Meč dana tenis: A. Zverev – T. Fritz: Spektakl u najavi već u četvrtfinalu!

Meč dana tenis - kladjenje.hr

Taylor Fritz i Alexander Zverev će u okviru četvrtfinala US Opena odmjeriti snage na terenu Arthur Ashe od 19 sati i 30 minuta. Amerikanac je do sada izgubio samo jedan set i poprilično uvjerljivo došao do svog drugog uzastopnog četvrtfinala na ovom turniru, dok je Zverev samo jednom slavio s maksimalnih 3:0.

Taylor Fritz: Može li ove godine napraviti korak dalje?

Taylor Fritz se plasirao drugi put zaredom u četvrtfinale US Opena pobijedivši Caspera Ruuda (Norveška) sa 3:6, 6:4, 6:3, 6:2 nakon dva sata i 45 minuta igre. Američki navijači na US Openu slave Taylora Fritza koji je uspio preokrenuti protiv vrlo stabilnog Norvežanina koji je prvi set dobio sa 6:3, ali je potom Amerikanac dobio naredna tri seta sa 6:4, 6:3, 6:2.

Dva sata i 45 minuta dug meč završio je pobjedom igrača kojeg nije poremetio gubitak prvog seta nakon breaka u osmom gemu za 5:3. Ruud je nakon toga rutinski odservirao za vodstvo 1:0, ali je Fritz podigao svoju igru u nastavku. U drugom setu Amerikanac je napravio break za 1:1, kada je drugu set loptu pretvorio u 6:4 i izjednačenje. Treći set donio je break za 2:0 nakon čega je Fritz kontrolirao događanja na terenu, dok je u četvrtom sve riješio s dva breaka za 3:0.

U prvom kolu Amerikanac je svladao Hugoa Carabellija, potom Berrettinija sa 3:0, da bi plasman u treće kolo osigurao trijumfom protiv Varillasa sa 3:0. Zato će u sljedećoj rundi igrati protiv Saše Zvereva kojeg je eliminirao na Wimbledonu ove godine, pa je sigurno da će pun samopouzdanja ući u ovaj dvoboj. Treba napomenuti da je Fritz na turniru u Cincinnatiju prethodno eliminiran već u prvom kolu, budući da je bolji od njega bio Nakashima sa 1:2 u setovima.

Alexander Zverev: Blagi favorit!

Na trenutak je trajala nada Brandona Nakashime i domaće publike da će u četvrtfinalu US Opena vidjeti okršaj dvojice Amerikanaca, no te su nade brzo nestale kada je Alexander Zverev zaigrao onako kako zna. Nijemac je nakon izgubljenog prvog seta pojačao igru i u ostatku meča bio više nego uvjerljiv, čime se plasirao u četvrtfinale posljednjeg Grand Slama u sezoni – 3:6, 6:1, 6:2, 6:2.

Tako će umjesto 23-godišnjeg Nakashime, na megdan Tayloru Fritzu u borbi za najbolja četiri izaći četvrti reket svijeta, koji u dosadašnjem dijelu turnira nije posebno blistao, ali je sve svoje protivnike bez prevelikih poteškoća nadigrao. Ispadanjem Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza otvorila se šansa svim ostalim tenisačima da pokušaju doći do pehara na US Openu. Jedan od glavnih favorita, uz Jannika Sinnera, za podizanje trofeja upravo je Nijemac Alexander Zverev.

Prije ovog turnira Zverev je dogurao do polufinala turnira u Cincinnatiju, gdje je poražen od prvog reketa svijeta Jannika Sinnera. Sinner je uspio u tom meču pronaći snagu da ne posustane nakon izjednačenja Zvereva i ponovno kroz tie-break stigne do druge pobjede protiv Zvereva, koji je prethodno vezao četiri uspjeha u međusobnim duelima. Zverev je propustio priliku da trijumfom u Sjedinjenim Američkim Državama skoči s četvrtog na drugo mjesto ATP liste, preko Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza. Posljednji trijumf protiv Fritza Zverev je ostvario na turniru u Rimu, kada je bilo 2:0.

Naš prijedlog

Zverev ulazi u ovaj meč kao blagi favorit, a kvota na njegov trijumf iznosi 1.65 u Germania kladionici. Trijumf Fritza plaća se kvotom 2.60 u istoj kladionici.

Očekuje nas jedan vrlo interesantan i neizvjestan meč, jer je sigurno da će i jedan i drugi maksimalno fokusirani ući u ovaj dvoboj. Na Wimbledonu smo prije dva mjeseca gledali strašan meč koji je okončan u 5 setova, pa nešto slično očekujemo i večeras. Naš prijedlog je da pokušate s igrom zbroj gemova na meču će biti veći od navedene margine (granica 41.5) po kvoti 1.90 u Germania kladionici.

Također predlažemo zbroj gemova u prvom setu će biti najmanje 12 po kvoti 2.40. Na kraju, za vas koji jurite veće kvote, predlažemo da pokušate s T.Fritz će pobijediti na meču, koji je dodatno motiviran i igra sjajno pred domaćim navijačima, po kvoti 2.60 također u Germania kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*