Nedelja, 01/09 - Fudbal, Srbija, Superliga
01/09TSC Bačka Topola vs Mladost LučaniDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
30/08/2024 14:40
Posle tri uzastopna poraza Topolčani su u situaciji da strahuju od dolaska Lučanaca. Meč se igra u nedelju od 19 časova.
TSC

Sezona je katastrofalno startovala za ekipu iz Bačke Topole, trećeplasirani tim prošle sezone. Na loše igre iz domaćeg prvenstva nadovezale su dve u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv izraelskog Makabija iz Tel Aviva na čijoj je klupi doskorašnji trener TSC-a Žarko Lazetić. U dva meča sa Izraelcima TSC je primio 8 a dao samo jedan gol, i to u sudijskoj nadoknadi revanša u Topoli. Da sve bude tragičnije Makabi je kao domaćin igrao u Mađarskoj, a ni to ništa nije pomoglo srpskom predstavniku. Blamažu protiv Makabija nikako na klupi nije mogao da preživi Dean Klafurić, hrvatski trener koji je letos kao zamena za Lazetića. Novi šef struke je Jovan Damjanović, doskorašnji selektor kadetske reprezentacije Srbije. Jedino dobro za TSC je to što imaju obezbeđen nastup u Ligi konferencija i priliku da poprave utisak u Evropi na jesen.

Mladost Lučani

Trenera su manjeli i Lučanci mada se ne može reći da su razočarali na početku sezone. Dejana Joksimovića posla je koštao poraz od novajlije Tekstilca i umesto njega uprava se odlučila da kormilo u ruke da Nenadu Lalatoviću, dežurnom vatrogascu u gotovo svim prvoligaškim timovima. Ta šok terapija se pokazala kao ispravna, Lučanci su u naredna dva meča slavili pobede i to protiv Novog Pazara u gostima i Čukaričkog u Užicu, gde Mladost igra kao domaćin na početku sezone. Učinak Lučanaca je sasvim zadovoljavajući za sada, deset bodova iz 6 utakmica je solidan učinak i oni su na deobi drugog mesta sa još četiri tima, mada svi nemaju isti broj odigranih utakmica.

Predlog

TSC je iz pet utakmica sakupio samo 7 bodova i nalazi se u donjoj polovini tabele. Tako nešto nije se dogodilo od kada je ovaj ambiciozni tim kročio u srpsku elitu i verujemo da će se brzo podići i krenuti ka vrhu, gde mu je, po svemu, i mesto. Ipak, Mladost je sada vrlo ozbiljan rival, uspeli su da uzmu bod Zvezdi na Rajku Mitiću a lako su mogli i sva tri. Lalatović ume da iznenadi favorita i mi se opredeljujemo za igru gol-gol sa kvotom 2.10 u kladionici MaxBet.

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*