TIP DANA: Kolumbija – Argentina: Težak ispit za svjetske prvake u Barranquilli!

Tip Dana na kladjenje.hr

U utorak je vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će za dvije godine biti održano u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama, i to susret u Barranquilli, gdje će Kolumbija ugostiti Argentinu.

Ovo će ujedno biti i repriza finala Copa Américe, u kojem su Gaučosi nakon produžetaka slavili s 1:0, pa je ovo lijepa prilika da im se Kolumbijci, koji igraju sjajno u posljednjih godinu dana, revanširaju. Početak ovog susreta zakazan je za 22:30h.

Kolumbija: Odlične partije u posljednje vrijeme!

Kolumbija je propustila Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, pa je sigurno da je primarni cilj odlazak na narednu najveću nogometnu smotru, koja će za dvije godine biti održana u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama. Prije svega, moramo napomenuti da je ova selekcija blistala na prvenstvu Južne Amerike, jer je Kolumbija, pomalo neočekivano, stigla do finala.

Nažalost, u velikom finalu su James Rodríguez i suigrači poraženi od Argentine, koja je slavila minimalnim rezultatom, i to nakon produžetaka. Ipak, Kolumbijcima se nema što zamjeriti, a vrijedi spomenuti da je ova reprezentacija na tom turniru samo nastavila sa sjajnim igrama iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Do sada je nekadašnji prvak Južne Amerike odigrao sedam mečeva, ostvario tri pobjede i čak četiri remija, što pokazuje da je Kolumbija trenutno jedina selekcija u kvalifikacijama koja ne zna za poraz. U ovom trenutku, finalisti Copa Américe nalaze se na sjajnom trećem mjestu na ljestvici, s pet bodova zaostatka za prvoplasiranom Argentinom, uz napomenu da će plasman na završni turnir ostvariti šest najbolje plasiranih reprezentacija, dok će sedma ići u doigravanje. S ovog gledišta, plasman Kolumbije na Mundijal ne bi smio biti upitan, no treba istaknuti da ima još dosta utakmica za odigrati.

Na posljednjih pet mečeva u kvalifikacijama za nadolazeće Svjetsko prvenstvo, izabranici Nestora Lorenza ostvarili su dvije pobjede i tri remija. U prošlom kolu, trećeplasirana ekipa na ljestvici remizirala je na teškom gostovanju kod Perua, a taj susret je završen rezultatom 1:1. Prvo poluvrijeme je završilo bez golova, a sredinom drugog poluvremena Peruanci su preko Callensa došli do vodstva, ali desetak minuta prije kraja regularnog dijela izjednačio je Luis Díaz, koji je, sasvim sigurno, uz Jamesa Rodrígueza najveća zvijezda u kolumbijskom timu.

Ako se osvrnemo na igre na domaćem terenu, Kolumbija je do sada odigrala tri meča na svom stadionu, ostvarila dvije pobjede i jedan remi, uz podsjećanje da su u tom periodu savladali favorizirani Brazil, ali i remizirali protiv Urugvaja, koji također ove kvalifikacije igra na vrlo visokom nivou.

Argentina: Plasman na Mundijal se ne dovodi u pitanje!

Poznato je da su Argentinci vladari svijeta, budući da su prije dvije godine u Kataru u velikom finalu savladali reprezentaciju Francuske. Po mnogim mišljenjima, to je bilo najbolje finale u povijesti Svjetskog prvenstva, a nakon rezultata 2:2 u regularnom dijelu i 3:3 u produžecima, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, gdje su se Gaučosi bolje snašli i na kraju, potpuno zasluženo, stigli do naslova prvaka svijeta.

Argentinci su to itekako znali proslaviti, ali su se nogometaši brzo okrenuli kvalifikacijama za novi Mundijal, koji će biti održan za dvije godine. Također, vrijedi spomenuti i fantastične nastupe na nedavno završenom izdanju Copa Américe, gdje je Argentina drugu godinu zaredom osvojila titulu. No, ovog puta je u finalu poražena od Kolumbije, kod koje će večeras ponovno gostovati. Čovjek odluke bio je Lautaro Martínez, koji je postigao pogodak krajem drugog produžetka.

Na prvi pogled, poput Kolumbije, plasman Argentine na Svjetsko prvenstvo ne bi smio biti upitan. Zasada je Argentina uvjerljivo najviše pokazala u ovim kvalifikacijama za Mundijal, koji će biti održan u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama.

U ovom trenutku, Argentina se nalazi na prvom mjestu ljestvice s osamnaest osvojenih bodova. Na sedam odigranih utakmica, ostvarili su šest pobjeda i jedan poraz, i to od Urugvaja na domaćem terenu kada je bilo 0:2.

Na posljednjih pet utakmica u kvalifikacijama, aktualni svjetski prvak ostvario je četiri pobjede uz taj spomenuti poraz od Urugvaja. U prošlom kolu, izabranici Lionela Scalonija slavili su na domaćem terenu protiv Čilea, rezultatom 3:0. Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, a u drugom su Gaučosi postigli tri gola preko Mac Allistera, Álvareza i Dybale, čime su praktički osigurali prvo mjesto na ljestvici.

Naravno, ne treba zaboraviti da Argentina ove kvalifikacijske utakmice igra bez Lionela Messija, koji se još uvijek nije oporavio od ozljede. Međutim, sudeći prema posljednjem susretu, izostanak ovog fenomenalnog nogometaša nije se osjetio, ali ostaje veliko pitanje hoće li to biti slučaj i večeras u Barranquilli, gdje svjetskog prvaka dočekuju silno motivirani Kolumbijci.

Naš prijedlog

Sigurno je da će Kolumbijci dati sve od sebe da se revanširaju Argentini za bolan poraz u finalu Copa Américe, a mišljenja smo da će im to i poći za rukom, pa vam hrabro savjetujemo da odigrate Kolumbija će pobijediti na utakmici za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 3.10.

Smatramo da je također vrlo prihvatljiva opcija i Kolumbija će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, za koju je kladionica Germania odredila kvotu 1.55.

Za kraj, ne treba ovdje očekivati previše pogodaka, a uz to smo uvjereni da domaćin neće doživjeti poraz u ovom duelu, pa vam savjetujemo da okušate sreću s kombinacijom igara Kolumbija će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*