Ponedeljak, 02/09 - Fudbal, Rumunija, Liga I
02/09Unirea Slobozia vs Gloria Buzău1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
31/08/2024 14:09
Dva bivša drugoligaša po prvi put se sastaju u elitnom rumunskom fudbalskom rangu. Utakmica u Slobociji igra se u ponedeljak od 18 časova.
Inirea Slobocija

Ekipa Uniree je počela odlično svoju premijernu sezonu u najjačem rumunskom rangu. U prva tri kola nisu doživeli poraz, pobedili su bivšeg šampiona Farul u Konstanci na premijeri a onda su remizirali sa aktuelnim šampionom FCSB-om i sa ekipom Hermanštada. Posle toga su, očekivano, stigli porazi. Možda su navijači pomislili da njihovi ljubimci mogu da napadnu i vrh tabele posle dobrih rezultata sa dva prethodna prvaka, ali su ih u stvarnost vratili UTA, Kluž i Petrolul. Nakon ta tri vezana poraza Unirea je ponovo stigla do pobede, njihova žrtva bila je ekipa Sepsija, i to u gostima. Taj trijumf ponovo je podigao očekivanja ali je Unirea podbacila u Kupu Rumunije i ispala od nižerazrednog Čikčereda.

Glorija Buzau

Drugi novajlija u elitnom rangu ne može da bude zadovoljan dosadašnjim svojim učinkom. Glorija je sakupila samo 5 bodova iz sedam utakmica, ostvarili su svega jedan trijumf i to na gostovanju Poli Jašiju u okviru trećeg kola. Sada su već 4 kola bez pobede a u tom intervalu osvojili su samo jedan bod. Ni njima se nije posrećilo u najmasovnijem takmičenju, iz kupa ih je izbacio nižerazredni Afumati. Imaće tim iz Buzaua dosta problema oko ispunjenja osbnovnog cilja a to je opstanak u eliti. Najverovatnije će to morati da ostvare kroz plej-aut, koji im se crta, mada je rana faza sezone. Svaki bod je jako bitan za Gloriju a posebno protiv ekipa koje su sa njima u rangu po kvalitetu.

Predlog

Svakako da bolji početak sezone daje veće šanse domaćem timu za uspeh a ne treba prenebregnuti ni domaći teren kao prednost. Zanimljivo je da je u prošloj, drugoligaškoj, sezoni, Glorija bila uspešnija. Na tri međusobna meča dva puta su pobedili Unireu i jednom je bilo nerešeno. Na kraju je Unirea  bila prva a Glorija tek četvrta, ali je zahvaljujući činjenici da Korvinul i Selimbar nisu mogli da napreduju, ušla u prvu ligu. Naš predlog je jedinica sa kvotom 2.20 u kladionici Mozzartbet.

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*