Najava i analiza: La Liga, 3. kolo: Može li Barcelona ostati maksimalna i nakon ovog kola?

Od ponedeljka su na programu mečevi vanrednog trećeg kola španske La Lige. Ponovo neće biti većeg derbija, a verovatno najzanimljiviji susret igra se u Baskiji, gde će snage odmeriti Athletic Bilbao i Valencia. Barcelona želi da sačuva maksimalan učinak, ali ih u ovom kolu očekuje teško gostovanje kod Rayo Vallecana, koji je u međuvremenu angažovao Jamesa Rodrígueza.

Real Madrid ima težak ispit u gostima kod Las Palmasa, dok će Atletico Madrid na svom stadionu ugostiti Espanyol, u duelu u kojem Jorgandžije ne bi smele da imaju ozbiljnijih problema. Girona će pokušati da dođe do svog prvog trijumfa u šampionatu na svom stadionu protiv Osasune, dok Sevilla, nakon bolnog poraza od Villarreala u poslednjim trenucima meča, putuje na teško gostovanje kod Mallorce. Pomenuti Villarreal će na svom stadionu ugostiti Celtu iz Viga, što će ujedno biti i premijerni meč ovog kola, koji bi mogao biti veoma interesantan jer i jedni i drugi igraju veoma dobro na startu.

Od ostalih duela treba pomenuti i meč između Real Sociedada i Alavesa, uz napomenu da je duel Betis – Getafe odložen zbog obaveza Andalužana u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Mallorca – Sevilla – Oba tima će postići gol na utakmici @ 2.10 u Germania

Mallorca je do sada odigrala dva veoma različita meča. U prvom je ova ekipa na svom stadionu uspela da odoli Real Madridu, jer je duel završen rezultatom 1:1, ali su potom svi očekivali da će ova simpatična ekipa otići po sva tri boda u Pamplonu. Međutim, usledio je minimalni poraz od Osasune. Generalno, primarni cilj Mallorce ove sezone je opstanak u društvu najboljih, a treba biti realan i reći da je Mallorca imala i veoma težak raspored, uključujući ovaj duel sa Sevillom.

Sevilla opet ima velikih problema na startu šampionata, što im se događa treću sezonu zaredom. U prvom kolu su remizirali u gostima kod Las Palmasa, a potom su na svom stadionu poraženi od Villarreala, i to nakon gola u poslednjim trenucima susreta, zbog čega je na Ramón Sánchez Pizjuánu sigurno upaljen crveni alarm. Nema sumnje da će Sevilla ovde krenuti po sva tri boda, međutim, imaju dosta problema u odbrani, pa je najrealnije da probate sa igrom oba tima će postići gol na utakmici uz kvotu 2.10 u Germania.

Rayo Vallecano – Barcelona – Barcelona će pobijediti na utakmici @ 1.75 u Germania

Rayo Vallecano je proteklih dana napravio veliki posao dovođenjem Jamesa Rodrígueza, nakon njegovih sjajnih partija na Copa América i u São Paulu. Što se tiče dosadašnjih rezultata, Rayo je odigrao dva vrlo dobra meča, oba u gostima – prvo su slavili kod Real Sociedada, a potom su remizirali kod Getafea, koji godinama unazad važi za jednu od najboljih domaćih ekipa. Meč sa Getafeom bio je vrlo nezanimljiv, bez golova i pravih šansi.

Barcelona za sada ima maksimalan učinak, uz dva tesna trijumfa. U prošlom kolu je u derbiju savladala Athletic Bilbao, koji ove sezone ima velike ambicije, a čovek odluke bio je ponovo Robert Lewandowski, kojem je to već treći pogodak u sezoni.

Rayo generalno igra dosta dobro na svom stadionu, ali s obzirom na to da James Rodríguez verovatno neće biti u timu, čini se da bi Katalonci mogli ovde doći do lakše pobede nego što se očekuje. Preporučujemo da odigrate Barcelona će pobijediti na utakmici uz kvotu 1.75 u Germania.

Ath. Bilbao – Valencia – Ath.Bilbao će pobijediti na utakmici @ 1.60 u Germania

Athletic Bilbao je odlučan da ove sezone konačno napadne plasman u Ligu prvaka, ali to neće biti nimalo lak zadatak. Tim iz Baskije, posle dva odigrana kola, još uvek ne zna za pobedu, a najbolja moguća prilika za to bila je u prvom kolu španskog šampionata kada su na svom stadionu samo remizirali sa Getafeom (1:1). U prošlom kolu su pružili veoma dobar otpor favorizovanoj Barceloni, ali su ipak izgubili sa 2:1, iako su imali šta da pokažu na Camp Nouu.

Valencia će, po svemu sudeći, imati još jednu lošu sezonu, u kojoj će se do kraja boriti za opstanak. Nakon dva odigrana kola, ovaj tim je zakucan za dno tabele, sa dva poraza. U prošlom kolu su poraženi od Celte, kada je bilo 3:1.

Vreme je za prvi trijumf Athletica iz Baskije, a deluje da će to biti lak zadatak, pošto Valencia na startu prvenstva ima ozbiljnih problema. Zato vam savetujemo Ath.Bilbao će pobijediti na utakmici uz kvotu 1.60 u Germania.

Valladolid – Leganes – Zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 @ 1.47 u Germania

Valladolidu se za sada nema šta zameriti. U prvom kolu su zabeležili važan trijumf na svom stadionu protiv Espanyola, dok su u drugom kolu očekivano poraženi u gostima kod Real Madrida, sa 3:0, iako je utisak da su Madriđani slavili teže nego što to rezultat pokazuje. U prvom delu igre, Valladolid je odigrao fenomenalno, jer kraljevski klub nije stvorio nijednu ozbiljnu šansu.

Leganes je u prošlom kolu ostvario prvi trijumf u povratničkoj sezoni, pobedivši Las Palmas kod kuće sa 2:1, uz sva tri gola u drugom poluvremenu. Na kraju, Leganes je potpuno zasluženo stigao do pobede, iako je gostujući tim propustio nekoliko sjajnih prilika u prvom poluvremenu.

Ne treba ovde očekivati previše golova, pa vam toplo preporučujemo igru zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, uz kvotu 1.47 u Germania.

At. Madrid – Espanyol – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.80 u Germania

Već smo pominjali, a sada je definitivno: Diego Simeone je ove sezone odlučio da igra na gol više, i čini se da to daje rezultate. Naravno, u prvom kolu su kiksnuli u gostima kod Villarreala, kada je bilo 2:2, ali treba biti realan i reći da “žuta podmornica” može puno ove sezone. U drugom kolu, Atletico je na svom stadionu odigrao sjajan meč i pobedio Gironu sa 3:0, koja će teško ponoviti prošlogodišnje uspehe.

Bio je to i debi Galaghera za tim Atletica, a sa njim, kao i sa pojačanjima poput Álvareza, Le Normanda i Sørlotha, sigurno je da Atletico može biti kandidat u borbi za naslov prvaka Španije. Espanyol stiže kao gost, sa dva poraza u prva dva kola, i to bez postignutog gola, pa se čini da su Katalonci možda i glavni kandidati za ispadanje, iako je još rano o tome govoriti.

Smatramo da će ovo biti lagana pobeda za Atletico Madrid, ali i da ćemo videti dosta golova na prelepom Wanda Metropolitanu, pa vam preporučujemo igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 uz kvotu 1.80 u Germania.

Real Sociedad – Alaves – Real Sociedad će pobijediti na utakmici @ 1.70 u Germania

Real Sociedad je pomalo neočekivano kiksnuo u prvom kolu na svom stadionu protiv Rayo Vallecana, ali su se u drugom kolu iskupili svojim navijačima i pobedili Espanyol u gostima. Taj duel završen je minimalnom pobedom gostiju, a strelac odlučujućeg pogotka bio je sjajni Kubo, desetak minuta pre kraja regularnog toka.

Primarni cilj Sociedada će ponovo biti plasman u Ligu prvaka, ali to u ovom trenutku deluje kao vrlo težak zadatak. S druge strane, Alaves je bez pobede do sada. Nakon poraza u prvom kolu u gostima kod Celte, i to nakon preokreta, u prošlom kolu su remizirali kod kuće protiv Betisa, u meču bez golova, što je generalno dobar rezultat, iako se čini da je bilo prostora za više.

Na ovom meču u San Sebastiánu ne treba očekivati mnogo golova, ali je domaćin svakako favorit. Preporučujemo Real Sociedad će pobijediti na utakmici uz kvotu 1.70 u Germania.

Girona – Osasuna – Girona će pobijediti na utakmici @ 1.75 u Germania

Girona će teško uspeti da ponovi prošlu sezonu, a to je mnogima bilo jasno i pre početka ove sezone španskog šampionata. U prvom kolu, Katalonci su odigrali solidan meč u gostima kod Betisa (1:1), ali su u drugom kolu doživeli težak poraz od Atletico Madrida na Wanda Metropolitanu, gde je bilo 3:0.

Osasuna je u prošlom kolu ostvarila svoj prvi ovosezonski trijumf, pobedivši Mallorcu sa 1:0, uz jedini pogodak Garcíje u uvodnim minutima drugog poluvremena. Osasuna se prethodnih sezona nije proslavila na gostovanjima, a čini se da je vreme za prvi trijumf Girone u sezoni. Preporučujemo Girona će pobijediti na utakmici uz kvotu 1.75 u Germania.

Las Palmas – Real Madrid – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.55 u Germania

Poslednji meč vanrednog trećeg kola španske La Lige igra se na Kanarskim ostrvima, gde će nogometaši Las Palmasa ugostiti Real Madrid. Las Palmas je u prva dva kola pokazao da ima šta da pruži, iako su u prošlom kolu izgubili od Leganesa sa 2:1, uz dosta promašenih šansi u prvom poluvremenu.

Što se tiče Real Madrida, Madriđani su odigrali očajno prvo poluvreme protiv Valladolida na svom stadionu, što je izazvalo zvižduke među navijačima. Ipak, u drugom poluvremenu je Ancelottijeva ekipa demonstrirala silu, postigla tri gola i pobedila sa 3:0. Ono što vredi napomenuti je da je mladi Brazilac Endrick postigao svoj prvi gol za Real Madrid, što pokazuje da ga očekuje velika karijera.

Las Palmas je u prošlosti znao da iznenadi španske velikane, pa vam umesto očekivane dvojke preporučujemo da se fokusirate na igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za koju je Germania pripremila koeficijent 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*