Sreda, 21/08 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
21/08Gnistan vs Mariehamn1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
19/08/2024 18:04
Seriju pobeda koju je započeo krajem jula Gnistan želi da nastavi i u meču sa Mariehamnom. Utakmica u finskoj prestonici igra se u sredu od 17 časova.
Gnistan

Mnogi su videli eipu Gnistana, debtanta u finskoj Veikkaus ligi kao glavnog kandidata da se odmah vrati u drugu ligu. Međutim, posle nešto slabijeg starta, ova ekipa se pribrala i pruža sve bolje partije. Za plasman u plej-of su zakasnili, ostale su im samo još tri utakmice u regularnom delu prvenstva ali su znatno odmakli i od samog dna tabele a to je za njih jedino važno. U poslednje četiri utakmice ne znaju za poraz. Posle remija sa Interom u Turkuu vezali su tri pobede. Slavili su na gostovanju kod Hake a onda na svom terenu u mečevima sa VPS-om i Ouluom. Teoretska šansa postoji da uhvate poslednji voz za plej-of ali pored njihove tri pobede neophodno je i da Inter i VPS bukvalno ne osvoje bod do kraja, tako da će se fokusirati na obezbeđivanje opstanka.

Mariehamn

Za goste se već ne može reći da su u dobrom momentumu i da nije slabog Ekenasa oni bi bili \'\'fenjeraši\'\'. Za Mariehamn je bar jasno, grčevita bitka za opstanak ih čeka u plej-autu i svako bod koji prenesu poosle regualrnog dela prvenstva biće prava premija. Zakopao ih je niz od šest uzastopnih poraza u julu i na početku avgusta i prekinuli su ga tek u prošlom kolu kada su osvojili bod protiv Lahtija na svom terenu igrajući bez golova. Zanimljivo je da Mariehamn nije dao gol na poslednje tri utakmice a kada se računaju poslednjih šest, samo su jednom tresli protivničku mrežu i to u porazu od VPS-a sa 2:1. Prethodnu pobedu ostavrili su sreinom juna kada su na gostovanju Ekenasu slavili sa 2:1.

Predlog

Sve je na strani Gnistana, i forma i plasman i rasterećenost pred ovaj meč, poslednji 20. kola Veikkaus lige. Trijumf bi domaćinu doneo slobodu i igrali bi bez pritiska u finišu regularnog dela ali i u plej-autu. Za Mariehamn je svaki meč malo finale, njima očajnički trebaju pobede ali im je forma takva da ih ne očekujemo uskoro. Naš predlog je jedinica za koju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.80.

[fbl_login_button redirect=”” hide_if_logged=”” size=”large” type=”continue_with” show_face=”true”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*