Tip dana: Atalanta – Como: Atalanta lovi sigurne bodove protiv oslabljenog Coma!

Tip Dana na kladjenje.hr

Utakmica između Atalante i Coma igra se danas, 23. rujna 2024., u Bergamu s početkom u 18:45. Atalanta je favorit u ovoj utakmici, dok Como dolazi s nadom u izbjegavanje još jednog poraza.

Atalanta: Traži stabilnost usred promjenjivih rezultata

Atalanta je započela sezonu s nekoliko nepredvidivih rezultata, ali sada pokazuju znakove stabilizacije. Nakon teškog poraza od Intera (4-0), momčad Gian Piera Gasperinija brzo je podigla formu. Pobjeda protiv Fiorentine rezultatom 3-2 bila je ključna za dizanje morala. Remi protiv Arsenala u Ligi prvaka dodatno je osnažio ekipu u obrambenim zadacima.

Atalanta se oslanja na snažan napad predvođen Charlesom De Ketelaereom i Ademolom Lookmanom. Obojica su ključni igrači u stvaranju prilika i postizanju golova. Mateo Retegui, koji je novi napadač, sve više pokazuje potencijal. Njegov doprinos u posljednjim utakmicama bio je presudan za postizanje boljih rezultata.

Unatoč napretku, Atalanta se suočava s problemima zbog ozljeda ključnih igrača. Gianluca Scamacca, koji je trebao biti glavna napadačka opcija, i dalje je ozlijeđen. Obrambeni stupovi Giorgio Scalvini i Rafael Toloi također su izvan terena, što otežava situaciju u obrani.

Domaći teren Atalanti donosi dodatnu snagu. Njihov prosjek od dva ili više golova po utakmici kod kuće osigurava prednost. Taktička fleksibilnost momčadi omogućava brze promjene tempa igre. Protiv momčadi kao što je Como, koja ima problema s obranom, Atalanta će iskoristiti svoje napadačke mogućnosti.

Ova momčad je poznata po sposobnosti da dominira protiv slabijih protivnika. U napadu mogu brzo probiti čak i dublje postavljene obrane. To ih čini izrazitim favoritima protiv Coma. Ozljede su problem, ali Atalanta pokazuje da ima dubinu u kadru. Sposobni su se prilagoditi situacijama na terenu i zadržati visok tempo.

Como: Borba za opstanak i problemi s ozljedama

Como se ove sezone suočava s ozbiljnim izazovima u svojoj povratničkoj sezoni u Serie A. Momčad se još uvijek bori za prvu pobjedu, nakon četiri kola s dva remija. Njihova obrana je bila ranjiva, osobito u prošlom kolu protiv Bologne. Vodili su 2-0, ali su na kraju ispustili prednost i završili 2-2.

Veliki broj ozljeda u obrani dodatno je oslabio momčad. Raphael Varane i Alberto Dossena trenutno su izvan igre zbog ozljeda. To stvara dodatne probleme u već oslabljenoj obrambenoj liniji, što otvara prostor za napade protivnika.

Trener Cesc Fabregas suočava se s izazovom stvaranja kohezije u momčadi, koja tek treba naći stabilnost. Unatoč ambicioznim pojačanjima tijekom ljeta, momčad ne uspijeva održati dosljednost u izvedbama. Obrana je pokazala ozbiljne slabosti, a napad se muči s realizacijom.

Patrick Cutrone, jedan od glavnih napadača, još uvijek nije pronašao pravu formu. Njegova suradnja s Alieuom Faderom nije donijela željene rezultate. Unatoč povremenim iskrama kreativnosti, Como nema dovoljno ofenzivne snage da bi bio prijetnja jačim protivnicima poput Atalante.

Njihova ranjivost na gostovanjima dodatno ih stavlja u nepovoljan položaj. Momčad ima problema s održavanjem tempa igre. Nedostatak iskustva i kvalitete u obrambenom dijelu igre jasno je vidljiv. Zbog svih ovih faktora, Como ulazi u ovu utakmicu kao izraziti autsajder.

Obrambeni problemi i manjak učinkovitosti u napadu otežavaju im stvaranje ozbiljne prijetnje.

Naš prijedlog

Atalanta je u sjajnoj formi pred ovaj susret i protiv Coma se očekuje vrlo dinamična utakmica. Gosti su poznati po problemima u obrani, a domaćini su odlični u napadu na svom terenu. Upravo zbog toga, preporučujemo klađenje na opciju zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4. Kladionica Germania nudi koeficijent 2.70 za ovu opciju.

Osim toga, sigurni smo da Atalanta može ostvariti pobjedu u ovoj utakmici. Njihov napad je u odličnoj formi, a Como nije ekipa koja se lako brani na gostovanjima. Zbog toga preporučujemo klađenje na Atalanta će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3. Germania kladionica za ovaj ishod nudi koeficijent 2.15.

Ako želite igrati na nešto sigurniju opciju, predlažemo klađenje na Atalanta će pobijediti ili će završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 a najviše 5 . Ovaj tip pokriva različite scenarije, a Germania nudi vrlo dobar koeficijent od 2.00 za ovu opciju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*