Četvrtak, 29/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
29/08Olimpija vs RijekaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
27/08/2024 15:21
Meč na Rujevici završen je rezultatom 1:1 pre sedam dana i Riječani i Ljubljančani će morati da jure pobedu ako žele plasman u grupnu fazu Lige konferencija. Utakmica na Stožicama igra se u četvrtak od 19 časova.
Olimpija

Zmajčeki nisu uspeli da postanu šampioni Slovenije prošle sezone i sada nemaju pravo na kiks u Evropi ako žele da u njoj borave makar do Nove godine. Za sada su više nego uspešni, po dva puta su pobedili ukrajinski Žitomlin i moldavski Šerif, a i remi na Rujevici je vredan rezultat. Olimpija igra odlično i u domaćem prvenstvu, posle 6. kola nalaze se na deobi drugog mesta sa Koperom i Murom, a sve tri ekipe imaju samo bod zaostatka za vodećim Bravom. U nedelju je igran veliki slovenački derbi u Ljudskom vrtu u Maribru a domaći tim i Olimpija podelili su bodove igrajući 1:1. Tako su i Ljubičasti i Zmajčeki ostali bez poraza u dosadašnjem delu sezone.

Rijeka

Riječani su se dosta mučili sa formom na početku sezone, a posebno su imali problem sa efikasnošću. U Evropi su Korvinul eliminisali zahvaljujući samo jednom golu u dva meča, a onda su protiv švedskog Elfsborga ubedljivo poraženi u gostima i to posle 1:1 na Rujevici. I sada imaju isti rezultat posle prvog meča ali veruju da je Olimpija lakši rival nego Elfsborg. U domaćem prvenstvu su zaključali svoju mrežu, na prva četiri meča nisu primili gol a dali su već 10. Najbolji meč su odigrali prošlog vikenda kada su slavili u Osijeku sa 2:0. Uz ubedljivo pobede od po 4:0 nad Istrom i Lokomotivom, imaju i jedan remi bez golova na gostovanju u Varaždinu.

Predlog

Prvi meč doneo je izjednačenu igru ali i nešto konkretnije Riječane, Oni su prvi poveli ali su Slovenci uspeli da stignu do poravnanja sa bele tačke na nekih petanestak minuta do kraja. Moraju i jedni i drugi postići makar gol ako žele da produđe boravak u Evropi a mi smatramo da u nameri da zatresu protivničku mrežu biti uspešni i Rijeka i Olimpija. Za GG kvota u kladionici Superbet iznosi 1.85.

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*