Četvrtak, 22/08 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
22/08Molde vs ElfsborgUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
8 / 10 Ulog
20/08/2024 17:46
Još jedan skandinavski okršaj u evropskim kvalifikacijama očekuje nas ovog leta. Utakmice u Moldeu igra se u okviru Lige Evrope a početak je zakazan za četvrtak u 19 časova.
Molde

Kao osvajač kupa Molde je dobio priliku u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Preskočili su prvo kolo a već u drugom imali su jakog rivala u eliki Silkeborga, osvajaču danskog kupa. U prvom, za njih, skandinavskom okršaju izapli su kao ukupni pobednici i u trećem kolu ukrstili koplja sa belgijskim Serkl Brižom. Sve je Molde rešio u prvih 90 minuta igre pred svojim navijačima, bilo je 3:0, tako da minimalni poraz u Brižu nije bio tragičan. Već su izborili igranje u Evropi do Nove godine, ali ako se plasiraju u Ligu Evrope imaće još najmanje osam utakmica dok bi u Ligi konferencija imali zagarantovanih šest. U domaćem prvenstvu su dalkeo od borbe za titulu ali imaju šansu da ponovo izbpre plasman u Evropu.

Elfsborg

Put do plej-ofa za plasman u Ligu Evrope za vicešampiona Švedske bio je duži i naporniji nego što je to bio slučaj s Moldeom. Elfsborg je ostao bez titule samo zbog slabije gol razlike u odnosu na Malme od kojeg su izgubili u polsednjem kolu šampionata. Na kraju je taj jedan gol sa bele tačke odlučio prvaka jedne od najneizvesnijih evropskih liga. Ove sezone je Elfsborg slabiji, daleko su od borbe za titulu i u ovom momenu imaju čak 15 bodova manje od lidera Malmea. U kvalifikacijama za LIgu Evrope bili su dosta uspešni, kao usostalom i skoro sve švedske ekipe i ova zemlja ima šansu da napravi veliki napredak na UEFA listi. U igri su, pored Malmea i Elfsborga koji su obezbedili evrospku jesen, i Đurgarden i Haken. Elfsborg je eliminisao kiparski Pafos u prvom kolu, moldavski Šerif u drugom i hrvatsku Rijeku u trećem. Dobili su pet od tih šest kvalifikacionih mečeva.

Predlog

Kada se sastaju rivali iz skandinavskih zemalja draž tih utakmica je još eveća. Pogotovo sada kada pobednik dvomeča Moldea i Elfsborga ide u Ligu Evrope i igraće makar još 8 evropskih utakmica. Za utehu poraženom ostaće Liga konferencija i još barem šest mečeva.  Pošto niko neće biti eliminisan, verujemo da će biti dosta golova u ova dva meča. Što se tiče prvog očekujemo da Molde postigne barem dva gola a za T12+ kvota je 1.52 u kladionici King.

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*