Meč dana tenis: J. Sinner – D. Medvedev: Sudar trenutno dva najveća favorita za trofej već u četvrtfinalu!

Meč dana tenis - kladjenje.hr

Ždrijeb je htio da se Jannik Sinner i Daniil Medvedev na turniru US Opena sastanu već u četvrtfinalu, iako slove za najveće favorite za osvajanje šampionskog trofeja. Obojica tenisača su bez mnogo muke i sa samo jednim izgubljenim setom izborili četvrtfinale ovogodišnjeg turnira. Meč sigurno neće početi prije 20 sati.

Jannik Sinner: Autoritativno gazi prema tituli!

Krupnim koracima gazi Jannik Sinner prema tituli na US Openu! Talijanski tenisač i prvi reket svijeta lakše je od očekivanog savladao domaćeg igrača Tommyja Paula sa 7:6(3), 7:6(5), 6:1 i tako se plasirao u četvrtfinale njujorškog Grand Slama, gdje ga čeka najveći ispit dosad u vidu Daniila Medvedeva.

Mnogi su, a pogotovo američka publika, očekivali da će Paul barem malo više namučiti najboljeg na rang-listi, no osim dva tie-breaka, mladić iz New Jerseyja nije imao dovoljno umješnosti da ozbiljnije zaprijeti Sinneru.

Najviše šansi imao je u prvom setu, u kojem je napravio rani break i vodio sa 4:2, no Jannik je uspio pravovremeno uzvratiti i doći do tie-breaka, gdje je pokazao više smirenosti. Drugi set prošao je bez breakova, a ponovno je u odlučujućem trenutku Talijan bio bolji, što je naposljetku potpuno slomilo otpor Paula, koji u trećem setu gubi sve konce i praktično se predaje.

Sinner je do mjesta među najboljih osam stigao prilično lako, no sada ga čeka megdan s osvajačem turnira iz 2021. godine, kojem je na ovogodišnjem turniru set uzeo samo Dušan Lajović, i to u prvom kolu. Od tada je Medvedev bio sve uvjerljiviji, a u osmini finala izgubio je samo četiri gema.

U međusobnim susretima Sinner je bio uspješniji, no posljednji meč, odigran u četvrtfinalu ovogodišnjeg Wimbledona, nakon pet setova otišao je na stranu Medvedeva.

Daniil Medvedev: Najopasniji je u New Yorku!

Daniila Medvedeva već godinama krasi epitet specijalista za beton. Možda je na Grand Slamovima u Parizu i Londonu kroz karijeru znao razočarati, ali od 2019. do danas, na US Openu je jedan od najkonstantnijih tenisača današnjice. U borbi za četvrtfinale, poput brzog voza, Medvedev je protutnjao i pregazio Portugalca Nuna Borgesa, dopustivši mu samo četiri gema – 3:0 (6:0, 6:1, 6:3).

Ekspresnom pobjedom za svega 108 minuta igre, ruski tenisač se pripremio za ono što ga čeka u četvrtfinalu – okršaj s liderom ATP liste, Jannikom Sinnerom. U trenutnim okolnostima, bez Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza, ovo će biti finale prije finala.

U jednom od najvažnijih mečeva karijere, Borges je sve do trećeg seta praktično bio promatrač. U prva dva seta osvojio je samo jedan gem, ali unatoč porazu, uspio je prvi put u karijeri ući među najboljih 30 igrača svijeta. Postao je drugi Portugalac u povijesti koji se probio u Top 30 društvo. Prije njega, to je 2016. godine, zauzimanjem 28. mjesta na ATP listi, postigao João Sousa.

Borges je Medvedeva “počastio” s gotovo 50 neprisiljenih grešaka, no unatoč tome, Rus je s novom izvrsnom izvedbom pokazao da je, kao i prošle godine kada je izgubio finale od Novaka Đokovića, spreman za najveće izazove. Za samo 58 minuta osvojio je prva dva seta, a na nešto jači otpor Portugalca naišao je u trećem setu, kada se dogodila jedna bizarna situacija. Požarni alarm oglasio se u zgradi gdje se nalaze ljudi koji upravljaju Hawk-Eye sustavom. Meč je nakratko prekinut, ali to nije usporilo Medvedeva na putu ka trijumfu.

Medvedev je na posljednjih pet nastupa na US Openu četiri puta stigao barem do polufinala, a u tri navrata borio se za trofej, koji je osvojio 2021. godine, spriječivši Novaka Đokovića da osvoji kalendarski Grand Slam.

Naš prijedlog

Sinner kao favorit ulazi u ovaj dvoboj, a koeficijent na trijumf Talijana iznosi 1.50 u Germania kladionici. Pobjeda Medvedeva plaća se koeficijentom 3.05.

Sinner je s razlogom favorit u ovom meču, ali smo ipak mišljenja da će Daniil pružiti dobar otpor. Poznato je da voli igrati na US Openu, i smatramo da će ovo biti dvoboj s velikim brojem gemova. Naš prijedlog je igra zbroj gemova na meču će biti veći od navedene margine (granica 38.5) po koeficijentu 1.80 u Germania kladionici. Za one koji traže veće kvote, predlažemo da pokušate s igrom J.Sinner će pobijediti i zbroj gemova u prvom setu će biti najviše 9 po koeficijentu 2.75 također u Germania kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*