Subota, 31/08 - Fudbal, Švajcarska, Super League
31/08Sion vs Bazel1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
29/08/2024 13:55
POsle lošeg početka sezone Bazel pokazje da ima ponovo najviše ambicije. Utakmica u Sionu igra se u subotu od 18 časova.
Sion

Posle sezone provedene u Čelendž ligi u Sionu su rešeni da im se više ne ponovi tako nešto. Ispali su one sezone kada nijedan tim iz elite nije direktno ispadao a samo je poslednji igrao baraž. To je bio Sion koga je u baražu pobedila Lozana uši i tako se ovaj tim strmoglavio u drugu ligu iz koje je, na njihovu sreću, brzo izborio povratak nazad u elitu. U novoj sezoni Sion igra sasvim dobro, imaju 3 pobede i dva poraza, a obe utakmice su na svom terenu rešili u svoju koristi. U Sionu su pali Lozana i Vintertur i Sion nije primio gol ni na jednom od ta dva meča. Na strani su iznenadili Jang Bojse, aktuelnog prvaka i novog učesnika Lige šampiona, dok su poraze doživeli od Lucarena i Grashopersa.

Bazel

Mnogo je loših sezona iz Bazela a kulminacija je bila prethodne kada nisu uspeli da se domognu ni plej-ofa i bili su u donjoj polovini tabele. Jedno vreme, na početku prošle sezone, Bazel je bio i na poslednjem mestu i to su bili teški dani za navijače tima sa Sent Jakoba. Posle pet kola u novoj sezoni Bazel je sakupio 9 bodova. Startovali su sa dva poraza, od Lozane na strani i Lugana na domaćem terenu, ali su sada u seriji od tri vezana trijumfa, čak četiri ako računamo i utakmicu Kupa Švajcarske. Na te četiri utakmice plavo-crveni su dali 19 a nisu primili nijedan gol. Doduše osam od tih 19 golova dali su nižerazrednom Subingenu u kupu, ali su sa 6:0 slavili i protiv Serveta u Ženevi a taj tim je osvajač kupa i trećeplasirai tim iz prošle sezone.

Predlog

Bazel nije primio gol u tri poslednja kola a ni Sion nije vadio loptu iz mreže pred svojim navijačima. To bi moglo da znači da nas očekuje tvrd meč sa malo golova u Sionu ali raniji okršaji ova dva rivala retko su završavali bez pogodaka. Po nama Bazel je u naletu i mogao bi da nastavi seriju pobeda i posle Siona. Za dvojku se u kladionici King dobija koeficijent 2.52.

 

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*