Najava i analiza: La Liga, 1. kolo: Počinje nova sezona u Španjolskoj! Real izgleda moćno, Barca je i dalje ranjiva, Atletico se ozbiljno pojačao i istaknuo kandidaturu za trofeje!

Ovog četvrtka su pred nama dvije utakmice prvog kola La Lige, čime će službeno biti otvorena nova sezona elitnog ranga Španjolske! Krunu će braniti kraljevski klub Real Madrid, koji se dodatno pojačao ovog ljeta i s Kylianom Mbappéom u sastavu sada izgleda još moćnije i dominantnije. Pravo je pitanje hoće li ih itko moći skinuti s trona u budućnosti.

Barcelona je postavila Hansija Flicka kao novog trenera i s njim će sigurno pokušati već u prvoj sezoni vratiti šampionski pehar u svoje vitrine. Atlético Madrid doveo je ozbiljna pojačanja u svim redovima tima i očekuje se da će izabranici Chola Simeonea voditi ozbiljnu borbu za šampionski trofej ove sezone. Kada je riječ o ostalim ekipama, dosta se očekuje od Seville, koja je prošle sezone bila katastrofalna. Tu su uvijek i klubovi iz Baskije – Athletic Bilbao i Real Sociedad – dok će biti zanimljivo vidjeti kako će Girona izgledati ove sezone, jer im je momčad dosta oslabljena. Napominjemo da su kvote bile aktualne u trenutku pisanja analize.

Ath. Bilbao – Getafe – Ath.Bilbao će pobijediti na utakmici @ 1.50 u Germania

Prethodna sezona za momčad iz Baskije bila je povijesna, osvojili su trofej Kupa, što je bio njihov prvi trofej nakon 20 sušnih godina. Dugo su se borili za plasman u Ligu prvaka, jedno vrijeme im je taj plasman bio gotovo zagarantiran sa 5. mjestom na tablici, međutim, krajnji rasplet ih je na kraju poslao u Europsku ligu, gdje će biti jedan od glavnih favorita za trofej. U novu sezonu ulaze bez značajnijih promjena u ekipi, a braća Williams će, unatoč velikom interesu, sezonu započeti u Bilbau. Getafe je, s druge strane, sezonu završio na 12. mjestu sa 43 osvojena boda, čime je ostvaren primarni cilj kluba. U novoj sezoni cilj je manje-više isti za tim iz predgrađa Madrida.

Baski su svakako favoriti na domaćem terenu, a mi predlažemo Ath.Bilbao će pobijediti na utakmici po kvoti 1.50 u Germania kladionici.

Betis – Girona – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.90 @ u Germania

Andaluzijska momčad prethodnu je sezonu završila na 7. mjestu na tablici, te je izvjesno da će i sljedeće sezone igrati u Europi. Ove sezone eliminirani su u šesnaestini finala Konferencijske lige protiv Dinama iz Zagreba. Loši rezultati u posljednja 3 kola prethodne sezone koštali su ih izravnog plasmana u grupnu fazu Europske lige, a u novoj sezoni će svakako imati dosta problema zbog igranja na dva fronta. Girona je ostala bez okosnice tima, ali se unatoč tome od njih dosta očekuje ove sezone, a igranje Lige prvaka bit će dodatni motiv za ovaj mali klub da pokaže što sve može. Povijesno treće mjesto prethodne sezone svima je pokazalo da je moguće ostvariti dobre rezultate uz atraktivan nogomet. Girona je sa 85 postignutih golova bila druga najefikasnija momčad u La Ligi, sa svega 2 gola manje u odnosu na Real Madrid.

Ovdje predviđamo jedan efikasan meč, pa shodno tome predlažemo igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 po kvoti 1.90 u Germania kladionici.

Celta – Alaves – Celta će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3 @ 1.47 u Germania

Jednoga dana Vigo će žaliti što ga više nema! Istinska legenda jednog kluba i jednog grada je Iago Aspas, čovjek bez čijih golova, bilo postignutih, bilo namještenih, Celta jednostavno ne zna. Nakon turbulentne prethodne sezone, u koju su ušli s velikim ambicijama, a koja je na kraju završila grčevitom borbom za opstanak, očekuje se da ove godine uđu veoma oprezno i hrabro od samog starta. Alavés je prethodnu sezonu završio na visokom 10. mjestu na tablici, iako se to od njih nikako nije očekivalo. Njihov bilans na kraju je glasio: 12 pobjeda, 10 remija i 16 poraza, čime su nadmašili i vlastita očekivanja. Ovdje vidimo siguran barem bod za domaćina i jednu dosta zatvorenu utakmicu na kojoj neće biti viđen veliki broj golova.

Naš prijedlog je igra Celta će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3 po kvoti 1.47 u Germania kladionici.

Las Palmas – Sevilla – Sevilla će pobijediti na utakmici @ 2.50 u Germania

Prethodnu sezonu momčad s Kanara završila je na 16. mjestu na tablici s 40 osvojenih bodova i nevjerojatnim nizom bez pobjede u prvenstvu. Na kraju su imali bilans od 10 pobjeda, 10 remija i 18 poraza, te su s 33 postignuta gola bili treća najneefikasnija momčad u cijeloj La Ligi. Ono što je godinama unazad karakteriziralo ovu ekipu jest domaći teren. Naime, ova ekipa uvijek većinu svojih bodova skupi na svom stadionu, jer očito putovanje na Kanare ne prija previše gostujućim momčadima. Tako je bilo i prošle sezone, jer su više od pola svojih bodova osvojili na domaćem terenu.

U Sevilli se trude što prije zaboraviti prošlu sezonu, pa vjeruju da će im u tome pomoći García Pimienta. Dosadašnji trener upravo Las Palmasa angažiran je umjesto Kikea Sáncheza Floresa na godinu dana, uz mogućnost produženja suradnje. Smatramo da su Andalužani kvalitetnija momčad i da će bivši trener Las Palmasa, koji je sada na klupi Seville, znati iskoristiti mane svog nekadašnjeg tima.

Naš prijedlog je Sevilla će pobijediti na utakmici po kvoti 2.50 u Germania kladionici.

Osasuna – Leganes – Oba tima će postići gol na utakmici @ 2.15 u Germania

Poslije punih šest godina Osasuna je promijenila trenera. Jagoba Arrasateu je 30. lipnja i službeno istekao ugovor sa španjolskim prvoligašem, a već je bilo poznato da će ga zamijeniti Vicente Moreno. Arrasate je Osasunu preuzeo u Segundi i već je prve sezone uveo u elitni rang. Nakon dva 10., jednog 11. i jednog 7. mjesta, prošle sezone tim iz Pamplone je završio Primeru na 11. poziciji, nakon čega je došlo do rastanka dviju strana. Uprava Osasune procijenila je da je došlo do zasićenja i da je vrijeme za promjenu stručnog stožera. Izbor je pao na 49-godišnjeg Morena, kojem će ovo biti sedmi klub u karijeri. Leganés se uspio vratiti u Primeru, jer je prošle sezone bio na drugoj poziciji u Segundi. U ovoj ekipi igra i Darko Brašanac, a povratnici u elitu sigurno su jedan od glavnih favorita za brzi povratak u niži rang.

Ipak, mišljenja smo da će na ovom meču obje ekipe postići barem po jedan gol, pa predlažemo igru oba tima će postići gol na utakmici po kvoti 2.15 u Germania kladionici.

Valencia – Barcelona – Barcelona će pobijediti na utakmici @ 1.75 u Germania

Napokon se oglasila i Barcelona. Dovela je „normalnog“ igrača. Ranije su joj pojačanja bili Raphinha, João Félix, Ousmane Dembélé, Vitor Roque… Nitko od njih nije uspio postati ključno pojačanje, ali Dani Olmo bi morao. Reprezentativac Španjolske ima sve što je potrebno da igra važnu ulogu u dresu katalonskog giganta i nadamo se da će to i pokazati. Kao neka vrsta odgovora konkurentima, jer je Real već odavno angažirao Kyliana Mbappéa, a Atlético Alexandera Sørlotha nakon sezone u kojoj je Norvežanin postigao 24 gola za Villarreal. Sigurno je da će s Hansijem Flickom na klupi odmah ciljati na povratak titule u svoje vitrine.

Valencia već nekoliko sezona nikako da ozbiljnije uđe u borbu s klubovima iz gornjeg dijela tablice. Kriza je zavladala i u redovima ovog slavnog kluba i teško je očekivati nešto više od njih ove sezone. Prošlu sezonu završili su na 9. mjestu s 49 osvojenih bodova, pa ih ni sljedeće sezone nećemo gledati u Europi.

Za Barcelona će pobijediti na utakmici kvota je 1.75 u Germania kladionici.

Real Sociedad – Rayo Vallecano – Real Sociedad će pobijediti na utakmici @ 1.55 u Germania

Real Sociedad je ovog ljeta ostao bez važnog igrača u obrani, a transfer Robina Le Normanda drugi je najveći u klupskoj povijesti Real Sociedada. Za veću svotu otišao je samo Alexander Isak, kojeg je Newcastle prije dva ljeta platio 70.000.000 eura. Prethodnu sezonu Baskijci su završili na visokom 6. mjestu, čime su osigurali izravan plasman u Europsku ligu. Sigurno je da će i ove sezone biti konkurentni u gornjem dijelu tablice, a puno se šuška o potencijalnim odlascima njihovih ključnih igrača. Rayo Vallecano je pretprošle sezone bio najveće iznenađenje u La Ligi, jer su dugo vremena bili među TOP 4 ekipe, predvođeni sjajnim Radamelom Falcaom. Međutim, prethodna sezona pokazala je pravo stanje stvari, i ovaj je klub sezonu završio na 17. mjestu na tablici (prvom iznad crte), s tek 5 bodova više od Cadiza, koji je ispao.

Cilj za novu sezonu svakako je opstanak u eliti, a smatramo da će domaćin uspješnije započeti novu sezonu, stoga predlažemo Real Sociedad će pobijediti na utakmici po kvoti 1.55 u Germania kladionici.

Mallorca – Real Madrid – Real Madrid će pobijediti na utakmici @ 1.50 u Germania

Povijest je započela, Kylian Mbappé je na najljepši način otvorio svoje poglavlje u madridskom Realu. Prva utakmica – prvi gol u dresu Kraljevskog kluba. Francuz, koji je zatresao svijet odlukom da pređe u najuspješniji klub na svijetu, nije oduševio na svojoj prvoj utakmici, ali je uspio postići gol za 2:0 kojim je praktično osigurao pobjedu Madriđanima u finalu Superkupa Europe protiv Atalante na Nacionalnom stadionu u Varšavi. Madriđani su potvrdili da su aktualni nogometni vladari i s osvojenim šestim trofejem u Superkupu postali rekorderi u još jednom segmentu, nadmašivši Barcelonu i Milan. Mallorca je prošle sezone stigla do finala Kupa Kralja, gdje je poražena od Athletic Bilbaa, a natjecanje na dva fronta gotovo ih je koštalo opstanka. Naime, sezonu su završili na 15. mjestu sa 7 bodova više od Cadiza, koji je ispao iz lige. U posljednjih nekoliko kola podigli su formu i uspjeli osigurati ostanak u eliti za ovu sezonu.

U ovom meču smatramo da domaći tim nema previše šanse, pa predlažemo Real Madrid će pobijediti na utakmici po kvoti 1.50 u Germania kladionici.

Valladolid – Espanyol – Utakmica će završiti neriješeno @ 3.15 u Germania

Ronaldo Nazário, nekada jedan od najboljih nogometaša svijeta, nije uspio pokazati se i kao vrhunski biznismen. Nakon svega tri godine prodao je brazilskog prvoligaša Cruzeiro, a potvrdio je da je odlučan ubrzo raskrstiti i s novim članom španjolske Primere, Valladolidom. Ljubičasto-bijeli su prošle sezone zauzeli drugo mjesto u španjolskoj Segundi, čime su osigurali izravan plasman u elitni rang. Opet će Barcelona imati derbi u Primeri, jer se nakon godinu dana Espanyol vratio u najbolje društvo španjolskog nogometa. U finalu play-offa Segunde, plavo-bijeli su bili bolji od Ovieda. Doduše, Espanyol se težim putem vratio u Primeru jer nije uspio osigurati jedno od prva dva mjesta za izravnu promociju u ligaškom dijelu sezone. Katalonska momčad ove je godine samo dvaput izgubila na domaćem terenu, protiv Getafea u Kupu kralja početkom siječnja, dok je jednom poražena pred svojim navijačima u ligi, s 1:0 od Leganésa 20. listopada. Espanyol je završio osnovni dio Segunde na četvrtom mjestu s tri boda zaostatka za drugoplasiranim Valladolidom.

Smatramo da ni jedna ni druga ekipa neće previše riskirati u prvom kolu, pa vam hrabro preporučujemo igru utakmica će završiti neriješeno po kvoti 3.15 u Germania kladionici.

Villarreal – At. Madrid – Oba tima će postići gol na utakmici @ 1.60 u Germania

Veliki su planovi na Metropolitanu, planovi o osvajanju titule koja se čeka tri godine! Stoga je jasno da nije tema Real, već Atlético Madrid, koji svakim potezom na nogometnom tržištu pokazuje jasnu namjeru da u nadolazećoj sezoni pobijedi Kraljevski klub, ostavi iza sebe i Barcelonu, te postane vladar Španjolske. Zato Jorgandžije ovog ljeta pojačavaju sve linije tima, a Simeoneova bomba za napad na titulu bit će Julián Álvarez. Žuta podmornica, s druge strane, prošlu je sezonu završila na 8. mjestu s 53 osvojena boda i tako su ostali bez Europe za narednu sezonu. Prvi dio sezone za Villarreal bio je katastrofalan, i dugo su se nalazili u donjem dijelu tablice. Međutim, drugi dio sezone donio je puno poboljšanja u igri ove ekipe, i treba očekivati da u novoj sezoni krenu u napad na bodove od samog početka.

Smatramo da će na meču ove dvije kvalitetne ekipe biti viđen barem po jedan gol s obje strane, pa predlažemo igru oba tima će postići gol na utakmici po kvoti 1.60 u Germania kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*