TIP DANA: Njemačka – Mađarska: Čardaš se nije igrao ovog ljeta u Njemačkoj, kreće nova melodija!

Tip Dana na kladjenje.hr

U subotu se nastavljaju mečevi novog izdanja Lige nacija, a ovog puta smo za vas pripremili duel koji će biti odigran u Düsseldorfu, gdje će reprezentacija Njemačke ugostiti Mađarsku. Nažalost, Nijemci nisu uspjeli u svojoj domovini doći do naslova prvaka Europe, dok su i Mađari razočarali, unatoč sjajnim partijama u kvalifikacijama, jer ova reprezentacija nije uspjela proći grupnu fazu.

Utisak je da oba tima imaju veliki motiv da se donekle iskupe svojim navijačima za ne baš najbolje partije na proteklom EURU, pa se očekuje vrlo dobar meč. Početak ovog susreta u Düsseldorfu zakazan je za 20 sati i 45 minuta.

Njemačka: Jesu li Panceri mogli više na EURU?

Poznato je da su Nijemci bili domaćini prošlog Europskog prvenstva, a samim tim i jedni od glavnih favorita za osvajanje turnira. Međutim, Panceri su zaustavljeni u četvrtfinalu. Krenimo redom. Na otvaranju Europskog prvenstva su izabranici Juliana Nagelsmanna pružili izvanrednu partiju i bez većih problema savladali selekciju Škotske, a taj je duel završen više nego uvjerljivih 5:1, uz napomenu da je domaćin turnira mogao ostvariti i još uvjerljiviju pobjedu.

U drugom kolu su Nijemci odmjerili snage s Mađarskom i slavili sa 2:0, čime su već tada osigurali plasman u nokaut fazu, što je, naravno, bio primarni cilj. U posljednjem kolu Njemačka je remizirala protiv Švicarske, uz napomenu da su izabranici Juliana Nagelsmanna do boda došli nakon gola Füllkruga u drugom minutu sudačke nadoknade, što je bilo dovoljno za prvo mjesto na tabeli. U osmini finala domaćin turnira dobio je kao protivnika nimalo naivnu selekciju Danske, inače polufinalista s prethodnog EURA, ali Njemačka je odigrala sjajan meč i potpuno zasluženo slavila s 2:0.

Nažalost, ždrijeb je Njemačku već u četvrtfinalu spojio sa Španjolskom, a po mnogima je to bio finale prije finala, jer su ove dvije selekcije do tada pokazale najviše na turniru. Taj je meč pripao Furiji, koja je, nakon regularnih 1:1, postigla pogodak u posljednjem minutu drugog produžetka i tako eliminirala domaćina s EURA. Općenito, nema se mnogo toga zamjeriti Nijemcima za prikazane partije na Europskom prvenstvu, jer je taj duel protiv Španjolske mogao otići na obje strane. Ipak, ostaje dojam da je domaćin turnira bio oštećen od strane sudaca, ali što je, tu je.

U novi ciklus ova selekcija kreće bez dva veoma važna igrača na sredini terena. Naime, poznato je da se Toni Kroos nakon završetka EURA penzionirao, a od nacionalnog tima oprostio se i Gündogan, koji se nakon jedne sezone u Barceloni vratio u Manchester City. Na popisu Juliana Nagelsmanna ima mnogo novih imena, a od starijih igrača vrijedi spomenuti naravno ter Stegena, Musialu, Havertza, Andrića, ali i Kimmicha, koji je novi kapetan Pancera.

Inače, osvrnemo li se na tradiciju, ove su dvije selekcije posljednji međusobni meč odigrale na EURU, kada je bilo 2:0, a zanimljivo je da je prije toga Mađarska uspjela pobijediti Njemačku na Red Bull Areni, kada je bilo 0:1, pa se čini da Pancere večeras očekuje nimalo lak zadatak. Za kraj, osim Njemačke i Mađarske, u ovoj grupi Lige nacija nalaze se još i Nizozemska, ali i Bosna i Hercegovina, pa nas sigurno očekuje pregršt veoma zanimljivih mečeva u ovoj grupi.

Mađarska: Mađarima u posljednje vrijeme ‘leže’ Nijemci!

Ako se malo osvrnemo na povijest, sjetit ćemo se da je Mađarska dva puta dolazila do finala Svjetskog prvenstva, ali je nažalost oba puta izgubila. Porazno djeluje podatak da momčad koja je dva puta igrala za naslov svjetskog prvaka nije uspjela izboriti plasman na Mundijal od 1986. godine, pa je sigurno da će primarni cilj u narednom periodu biti plasman na Svjetsko prvenstvo, dok će Liga nacija poslužiti kao priprema za ono što predstoji u kvalifikacijama za Mundijal.

Poput Njemačke, i Mađarska je bila sudionik EURA, uz napomenu da je ova reprezentacija briljirala u kvalifikacijama i zauzela prvo mjesto ispred Srbije, pri čemu su Orlovi poraženi u oba susreta.
U prvom kolu EURA, bivši finalist Svjetskog prvenstva odmjerio je snage s nimalo naivnom Švicarskom, a u tom susretu Švicarci su bez većih problema slavili s 1:3. Uslijedio je meč drugog kola protiv domaćina turnira, s kojim se Mađari susreću i večeras u sklopu Lige nacija, a u tom je susretu Njemačka slavila s 2:0 i praktički dovela Mađare u nemoguću situaciju.

Ipak, u posljednjem kolu Mađarska je odigrala dosta dobar meč i uspjela pobijediti Škotsku, i to nakon pogotka Soboslaija u desetoj minuti sudačke nadoknade, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje. No, kasnije se ispostavilo da to nije bilo dovoljno za prolazak u narednu fazu turnira, pa je Mađarska morala pakirati kofere već nakon grupne faze.

Ako uzmemo u obzir koliko su Mađari dobro igrali u kvalifikacijama, dojam je da su možda očekivanja na Europskom prvenstvu bila veća, pogotovo jer grupa nije bila pretjerano teška. Ipak, s obzirom na to da Mađarska nije čest sudionik velikih natjecanja, i tri boda iz grupe nisu zanemariva.
Naravno, glavna zvijezda ove momčadi je Dominik Szoboszlai, ali ne smijemo zaboraviti ni golmana Gulácsija, braniča Orbana, kao ni napadača Ádáma Szalaija.

Općenito, osim tog poraza od Njemačke na Europskom prvenstvu, Mađari su ‘naučili’ kako igrati protiv Nijemaca u posljednje vrijeme. Naime, prije toga bivši finalist Svjetskog prvenstva pobijedio je u jednom meču, dok su dva puta odigrali neriješeno, pa se sigurno izabranici talijanskog stručnjaka Marca Rossija nadaju da bi i ovog puta mogli iznenaditi Pancerima, iako to neće biti nimalo lak zadatak.

Spomenuti trijumf Mađari su ostvarili u prošlom izdanju Lige nacija, i to usred Leipziga, na Red Bull Areni, gdje je jedini pogodak postigao Szalai sredinom prvog poluvremena. Pamtimo i njihov susret s Europskog prvenstva 2021. godine, kada je bilo 2:2, uz opći dojam da su Panceri promašili previše prilika na tom susretu.

Naš prijedlog

Pomenuli smo već u uvodu ove analize da će i jedna i druga ekipa dati sve od sebe da se iskupe za nešto slabije partije na Europskom prvenstvu, pa se vrlo lako može dogoditi da i jedni i drugi postignu barem po jedan pogodak na ovom meču u Düsseldorfu, zbog čega vam savjetujemo da se oprobate s igrom oba tima će postići gol na utakmici za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 1.90.

Iako nam tradicija to ne govori, budući da na posljednjih nekoliko međusobnih susreta između ove dvije selekcije nije bilo puno golova, smatramo da nas ovaj put očekuje jedan drugačiji meč, pa vam preporučujemo da se fokusirate na igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.55.

Na kraju, možda bi bilo previše očekivati da Nijemci, nakon eliminacije u četvrtfinalu Europskog prvenstva i to pred svojim navijačima, ne pobijede u ovom susretu protiv Mađarske, pa je jedinica nešto što po našem mišljenju ne bi trebalo dovoditi u pitanje. Uz to, uvjereni smo da će ovaj duel u Düsseldorfu donijeti dosta pogodaka, pa je možda idealna kombinacija za ovaj meč igra Njemačka će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 za koju je kladionica Germania odredila kvotu 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*