Nedelja, 01/09 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
01/09Gnistan vs Ilves1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
30/08/2024 14:56
U finskoj Veikkasul ligi igra se poslednje kolo regularnog dela sezone. Posle njega se liga deli na dva dela. Gnistan ima šansu za plej-of ako pobedi Ilves u nedelju od 15 časova.
Gnistan

Novajlija u ligi igra u fantastičnoj formi u poslednje vreme i prava je šteta ako se ispostavi da su zakasnili samo malo za plasman u plej-of. Nalaze se na 7. mestu, odmah ispod crte i imaju tri boda mnaje od šestoplasiranog VPS-a. Dobra vest je da ekipa iz Vase igra sa šampionom Helsinkijem u ovom kolu, mada ni Gnistan neće imati lak zadatak sa odličnim Ilvesom, trećeplasiranom ekipom. Računaica je jasna, pobeda nad Ilvesom i poraz VPS-a vodi Gnistan u doigravanje za titulu, a to bi bio pravi podvig za tim koji je debitant u Veikakus ligi. Gnistan je vezao pet uzastpnih pobeda, poslednju je ostvario na gostovanju SJK-u u Seinajokiju, a na svom terenu poslednji put je izgubio poslednjeg dana juna i to od slabog Ekenasa.

Ilves

Prošla sezona bila je uspašna za Ilves a mogla bi takva da bude i ova. Opet se Ilves bori za plasman u Evropu i dovoljno će biti da na kraju budu među orva tri tima, što u ovom trenutku i jesu. Ekipa iz Tamperea nije imala mnogo uspeha na evropskoj sceni, mada je uspela da eliminiše Austriju iz Beča, tim sa mnogo većim rejtingom od njih. Na kraju su poklekli protiv švedskog Đurgardena, pred plej-of, i tu je bio kraj evropskog puta. U prošlom kolu nisu imali težak posao protiv Ekenasa koga su ispratili sa 5 lopti u mreži. Sada Ilves od vodećeg KuPS-a ima 6 bodova menja i legitiman je kandidat i za titulu šampiona Finske.

Predlog

Prvi meč ove dve ekipe u Tampereu je najbolja utakmica sezone. Slavio je Gnistan u gostima sa 6:4 i samo se možemo nadati nečemu sličnom u Helsinkiju. Bodovi su neophodni i jednima i drugima, samo što za Gnistan neće biti popravnog ako ne savadaju Ilves. Zato i predlažemo jedinicu, pre svega zbog motiva, ali i forme domaćina. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent 3.35.

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*