Tiket dana (Četvrtak, 22.08.2024)

Ogroman broj utakmica posljednjeg kola kvalifikacija za Europsku ligu i Konferencijsku ligu je pred nama danas. Sve kvote bile su aktualne u vrijeme kada su prijedlozi napisani.

Lugano – Besiktas – Besiktas će postići najmanje 2 gola na utakmici @ 2.00 u Germania

Viceprvak Švicarske je izbacivanjem Partizana u prošlom kolu osigurao europsku jesen. Za sada je Lugano siguran za Konferencijsku ligu, a ako želi u Europsku ligu i barem dvije utakmice više, koje su zajamčene, morat će eliminirati velikog favorita iz Istanbula. Za sedam dana će Švicarci drugi put na putovanje u Istanbul. Tamo su već gostovali 30. srpnja kada su igrali uzvrat protiv Fenerbahçea u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Nisu uspjeli izbaciti turskog viceprvaka, doživjeli su dva poraza od novog tima Joséa Mourinha, ali se nisu osramotili. U uzvratu su čak imali i prednost sve do pred kraj utakmice. Beşiktaş se fantastično pojačao tijekom ljeta i očito je da žele napasti titulu u Turskoj. To su pokazali već u Turskom Superkupu kada su demolirali prvaka Galatasaraya sa čak 5:0. Pobjede su ostvarili i u prva dva meča Superlige, prvo na gostovanju u Samsunu, a zatim i na svom terenu protiv Antalyaspora. Lugano je prilično ranjiv na domaćem terenu, posebno jer ne igra u Luganu već u Thunu. Fener im je zabio četiri, a Partizan dva gola. Vjerujemo da i Beşiktaş može postići barem dva.

Za Besiktas će postići najmanje 2 gola na utakmici kvota je 2.00 u kladionici Germania.

LASK – FCSB – Oba tima će postići gol na utakmici @ 1.83 u Germania

LASK je zahvaljujući dobrom koeficijentu austrijske Bundeslige automatski upao u posljednje kolo kvalifikacija za Europsku ligu. Oni su do te privilegije stigli osvajanjem trećeg mjesta u prošlom prvenstvu, dok je četvrtoplasirani Rapid već morao odigrati nekoliko europskih utakmica. Tim iz Linza svakako će igrati u Europi sve do Nove godine, a ostaje da se vidi hoće li to biti u Europskoj ligi ili Konferencijskoj ligi. To će ovisiti i o FCSB-u, prvaku Rumunjske, koji je ovog ljeta već odigrao mnogo europskih utakmica. Iako su prvaci svoje zemlje, krenuli su već u prvom kolu kvalifikacija i tamo lako izbacili Vortus iz San Marina, postigavši 11 golova u dva meča. U drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka imali su puno težeg protivnika, ali su i njega savladali. Bio je to Maccabi iz Tel Aviva, ali priliku za odlazak u play-off za elitno natjecanje uskratila im je češka Sparta, i to nakon odličnih 1:1 u Pragu. Sparta je slavila s 3:2 u Bukureštu. FCSB igra vrlo slabo u prvenstvu i očito je da su fokus usmjerili na Europu, barem tijekom ljeta.

Vjerujemo da će u Linzu obje ekipe postići barem po gol, a za oba tima će postići gol na utakmici kvota je 1.83 u kladionici Germania.

Gjurgarden – Maribor – Djurgarden će pobijediti na utakmici @ 1.70 u Germania

Tim iz Stockholma sve slabije igra u domaćem prvenstvu, ali zato se dobro drži u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Djurgården je prvo izbacio luksemburški Niedercorn, a zatim i finski Ilves. Mnogi će reći da su protivnici bili slabi, ali tko je pratio kvalifikacije ovog ljeta vidio je mnoga iznenađenja. Posljednja prepreka na putu do grupne faze najmlađeg europskog natjecanja dolazi preko slovenskog Maribora. Ljubičasti odavno više nisu dominantni u svojoj zemlji, nema ih ni blizu Lige prvaka, u kojoj su nekada nastupali, ali su i dalje respektabilan nogometni kolektiv. To se vidjelo i tijekom europskih kvalifikacija ovog ljeta, iako su već na prvoj prepreci poraženi od bugarskog Boteva. Naime, u prvom kolu kvalifikacija za Europsku ligu, bugarski tim je bio bolji u dva meča i poslao Ljubičaste u Konferencijsku ligu. Tu su prvo eliminirali rumunjsku Universitateu iz Craiove, a zatim i novosadsku Vojvodinu, boljim izvođenjem penala. Čini nam se da su šanse u ovom dvomeču za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige podjednake, ali barem za prvi meč veće šanse dajemo Djurgårdenu.

Za Djurgarden će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva koeficijent 1.70.

CFR Cluj – Paphos – CFR Cluj će pobijediti na utakmici @ 1.92 u Germania

Rumunjski Cluj se naigrao nogometa tijekom ljeta, što se ne može reći za Pafos, koji je igrao samo europske utakmice. Tim iz poznatog ciparskog ljetovališta osvojio je kup ove zemlje i dobio priliku da prvi put izađe na europsku scenu. U prvom kolu kvalifikacija za Europsku ligu Pafos je uvjerljivo izgubio od švedskog Elfsborga, s ukupnim rezultatom 8:2. Pokazalo se da je Konferencijska liga pravo društvo za njih, jer su uspjeli izbaciti litvanski Žalgiris i bugarski CSKA Sofija, a zanimljivo je da su u oba slučaja nadoknadili minus iz prve utakmice u gostima. I četvrti put ovog ljeta Pafos će prvi meč igrati u gostima, ovog puta u Rumunjskoj. Cluj je puno iskusniji u Europi od svog rivala, iako više nisu na onoj razini na kojoj su bili prije dvije, tri godine, a sada su u domaćem prvenstvu tek na 7. mjestu s već dva poraza u prvih pet utakmica. U Europi su eliminirali dva rivala, prvo bjeloruski Neman iz Grodna, zahvaljujući pobjedi u revanšu, doduše na neutralnom terenu. Maccabi Petah Tikva su pobijedili oba puta, a zanimljivo je da su i protiv Izraelaca igrali gostujući meč na neutralnoj teritoriji. Vidjet ćemo kako će se Cluj snaći na Cipru u revanšu, kada prvi put budu igrali pred protivničkim navijačima.

Zato moraju steći prednost na svom terenu, a za CFR Cluj će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva koeficijent od 1.92.

Ukupna kvota na tiketu za Četvrtak u kladionica Germania iznosi 11.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*