TIP DANA: Internacional – Fortaleza CE: Pobjeda gostima donosi prvo mjesto na tablici!

U srijedu je vrlo siromašna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali zaostali duel brazilske Serie A u kojem će Internacional na svom stadionu ugostiti Fortalezu. Početak susreta između ova dva tima zakazan je za 00:30h.

Internacional: Odlične partije u posljednje vrijeme!

Internacional je dosad tri puta osvojio naslov prvaka Brazila, uz napomenu da se to posljednji put dogodilo još davne 1979. godine. Ipak, najveći dosadašnji uspjeh je titula svjetskog prvaka, koju je ovaj brazilski klub osvojio 2006. godine nakon što je u velikom finalu savladana slavna Barcelona. Treba spomenuti i dva naslova prvaka Južne Amerike, kao i jedan osvojen Kup, uz čak 45 naslova državnog prvaka prvenstva Gaúcho. Sve ovo govori da se radi o jednom od najtrofejnijih brazilskih klubova, međutim, Internacional posljednjih nekoliko godina nije na svom prepoznatljivom nivou.

Prošlu sezonu ekipa iz Porto Alegrea završila je na devetom mjestu na tablici, pa tako nekadašnji prvak Brazila nije uspio ostvariti svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Copa Libertadores. I na početku ove sezone glavni ciljevi ostali su isti, a u ovom trenutku Internacional se nalazi na desetom mjestu na tablici, međutim, s dva odigrana meča manje u odnosu na gotovo sve ekipe, a u usporedbi s nekim timovima Internacional ima čak i tri meča manje. Sigurno je da ima još dosta vremena da se ova ekipa uključi u borbu za šesto mjesto na tablici, koje je ujedno i posljednje koje na kraju donosi plasman u Copa Libertadores, i to kroz kvalifikacije, gdje brazilski timovi rijetko griješe.

U posljednjih pet mečeva u elitnom rangu brazilskog nogometa, ova ekipa je ostvarila tri pobjede, jedan remi i samo jedan poraz, i to na gostovanju kod Atlético Goianiense, kada je bilo 1:0. Inače, u prošlom kolu igrači Rodgera Machada odigrali su sjajnu utakmicu na gostovanju kod Juventudea i slavili rezultatom 1:3, što je zasigurno jedan od razloga zbog kojeg ova ekipa u vrlo dobrom raspoloženju dočekuje ovaj duel protiv Fortaleze. Prije toga, Internacional je remizirao na teškom gostovanju kod Cruzeira, kada nije bilo pogodaka.

Što se tiče partija na domaćem terenu, nekadašnji prvak Brazila dosad je odigrao deset mečeva na svom stadionu, ostvarivši četiri pobjede, isto toliko remija i samo dva poraza. Posljednju pobjedu na domaćem terenu protiv Fortaleze nogometaši Internacionala ostvarili su prije nešto više od dvije godine, a taj duel je završen rezultatom 2:1.

Fortaleza: Ulog je prvo mjesto na tablici!

Fortaleza nikada do sada u svojoj povijesti nije uspjela doći do naslova prvaka Brazila, no vrijedno je spomenuti da je ova ekipa dva puta bila viceprvak, a posljednji put to se dogodilo davne 1968. godine. Ono što vrijedi istaknuti je 46 naslova prvaka državnog prvenstva Cearense, a posljednji put to se dogodilo prošle godine.

Kada smo već spomenuli prošlu sezonu, ona je bila vrlo uspješna jer je Fortaleza uspjela doći do finala Copa Sudamericane, ali je u velikom finalu brazilski predstavnik nažalost poražen od LDU Quita, koji je slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Na putu do finala, Fortaleza je pobijedila nekoliko vrlo jakih timova, no u tom finalnom duelu nedostajalo je malo sreće, jer je opći dojam bio da je brazilska ekipa bila bolji tim na terenu.

Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Serie A, ako se po jutru dan poznaje, ovo bi vrlo vjerojatno mogla biti jedna od najuspješnijih sezona u povijesti ovog kluba, ako ne i najuspješnija. Naime, u ovom trenutku Fortaleza se nalazi na drugom mjestu na tablici s dva boda zaostatka u odnosu na prvoplasirani Botafogo, ali ono što je važno je da igrači Juana Pabla Vojvode imaju utakmicu manje. Pobjedom na gostovanju kod Internacionala, Fortaleza bi došla do senzacionalnog prvog mjesta na tablici, i dojam je da je ova ekipa to u potpunosti zaslužila.

U posljednjih pet mečeva u elitnom rangu brazilskog nogometa, prošlosezonski finalista Copa Sudamericane ostvario je četiri pobjede i jedan poraz, i to baš od Botafoga u prošlom kolu, kada je lider na tablici slavio s 2:0. Prije toga, ovaj tim je vezao četiri pobjede i probio se na vrh tablice.

Što se tiče partija na gostovanjima, Fortaleza je dosad odigrala jedanaest utakmica u gostima, ostvarivši četiri pobjede, četiri poraza i tri remija. Treba spomenuti i da se, za razliku od Internacionala koji je eliminiran u osmini finala Copa Sudamericane, Fortaleza još uvijek bori za novo finale. U osmini finala, brazilski je predstavnik bio bolji od argentinskog Rosarija s ukupnim rezultatom 4:2.

Na kraju, u posljednjem međusobnom susretu između Internacionala i Fortaleze, koji je odigran sredinom kolovoza prošle godine na stadionu dvostrukog osvajača Copa Libertadores, Fortaleza je slavila s minimalnim rezultatom.

Naš prijedlog

Prije svega, sigurno je da će gosti od samog početka ovog susreta krenuti silovito prema golu Internacionala, budući da je, kao što smo već napomenuli, ulog prvo mjesto na tablici. Ipak, Internacional će imati što za poručiti svom večerašnjem rivalu, pa je nekako najrealnije da će obje ekipe postići barem po jedan pogodak, zbog čega vam savjetujemo da isprobate igru oba tima će postići gol na utakmici, za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 2.05.

Internacional je vezao nekoliko vrlo dobrih partija na svom stadionu, dok Fortaleza igra nepredvidivo u gostima. Ako pogledamo nekoliko prethodnih međusobnih susreta između ova dva tima, vidjet ćemo da je trenutno drugoplasirani tim na tablici u posljednja tri međusobna susreta ostvario dva trijumfa, dok je jednom bilo neriješeno. S obzirom na to da će gostujući tim imati ogroman motiv u ovom susretu, hrabro vam preporučujemo da okušate sreću s čistom Fortaleza CE će pobijediti na utakmici, koju kladionica Germania plaća s fantastičnom kvotom 3.70.

Za kraj, smatramo da je vrlo prihvatljiva opcija za ovaj duel i Fortaleza CE će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, a sve to uz kvotu 1.80 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*