TIP DANA: Nica – Saint-Etienne: Tim s Azurne obale juri prvi trijumf na svom terenu!

U petak je ponuda za klađenje nešto slabija nego prethodnih dana, a za vas smo analizirali premijerni meč pete runde francuske Ligue 1, u kojem će Nica na svom terenu ugostiti ekipu Saint-Etiennea.
Početak susreta između ove dvije ekipe zakazan je za 20:45.

Nica: Može li Nica do prvog trijumfa na svom terenu?

Nica je u svojoj povijesti četiri puta osvajala naslov prvaka Francuske, međutim, posljednji put to se dogodilo davne 1959. godine.
To nisu jedini trofeji ovog simpatičnog kluba s Azurne obale, jer su tri puta osvajali i francuski Kup, posljednji put 1997. godine, što je ujedno i posljednji trofej koji su osvojili.
Prošle sezone bivši prvak Francuske igrao je na vrlo visokoj razini, završivši na sjajnom petom mjestu na tablici, što im je donijelo direktan plasman u Europsku ligu, što je bio njihov primarni cilj.
Činilo se u jednom trenutku da tim s Azurne obale može postići i više, ali peto mjesto nikako nije za podcjenjivanje. Jedan od najzaslužnijih za sjajne igre ovog kluba bio je Francesco Farioli, bivši trener Nice, koji je u međuvremenu prešao u Ajax.

Na njegovo mjesto došao je Franck Haise, koji je prije dvije godine s Lensom osvojio viceprvaka i izborio direktan plasman u Ligu prvaka, što je bio veliki uspjeh. Prošle sezone Haise je s Lensom završio na sedmom mjestu i izborio kvalifikacije za Konferencijsku ligu, što pokazuje da Nica nije pogriješila u izboru novog trenera.

U dosadašnjem dijelu sezone, klub s Azurne obale odigrao je četiri utakmice, ostvarivši samo jednu pobjedu, jedan remi i dva poraza, što ih trenutno smješta na dvanaesto mjesto na tablici, s jednim bodom prednosti u odnosu na ekipe iz opasne zone.
U prošlom kolu, ekipa Francka Haisea poražena je na gostovanju kod Marseillea s 2:0. Iako Nica nije odigrala loše, nedostatak koncentracije u realizaciji koštao ih je, a Marseille je iskoristio svoje prilike. Prije toga, Nica je ostvarila prvu pobjedu u sezoni, svladavši Angers s uvjerljivih 1:4.
Posljednji međusobni susret između Nice i Saint-Etiennea odigran je u svibnju 2022., kada je Nica slavila s 4:2.

Na kraju, Nica je odigrala jednu domaću utakmicu ove sezone, remiziravši protiv Toulousea 1:1.

Saint-Etienne: Primarni cilj će biti opstanak!

Saint-Etienne je jedan od najtrofejnijih francuskih klubova, osvojivši deset naslova prvaka, posljednji put 1981. godine. Također su osvojili šest trofeja u francuskom Kupu te igrali finale Kupa prvaka, gdje su poraženi od Bayerna s 1:0.

Do nedavno, Saint-Etienne je bio najtrofejniji francuski klub, ali ih je PSG pretekao zahvaljujući sjajnim rezultatima posljednjih desetak godina.
Prošle sezone Saint-Etienne je igrao u Ligue 2, drugu sezonu zaredom. No, uspjeli su doći do finala doigravanja, gdje su eliminirali Metz i vratili se u Ligue 1.
Primarni cilj Saint-Etiennea ove sezone bit će opstanak u elitnom rangu, ali će iskoristiti svaku priliku za nešto više ako se ukaže.

U dosadašnjem tijeku sezone, momčad trenera Oliviera Dall’Oglioa nije briljirala, ostvarivši samo jednu pobjedu uz tri poraza.
U prvom kolu, Saint-Etienne je poražen od Monaca 1:0, zatim su neočekivano poraženi kod kuće od Le Havrea 0:2, a uslijedio je težak poraz od Bresta 4:0.
U prošlom kolu napokon su ostvarili prvu pobjedu, svladavši Lille 1:0.

Posljednju pobjedu protiv Nice, Saint-Etienne ostvario je 2021. godine, kada su na Azurnoj obali slavili 1:0.
Do sada su odigrali dva gostujuća meča ove sezone i doživjeli oba poraza bez postignutog gola, pa se ne očekuje mnogo od njih na ovom gostovanju kod Nice.

Naš prijedlog

Obje ekipe nisu se proslavile u dosadašnjem dijelu sezone, a uz to, Saint-Etienne nije briljirao na gostovanjima. Zbog toga vam savjetujemo da igrate na pobjedu Nice (jedinica), za koju je PSK postavio kvotu 1.63.
Nica će vjerojatno od prvog trenutka krenuti napadački, pa vam predlažemo opciju prelaz 1-1, uz kvotu 2.50 u PSK.
Za kraj, najrealnija prognoza za ovaj meč je da će Nica postići barem dva gola, pa vam preporučujemo igru D2+, koja se u PSK kladionici plaća kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*