TIP DANA: Dortmund – Heidenheim: Milionerima neće biti lako, Heidenheim blista na početku sezone!

Tip Dana na kladjenje.hr

U petak se polako, ali sigurno nastavljaju ‘lige petice’, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč trećeg kola Bundeslige u kojem će Borussia Dortmund na svom Signal Iduna Parku ugostiti Heidenheim.

Poznato je da su popularni Milioneri prošle sezone stigli do finala Lige prvaka, a u međuvremenu je ovaj klub pretrpio ozbiljne promjene u igračkom kadru. S druge strane, Heidenheim igra fenomenalno na početku sezone, a ne tako davno ova ekipa je izborila plasman u Konferencijsku ligu, što je bez ikakve sumnje najveći uspjeh u povijesti ovog kluba.

Početak ovog, u najavi vrlo zanimljivog susreta, zakazan je za 20 sati i 30 minuta.

Borussia Dortmund: Koliko mogu Milioneri ove sezone?

Možda Borussia Dortmund prošle sezone nije briljirala u Bundesligi, ali su popularni Milioneri zablistali u Ligi prvaka, gdje je njemački predstavnik stigao do velikog finala, ali je nažalost poražen od Real Madrida. U njemačkom prvenstvu ova ekipa je zauzela peto mjesto na ljestvici, što ranije nije donosilo plasman u elitno klupsko natjecanje, ali prošle sezone to je bio slučaj, ponajviše zbog sjajnih rezultata njemačkih klubova u europskim natjecanjima, posebno Borussije i njenih sjajnih partija u Ligi prvaka.

U međuvremenu je bivši prvak Njemačke promijenio trenera, jer je Edina Terzića na klupi naslijedio Nuri Şahin, nekadašnji nogometaš ovog kluba. Pred njim je izuzetno težak zadatak – osigurati plasman u Ligu prvaka, biti konkurentan u borbi za naslov prvaka, te donekle ponoviti prošlosezonske nastupe iz Lige prvaka.

Tijekom ljeta tim se dosta promijenio, a prije svega klub je napustio Reus, koji je karijeru nastavio u MLS-u. Osim njega, Dortmund su napustili i Hummels, Füllkrug, Haller, Moukoko, Rothe i drugi. Naravno, bilo je i puno dolazaka, a kao najveće pojačanje treba istaknuti Guirassyja, koji je imao nevjerojatnu sezonu u Stuttgartu. Uz to, Milioneri su doveli i Grosse, Beyera, Antona, kao i Coota na posudbu iz Manchester Cityja.

U prvom kolu nove sezone Bundeslige, Dortmund je uz dosta muke slavio na svom stadionu protiv Eintrachta iz Frankfurta, a susret je završen rezultatom 2:0. Sve do 72. minute mreže su mirovale, a onda je Gittens s dva pogotka donio veliko slavlje navijačima Dortmunda.

U drugom kolu uslijedilo je teško gostovanje kod Werdera, gdje je Borussia, nažalost, odigrala utakmicu bez pogodaka, a pritom ostala bez reprezentativca Schlotterbecka, koji je dobio crveni karton i neće moći pomoći svojim suigračima u meču protiv Heidenheima.

Za kraj, iako Borussia općenito igra dobro na svom terenu, prošle sezone ova ekipa nije uspjela pobijediti Heidenheim na Signal Iduna Parku, a taj susret završio je rezultatom 2:2.

Heidenheim: Savršen početak sezone!

Heidenheim je osnovan davne 1846. godine, što ovaj klub čini jednim od najstarijih u Njemačkoj. Sve do prošle sezone, najveći uspjeh ovog kluba bilo je osvajanje drugog ranga njemačkog nogometa, no u prošlom izdanju Bundeslige ova simpatična ekipa igrala je na izuzetno visokom nivou od prvog do posljednjeg kola i na kraju stigla do odličnog osmog mjesta na ljestvici. To je prošle sezone garantiralo kvalifikacije za Konferencijsku ligu, a tamo je njemački predstavnik u play-offu uspio eliminirati švedski Häcken i izboriti svoj prvi plasman u neko od europskih natjecanja u svojoj povijesti.

Prvi meč, u kojem je Häcken bio domaćin, završio je rezultatom 1:2, dok su u uzvratu izabranici Franka Schmidta, koji radi fantastičan posao na klupi ovog kluba, slavili s 3:2. Do 84. minute na semaforu je stajalo 1:2, a onda je na scenu stupio prvo Weiper, koji je izjednačio na 2:2, a potom u drugoj minuti sudačke nadoknade asistirao Honšaku za pobjednički pogodak, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje na tribinama. Sudjelovanje u trećem po kvaliteti europskom klupskom natjecanju zasigurno će dodatno opteretiti igrače ove ekipe, pogotovo jer trener Schmidt nema široku rotaciju, no to se za sada ni najmanje ne odražava na fantastične partije u Bundesligi.

Naime, nakon dva odigrana kola, najprijatnije iznenađenje prošlog prvenstva trenutno se nalazi na prvom mjestu ljestvice s maksimalnih šest osvojenih bodova, a ako se po jutru dan poznaje, čini se da bi Heidenheim ove sezone mogao ostvariti čak i bolji plasman od prošlogodišnjeg osmog mjesta.

U prvom kolu, bivši prvak 2. Bundeslige odigrao je vrlo dobar meč i slavio u gostima kod St. Paulija, a taj susret završio je rezultatom 0:2.

U drugom kolu, ova ekipa odigrala je jednu od najboljih partija u posljednje dvije godine, demoliravši Augsburg na svom stadionu, a taj meč završio je rezultatom 4:0. I u tom meču je blistao Weiper, postigavši gol i upisavši asistenciju, a pobjeda domaće ekipe nije bila upitna, budući da su već nakon pola sata igre vodili 2:0.

Za kraj, Heidenheim zna biti vrlo neugodan na gostovanjima, a prošle sezone ova ekipa uspjela je odoljeti Borussiji Dortmund u oba meča. Postavlja se pitanje može li to ponoviti i večeras, ali je jasno da nas očekuje zaista sjajan meč.

Naš prijedlog

Sigurno Borussiji neće biti nimalo lako protiv Heidenheima, a najbolji pokazatelj za to su i dva prošlosezonska susreta, u kojima Milioneri nisu uspjeli doći do trijumfa. Smatramo da nas očekuje vrlo otvoren meč, a prije svega golovi na obje strane, zbog čega vam preporučujemo da se okušate s igrom oba tima će postići gol na utakmici, za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 1.63.

Heidenheim nema običaj braniti se protiv njemačkih velikana, što Borussia svakako jest, i nije isključeno da tim koji se prije ovog kola nalazio na prvom mjestu ljestvice Bundeslige uspije odoljeti Borussiji. Zbog toga vam hrabro savjetujemo da vaš fokus usmjerite na Heidenheim će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, uz fantastičnu kvotu 3.25 u Germaniji.

Općenito, mišljenja smo da nas očekuje vrlo efikasan duel, pa uz golove na obje strane smatramo da je idealno da se okušate i s igrom zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, koju kladionica Germania plaća s kvotom 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*