Četvrtak, 22/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
22/08Pyunik vs Celje1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
20/08/2024 18:05
Mada su bili šampioni svojih zemalja, Pjunik i Celje se bore za plasman u Ligu konferencija. Utakmica u Jerevanu igra se u četvrtak od 18 časova.
Pjunik

Jermenski prvak se sapleo već na prvoj prepreci za Ligu šampiona. Poraženi su u prvom kolu kvalifikacija od prvaka Belorusije Dinama iz Minska, a za 180 minuta igre pao je samo jedan gol i to u mreži Pjunika u revanšu u Jerevanu. Odmah su se preselili u kvalifikacije za Ligi konferencija i uspeli da eliminišu makedonsku Strugu. U trećem kolu za rivala su imali još jedno prvaka svoje zemlje, bio je to kazahstanski Ordabasi, a Pjunik je slavio u obe utakmice minimalnim rezultatom. U domaćem prvenstvu, koje je tek krenulo, Pjunik je odigrao dva meča, pošto su utakmicu drugog kola odložili. Start je, blago rečeno, bio loš, prvo remi sa Urartuom a onda i poraz od Alaškerta i to na domaćem terenu.

Celje

Prvak Slovenije je imao takođe dugo putovanje kroz Evropu ovog leta. Start u kvalifikacijama za Ligu šampiona bio je odličan, estonsku Floru pobedili su u oba meča, u Talinu čak sa 5:0. Međutim, Slovan iz Bratislava bio je neprelazna prepreka, nakon 1:1 u Celju usledio je poraz od 5:0 u Bratislavi i Celje se našlo u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Mora se priznati da su tu razočarali, rival je bio prvak Republike Irske Šamrok Roversi, tim koji nije više dominantan ni u svojoj zemlji. Nakon trijumfa sa 2:1 u Sloveniji, Celje je poraženo sa 3:1 u Dablinu posle produžetaka. U domaćem prvenstvu su odigrali četiri utakmice, imaju dve pobede i po jedan remi i poraz.Prošlog vikenda igrali su derbi u Stožicama protiv olimpije i izvukli bod, rezultat je bio 2:2.

Predlog

Po nama šanse za ukupnu pobedu su 50-50. Verovatno će odlučiti neki detalj a to će značiti da će jedna ekipa imati još šest evropskih utakmica a druga završiti evropsku odiseju. Celje ima prednost jer igra revanš na svom terenu pa je na Pjuniku da stekne makar neku prednost u prvom oderavanju snaga. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 2.40.

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*