Sreda, 28/08 - Fudbal, Španija, La Liga
28/08Real Valladolid vs Leganes1X2tip: X
8 / 10 Ulog
26/08/2024 18:51
Start sezone veoma je dobar za oba tima koja su se proletos vratila u elitu. Meč 3. kola La Lige igra se u sredu od 19 časova.
Valjadolid

Pobeda i poraz, to je učinak Valjadolida pole prva dva kola po povratku u La Ligu. Teško da je moglo bolje ako se zna da su u srugom kolu gostovali Realu u Madridu. I u tom meču bili su dosta dobri, posle prvih 45 minuta golova nije bilo, ali je Real na kraju tri puta pogodio mrežu Estonca Heina, mada su dva poslednja gola pala u vrlo kasnoj fazi meča, posle 88. minuta. Niko nije ni očekivao bodove iz prestonice pa je zato meč prvog kola za njih bio mnogo važniji. U njemu su pobedili Espanjol minimalnim rezultatom ali taj jedan gol doneo im je tri velika boda, pogotovo jer su Katalonci tim u ravni sa njihovim kvalitetom, a i oni su se ove sezone, preko plej-ofa, vratili u La Ligu. S obzirom da je Valjadolidu ovo povratnička sezona u elitu, osim opstanka, ne verujemo da imaju neke veće ambicije.

Leganes

Veliku bitku vodili su Leganes i Valjadolid prošle sezone sa još bar desetak klubova koji su pikirai direktan plasman u La Ligu. Mesta je imala samo za dva prvoplasirana i te dve pozicije popunila su baš ova dva tima. Leganes je bio prvi sa dva boda više od Valjadolida, dok je nakon plej-ofa plasman u elitu izborio i Espanjol, koji se već četiri sezone seli iz La Lige u Segundu i obrnuto. Da Leganes ne planira da se vraća među drugoligaše pokazao je već u prve dve utakmice. U prvom kolu su osvojili bod na teškom gostovanju u Pamploni igrajući nerešeno sa Osasunom 1:1, a prvi trijumf zabeležili su u meču pred svojim navijačima kada su dobili Las Palmas sa 2:1. Sada je sve lakše, bez opterećenja idu u Valjadolid a i jedan bod bi zadovoljio njihove ambicije.

Predlog

Prošle sezone obe utakmice između ovih rivala završene su remijem. U Valjadolidu je bilo 1:1 a u revanšu nije bilo golova. Na kraju je mali pobednik bio Leganes, utoliko što je prvenstvo završio kao prvi, ali sumnjamo da je neko u valjadolidu nezadovoljan drugim mestom koje je takođe donosilo direktan plasman uelitu. Čini nam se da će remi biti po meri i jednima i drugima, pa što opet ne bi bilo nerešeno. Za x se u kladionici King dobija koeficijent 3.05.

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*