Tiket dana (Nedjelja, 18.08.2024)

Napokon nedjelja sa skoro maksimalnom ponudom. Startovale su i najjače lige, a one sa sjevera kontinenta polako ulaze u završnicu. Predložene kvote bile su važeće u trenutku sastavljanja prijedloga.

Dinamo D. – Fortuna Dus. – Fortuna Dus. će pobijediti na utakmici @ 2.10 u Germania

Znamo da se u njemačkom DFB kupu vrlo često događaju iznenađenja, a to se posebno odnosi na prvo kolo. Prošle sezone do finala je stigao jedan drugoligaš, doduše nekadašnji prvak, Kaiserslautern. Jedan od najneizvjesnijih duela prvog kola mogao bi biti ovaj u Dresdenu, gdje domaći Dynamo dočekuje Fortunu iz Düsseldorfa. Domaćin igra u trećoj ligi, dok je gost u Cvajti, pa bi samim tim Fortuna trebala biti favorit. Ipak, nije lako igrati u Dresdenu, pogotovo sada kada je Dynamo odlično startao i planira se vratiti u drugu ligu, što mu nije uspjelo u prošlom prvenstvu. Dobro je krenula i Fortuna u Cvajti, osvojili su 4 boda u prva dva kola i još nisu primili gol. Prošle godine tim iz Düsseldorfa otišao je daleko u DFB kupu, stigli su do polufinala gdje su ispali od kasnijeg osvajača duple krune u Njemačkoj, Bayera iz Leverkusena. Fortuna je također igrala u baražu za ulazak u Bundesligu, donijeli su prednost od 3:0 iz Bochuma, ali su na nevjerojatan način poraženi na svom terenu 4:0, nakon produžetaka. Nisu klonuli duhom i imaju velike ambicije u ovoj sezoni, u oba natjecanja.

Ovdje ćemo pokušati s Fortuna Dus. će pobijediti na utakmici, a za nju se u kladionici Germania dobija kvota 2.10.

Silkeborg – Nordsjaelland – Nordsjaelland će postići najmanje 2 gola na utakmici @ 1.72 u Germania

Hrabar je bio Silkeborg u Gentu, ali nije imao sreće. Belgijanci su izjednačili u trećoj minuti sudačke nadoknade, odveli meč u produžetke i eliminirali danski tim. Silkeborg je tako ostao bez dvoboja s Partizanom za plasman u grupnu fazu Lige konferencija i sada se potpuno okreće domaćim natjecanjima. Osvajač Kupa Danske nije uspio kapitalizirati osvajanje tog trofeja, prvo su ispali od Moldea u Ligi Europe, a sada i od Genta. U Superligi stoje dobro, s tri pobjede i jednim porazom drže drugo mjesto, sa samo bodom manje od vodećeg FC Kopenhagena. U tome je pomogao i dosta povoljan raspored na početku sezone, a teški mečevi tek dolaze. Prvi je protiv Nordsjællanda, ekipe koja nije izborila Europu, ali je standardno u samom vrhu danskog nogometa. Tim iz Faruma također je bez poraza u prva četiri kola, ali imaju dvije pobjede i dva remija, pa su na tablici iza Silkeborga. Nordsjælland je u prošlom kolu podbacio remijem s Lyngbyjem na svom terenu i pokušat će to nadoknaditi u Silkeborgu.

Domaćin je umoran nakon 120 minuta borbe u Belgiji, zbog čega je naš prijedlog da Nordsjaelland će postići najmanje 2 gola na utakmici, s kvotom 1.72 u kladionici Germania.

Kups – Ilves – Kups će pobijediti na utakmici @ 2.25 u Germania

Za razliku od ”liga petice”, u Finskoj se prvenstvo neumitno bliži kraju, točnije uskoro kreću play-off i play-out. Tri kola prije kraja regularnog dijela prvenstva situacija je takva da četiri ekipe ravnopravno konkuriraju za titulu, a možda i svih šest imaju izglede da na kraju budu na vrhu. Trenutno je na vrhu KuPS, aktualni viceprvak ima 38 bodova, tri više od drugoplasiranog Ilvesa, koji im dolazi u goste u ovom kolu. Problem za ekipu iz Tamperea je to što su u četvrtak imali težak duel u Švedskoj, gdje su poraženi od Djurgardena i tako ispali iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu na pretposljednjoj prepreci. Prije toga je Ilves izbacio bečku Austriju, ali preko susjeda nije mogao. Niz od tri vezane pobjede u Veikkaus ligi doveo je Ilves na drugu poziciju, ispred SJK-a i Helsinkija, iako su ova tri tima unutar samo jednog boda. KuPS je ranije ispao iz Europe i odmorniji je od svog rivala, a to bi moglo presuditi u ovom meču, uz činjenicu da se igra u Kuopiju. KuPS je i u prvom dijelu sezone pobijedio Ilves, i to u Tampereu, pa vjerujemo da će slaviti i pred svojim navijačima.

Za Kups će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobija kvota 2.25.

Legia W. – Radomiak – Legia W. će pobijediti na utakmici @ 1.65 u Germania

Legia je uspjela eliminirati danski Brøndby i na pragu je plasmana u grupnu fazu Lige konferencija. Tko poznaje navijače ovog slavnog kluba, zna koliko im je Europa važna i sigurno je da će pružiti ogromnu podršku svojim ljubimcima već u četvrtak, kada u Varšavu dolazi kosovska Drita. Prije tog meča, Legia mora obaviti posao protiv ekipe Radomiaka iz Radoma i upisati tri nova boda kako ne bi povećala zaostatak za vodećom Jagiellonijom. Aktualni šampion jedini je maksimalan, ima 9 bodova i jedan manje odigran meč, a Legia je u grupi timova koji su osvojili po 7 bodova iz četiri utakmice. Što se tiče Radomiaka, oni su vezali dva poraza, i to na svom terenu. Bodove iz Radoma odnijeli su Jagiellonia i Górnik, a jedini trijumf Radomiak je ostvario na gostovanju u Katowicama. Radomiak je u svibnju šokirao Legiju pobijedivši je 3:0 u Varšavi, čime ju je definitivno izbacio iz utrke za titulu, pa je i to dodatni motiv za domaćina u ovom meču.

Za Legia W. će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva koeficijent 1.65.

Ukupna kvota na tiketu za Nedjelja u kladionica Germania iznosi 13.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*