Sreda, 04/09 - Fudbal, Međunarodni, Africa Cup of Nations - Qual.
04/09Libija vs RuandaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
03/09/2024 17:24
U prvom kolu novog ciklusa kvalifikacija za Afrički kup nacija koji se igra u Maroku početkom 2026. godine, sastaju se Libija i Ruanda u sredu od 18 časova.
Libija

Pored ove dve selekcije u grupi su još Nigerija i Benin. Po svemu, Super Orlovi su favoriti grupe a za drugo mesto boriće se ostale tri reprezentacije. Libija nije uspela da ode na prethodni kontinentalni šampionat u Obali Slonovače i sada ne žele da izostanu sa još jednog velikog takmičenja pošto je teško da ćemo ih gledati na Mundijalu u Severnoj Americi 2026. godine. Mada, šanse da odu u SAD, Meksiko i Kanadu svakako postoje, posle 4 kola u svojoj kvalifikacionoj grupi Libija se nalazi na drugom mestu sa 7 bodova, koliko imaju i Zelenortska Ostrva a u vođstvu je Kamerun sa samo bodom više. U konkurenciji je i Angola sa 6 bodova u ovom trenutku.

Ruanda

Nije ni Ruanda igrala u Obali Slonovače na prethodnom Afričkom kupu nacija pošto su bili poslednji u kvalifikacionoj grupi sa Senegalom, Mozambikom i Beninom. Što se tiče kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ova zemlja, nekada razorena građanskim ratom, nalazi se na vrhu grupe C. Istina isti broj bodova kao i Ruanda, po sedam, imaju i Južna Afrika i Benin, a nisu daleko ni Lesoto, Nigerija i Zimbabve. Tek slede najvažniji okršaji, ostalo je još šest kola, pa je veliko pitanje šta je važnije za Ruandu u ovom momentu, izdržati u kvalifikacijama za Mundijal i napraviti jedno od fudbalskih čuda, mislimo na plasman na Svetsko prvenstvo, ili se opredeliti za \'\'sigurniji\'\' tip i pokušati otići u Maroko na Afrički kup nacija.

Predlog

S obzirom da se radi o prvoj utakmici kvalifikacija ne očekujemo neku spektakularnu predstavu i mnogo golova. U Africi je domaći tim uvek u određenoj prdnosti, a Libija igra u svo Tripoliju i zato je bliža pobedi. Nama se čini da je sigurnije igrati na mali broj golova i zato je predlog 0-2 gola sa kvotom 1.53 u kladionici SuperBet.

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*