TIP DANA: Verona – Juventus: Težak ispit za Staru damu u gradu ljubavi!

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak je logično dosta slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj prije nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali dvoboj između Verone i Juventusa, što će ujedno biti i posljednji susret drugog kola talijanske Serie A. Početak ovog dvoboja zakazan je za 20 sati i 45 minuta.

Verona: Može li domaćin ponoviti partiju iz prvog kola?

Verona je prošle sezone ostvarila svoj primarni cilj, a to je, kao i godinama unazad, opstanak u društvu najboljih. Nije sve išlo kako su navijači ovog tima očekivali, a na kraju je ekipa iz grada ljubavi imala samo tri boda viška u odnosu na timove koji su se morali preseliti u drugi rang talijanskog nogometa.
Ključni trenutak dogodio se dva kola prije kraja kada su Darko Lazović i ekipa slavili na gostovanju kod već otpisane Salernitane, i to rezultatom 1:2, pa je u posljednjem kolu Verona odigrala meč bez pritiska protiv novog prvaka Intera. Utakmica je završena rezultatom 2:2, a vidjeli smo čak četiri gola.

Naravno, što se tiče ciljeva, nema sumnje – opstanak u društvu najboljih bit će prioritet i ove sezone. Međutim, ukoliko se ukaže prilika za nešto više, tim sa Bentegodija zasigurno će znati to iskoristiti.
Ova sezona nije započela najbolje za Veronu, jer je eliminirana iz talijanskog Kupa prije početka prvenstva. Na svom stadionu poraženi su od Cesene s rezultatom 1:2. Ipak, možda je to i pozitivno jer će momčad Verone moći potpuno fokusirati na Serie A. U međuvremenu, novi trener postao je Paolo Zanetti, a klub je tijekom ljeta doveo nekoliko zanimljivih igrača, među kojima se posebno ističe Tenstedt, koji je na posudbi iz Benfice. Očekivanja od ovog sjajnog igrača su velika.

Već u prvom kolu Verona je odigrala vjerojatno jednu od svojih najboljih utakmica u Serie A u posljednjih dvadesetak godina, deklasiravši Napoli na svom stadionu s 3:0. Sve je krenulo u 50. minuti kada je na asistenciju Darka Lazovića Livramento pogodio za 1:0. U 75. minuti Mosquera je povisio na 2:0, a isti igrač postavio je konačan rezultat u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, ponovno uz asistenciju Lazovića, koji je, uz Mosqueru, bio najbolji pojedinac susreta. Ova pobjeda je još značajnija jer je Napoli ovoga ljeta preuzeo Antonio Conte, što samo po sebi garantira vrhunske rezultate.

Nažalost, raspored je Veroni donio još jedan pakleno težak zadatak u drugom kolu, jer će protivnik biti Juventus. Ipak, vrijedi napomenuti da je posljednji susret ova dva tima na Bentegodiju završio bez pobjednika, rezultatom 2:2, što igračima Verone daje razlog za optimizam pred ovaj dvoboj.

Juventus: Thiago Motta dobio odrešene ruke!

Juventus i Massimiliano Allegri nisu se u svom drugom “druženju” nimalo proslavili. Talijanski stručnjak nije uspio dovesti klub iz Torina do Scudetta, a upravo zbog toga je vraćen u Juventus, pa je na kraju sezone rastanak bio neminovan. Prva želja Stare dame bio je Thiago Motta, za kojeg se praktično otimala čitava Europa, jer je s Bolognom uspio izboriti plasman u Ligu prvaka, što je bez sumnje nešto što ni najveći optimisti nisu mogli predvidjeti prije početka prošle sezone.

Dolazak Motte u klub značio je ozbiljnu rekonstrukciju momčadi, pa se više ne računa na Chiesu, Szczęsnyja, Kostića, De Sciglia, Ruganija i Keana. U međuvremenu, u klub je stiglo nekoliko vrlo zanimljivih igrača. Prvi je potpisao golman Michele Di Gregorio iz Monze, koji je bio najbolje ocijenjeni golman prošlog izdanja Serie A, zatim veznjak Douglas Luiz iz Aston Ville, njegov kolega u veznom redu Khephren Thuram iz Nice, lijevi bek Juan Cabal iz Verone, doskorašnji stoper Milana Pierre Kalulu, a sinoć je Juventus službeno predstavio još jedno pojačanje – sjajnog Nicolasa Gonzáleza, sada već bivšeg igrača Fiorentine.

Motta je izvršio ozbiljnu rekonstrukciju s ciljem da Juve ponovno postane ravnopravan konkurent u borbi za naslov prvaka Italije. Ako se po jutru dan poznaje, to bi vrlo vjerojatno moglo biti i ostvareno.
Naime, u prvom kolu Juventus je konačno odigrao dobru utakmicu u premijeri prvenstva i uvjerljivo svladao novajliju Como, koji je ovog ljeta doveo nekoliko zvučnih pojačanja poput Varanea, Belottija i Reyne. Ipak, to nije bilo dovoljno protiv raspoloženih igrača Juventusa. Prvi pogodak na utakmici postigao je mladi Mbangula, koji očito ima vrlo važnu ulogu u novoj momčadi Juventusa. Na 2:0 u posljednjoj minuti prvog dijela povisio je Weah, nakon sjajne akcije domaćina. Na početku drugog poluvremena Juventus je postigao još jedan pogodak preko Vlahovića, no on je zbog zaleđa poništen. Konačnih 3:0 za nekadašnjeg prvaka Italije postavio je Cambiaso u prvoj minuti sudačke nadoknade, nakon sjajne solo akcije.

Inače, Juventus je posljednjih desetak godina imao dosta problema u međusobnim susretima s Veronom. Za one koji ne znaju, u dvije vezane sezone, 2020. i godinu kasnije, Juventus nije uspio savladati momčad s Bentegodija. Verona je slavila dva puta, dok su dvije utakmice završile neriješeno. Kad se uzme u obzir i da je u posljednjem susretu Juventus samo remizirao protiv ovog tima, jasno je da klub iz Torina očekuje vrlo težak zadatak.

Naš prijedlog

Verona je u prvom kolu pokazala da može odigrati vrlo dobar meč protiv timova protiv kojih nije favorit, a čini se da tim sa Bentegodija ovaj put čeka još teži zadatak, jer im u goste dolazi Juventus. Riječ je o dva tima koja su u prvom kolu postigla po tri gola, pa se čini najrealnijim da iskušate igru oba tima će postići gol na utakmici, koju kladionica Germania nudi po sjajnoj kvoti od 1.98.

Općenito, smatramo da nas na Bentegodiju očekuje vrlo efikasan susret, jer Verona nema što izgubiti, dok ekipa Thiaga Motte dolazi u grad ljubavi po sva tri boda. Zbog toga vam preporučujemo da se fokusirate na igru Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, uz kvotu 2.05 u Germaniji.

Za kraj, Juventus je mnogo dobio angažiranjem Thiaga Motte, koji je najzaslužniji za prošlosezonski plasman Bologne u Ligu prvaka, što je malo tko mogao predvidjeti. U prvom susretu protiv Coma vidjeli smo da Juventus igra potpuno drugačije nego prošle sezone, i očekujemo da se niz pobjeda nastavi i na ovom teškom gostovanju kod Verone. Stoga vam hrabro preporučujemo da odigrate Juventus će pobijediti na utakmici, za koju je kladionica Germania postavila koeficijent 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*