TIP DANA: Eibar – Levante: I jedni i drugi žele u La Ligu!

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak je ponuda za klađenje veoma slaba, a za vas smo ovog puta analizirali jedan od dva posljednja meča trećeg kola španjolske Segunde, i to susret između Eibara i Levantea. Početak susreta između ove dvije ekipe zakazan je za 19 sati.

Eibar: Koji su krajnji dometi ovog tima?

Eibar je 2021. godine, nakon nekoliko vrlo uspješnih sezona, ispao iz elitnog ranga španjolskog nogometa, i od tada se ova ekipa nije uspjela vratiti. Inače, prošlu sezonu je nekadašnji stabilni prvoligaš završio na trećem mjestu na tabeli, što im je donijelo prednost domaćeg terena u play-offu. Ostaje žal jer su nogometaši Eibara na kraju imali samo bod manje od drugoplasiranog Valladolida, a poznato je da to drugo mjesto donosi izravan plasman u najkvalitetniji rang španjolskog nogometa.

U polufinalu doigravanja, nekadašnji prvoligaš je neočekivano eliminiran od Ovieda. U prvom meču, u kojem je Oviedo bio domaćin, nije bilo pogodaka, a kada su svi u revanšu očekivali sigurnu pobjedu Eibara, Oviedo je slavio rezultatom 0:2 i stigao do velikog finala doigravanja.

Naravno, nije teško pretpostaviti da će i ovog puta primarni cilj Eibara biti plasman u elitni rang španjolskog nogometa, uz opći dojam da to neće biti nimalo lak zadatak.

Ako se po jutru dan poznaje, mogla bi ovo biti vrlo uspješna sezona za nekadašnjeg stabilnog prvoligaša. U prvom kolu su igrači legendarnog Etxeberrije slavili na domaćem terenu protiv Castellóna, a taj susret je završen rezultatom 1:0. U drugom kolu Eibar je odigrao još jedan relativno dobar meč i remizirao na gostovanju kod Racing Santandera, kada je bilo 2:2. Ono što je vrlo zanimljivo jest da je gostujuća ekipa na tom susretu sve do 86. minute imala dva gola prednosti, da bi domaćin nakon toga za samo šest minuta postigao dva pogotka i stigao do remija, pa ostaje žal jer su nogometaši Eibara bili vrlo blizu drugog trijumfa u ovogodišnjem izdanju Segunde.

Ako se malo osvrnemo na posljednje međusobne mečeve između Eibara i Levantea, posljednji je odigran sredinom travnja ove godine, a bio je to sjajan susret na kojem smo vidjeli čak četiri pogotka, ali na kraju ipak nije bilo pobjednika (2:2). Inače, posljednji poraz od Levantea ova ekipa je doživjela 2021. godine, kada je bilo 0:1, uz napomenu da su tada obje ekipe bile članovi elitnog ranga španjolskog nogometa. Od tada su ova dva kluba odigrala četiri meča, uz podatak da je čak tri puta bilo neriješeno, dok je jednom slavio Eibar, i to krajem studenog prošle godine, kada je bilo 3:1.

Levante: Može li Levante do povratka u La Ligu?

Levante je osnovan davne 1909. godine, a najveći uspjeh je naslov prvaka Segunde 2004. godine, kao i trinaest godina kasnije. Pre dvije sezone, ova ekipa je nažalost ispala iz elitnog ranga španjolskog nogometa, i od tada je njihov primarni cilj povratak u elitu.

Prošle sezone klub iz Valencije nije uspio ostvariti taj cilj. Na kraju regularnog dijela prvenstva, Levante je završio na osmom mjestu na tabeli, što znači da ovaj tim, nažalost, nije uspio ostvariti svoj glavni cilj, a to je plasman u doigravanje. Levante je na kraju imao pet bodova manje od šestoplasiranog Ovieda, koji je, zanimljivo, u polufinalu doigravanja, kao što smo već napomenuli, uspio eliminirati Eibar, s kojim će se između ostalog Oviedo večeras ponovno susresti.

Ključna stvar prošle sezone bila je ta što je klub iz Valencije u posljednja četiri kola remizirao u svim utakmicama, pa dolazimo do podatka da bi Levante, da je u ta četiri susreta barem dva puta pobijedio, stigao do plasmana u doigravanje, ali što je, tu je.

Novo prvenstvo donosi potpuno iste ciljeve za Levante, a to je povratak u elitni rang španjolskog nogometa, što neće biti nimalo lak zadatak, jer konkurencija u Segundi dugo nije bila ovako jaka.

Do sada je ova ekipa iz Valencije odigrala dva meča i osvojila četiri boda, trenutno se nalazi na devetom mjestu na tabeli, iako je još uvijek rano govoriti o plasmanu.

U prvom kolu, Levante je ostvario veoma važan trijumf na jednom od najtežih gostovanja u Segundi, kod Sporting Gijóna, kada je bilo 1:2. Prvi dio igre gostujuća ekipa je dobila s 0:2, domaćin je u nastavku smanjio na 1:2, ali je na kraju Levante stigao do potpuno zaslužene pobjede, uz napomenu da je Sporting na tom susretu uputio samo jedan udarac u okvir gola.

Nažalost, u prošlom kolu, klub iz Valencije remizirao je na svom stadionu protiv nimalo naivnog Cádiza, a taj meč je završen rezultatom 1:1. Prvi dio igre je završen bez pogodaka, domaćin je u uvodnom dijelu drugog poluvremena stigao do prednosti, ali je desetak minuta prije kraja regularnog vremena, dojučerašnji prvoligaš izjednačio na 1:1.

Inače, ako malo pogledamo u prošlost, posljednji trijumf na gostovanju kod Eibara, Levante je ostvario 2021. godine, i to u trenutku kada su obje ekipe bile članovi elitnog ranga španjolskog nogometa. Naravno, vrijedi napomenuti da je Eibar baš te sezone ispao iz La Lige, završivši na posljednjem mjestu na tabeli.

Naš prijedlog

Kao što smo već spomenuli, oba tima imaju iste ambicije ove sezone, stoga je dojam da će i jedni i drugi dati sve od sebe da trijumfiraju u ovom susretu. Zato vam savjetujemo da se okušate s igrom oba tima će postići gol na utakmici, koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.80.

Općenito, vrlo je moguće da ćemo svjedočiti jednom efikasnom duelu, zbog čega vam preporučujemo da svoj fokus usmjerite na igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, a sve to uz kvotu 1.95 u Germaniji.

Za kraj, domaći teren ima vrlo važnu ulogu u Segundi, što je jedan od glavnih razloga zašto ovog puta prednost dajemo Eibaru te vam savjetujemo da se hrabro okušate s Eibar će pobijediti na utakmici, za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*