Petak, 23/08 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
23/08Waterford United vs Derry City1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
21/08/2024 11:31
Jednocifren broj kola ostao je do kraja prvenstva u Premijer ligi Republike Irske. Sada je svaki kiks potencijalno koban. Drugoplasirani Deri Siti gostuje kod trećeplasiranog Voterforda u petak od 20.45.
Voterford

Šta god se desilo do kraja šampionata ekipa Voterforda je uradila velike stvari u ovoj sezoni. Radi se o timu koji je prošle jeseni upao u elitu a sada, na manje od deset kola pre kraja, čak su u konkurenciji za osvajanje titule. Naravno, njihove šanse su vrlo male, ali matematički itekako postoje. U vođstvu je Šelburn sa 48 bodova i utakmicom manje, Deri Siti im 46 a Voterford i Slajgo po 40. Priliku da se uključi u bitku za vrh ima i aktuelni šampion Šamrok koji je sakupio 38 bodova ali ima i dve zaostale utakmice. Svakako nas čeka uzbudljiv finiš sezone a verujemo da bi Voterford bio prezadovoljan da zadrži sadašnju poziciju. Po poslednjim rezultatima ovog tima to će biti vrlo teško. U prethodna četiri kola imaju tri poraza i jedan trijumf a ispali su i iz kupa i to porazom na svom terenu od drugoligaša Atlonea.

Deri Siti

Osvajanje titule prioritet je za Deri Siti od trenutka kada su prošle sezone popustili u finišu i pehar je ostao u vlasništvu Šamrok Roversa. Međutim nisu dobro krenuli, već na startu prvenstva na vrhu se odvojio Šelburn, koji je i dalje lider prvenstva i posle 27 odigranih kola. Ipak, Deri je sve bliže, u ovom momentu zaostaju samo dva boda za Šelburnom, doduše uz meč manje lidera šampionata. Deri Siti je završio sa nastupom u evropskim kvalifikacijama, da sve bude čudnije izbacio ih je predstavnik Gibraltara ali za njih Evropa i nije bila u fokusu tokom leta. Ukoliko osvoje titulu imaće priliku narednog leta da ostanu mnogo duže u Evropi i pokušaju da odu u grupnu fazu nekog od kupova. Taj poraz od predstavnika Gibraltara malo ih je izbacio iz ležišta i na domaćem planu, pa su nakon njega upisali jednu pobedu i dva remija. Prošle sedmice su prošli dalje u kupu minimalnom pobedom nad Kork Sitijem.

Predlog

Ovo je poslednji, četvrti, prvenstveni okršaj u aktuelnoj sezoni između ova dva tima. Sva tri prethodna dobio je Deri Siti i to bez primljenog gola, ukupnim rezultatom 8:0. Nema sumanj da su gosti i sada favoriti i da treba očekivati i četvrtu pobedu nad Voterfordom. Za dvojku se u kladionici King dobija koeficijent koji iznosi 1.74.

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*