavu igru u ovom meču, pa se zato odlučujemo za mali broj golova. Za 0-2 gola kvota je 1.56 u kladionici King.

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*