TIP DANA: Real Madrid – Atalanta: Žetva trofeja za nove Galacticos počinje u Varšavi!

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu je ponuda za klađenje vrlo siromašna, ali najviše zbog toga što je sve podređeno Superkupu Europe, koji će se odigrati u Varšavi, gdje će snage odmjeriti aktualni prvak Europe, Real Madrid, i osvajač Europske lige, ekipa Atalante. Oba tima sigurno žele na najbolji mogući način započeti novu sezonu, točnije s trofejom, a to posebno vrijedi za klub iz Bergama koji je prošle sezone osvojio svoj prvi europski trofej. Početak susreta u Varšavi zakazan je za 21h.

Real Madrid: Iza Madriđana je još jedna spektakularna sezona!

Iza Real Madrida je jedna fenomenalna sezona u kojoj je kraljevski klub ponovo ostvario sve svoje ciljeve. Glavni cilj bio je, naravno, trofej u Ligi prvaka, do kojeg je klub iz španjolske prijestolnice stigao nakon trijumfa u velikom finalu nad ekipom Dortmunda. Iako je njemački predstavnik bio bolji rival u prvom dijelu utakmice, koji je završio bez pogodaka, u nastavku susreta momčad legendarnog Carla Ancelottija odigrala je sjajno, postigla dva gola i stigla do svog petnaestog naslova prvaka Europe, čime su Madriđani još jednom potvrdili da su najtrofejniji klub na svijetu.

Međutim, to nije bio jedini trofej za ovu ekipu, jer je kraljevski klub bez većih problema osvojio i šampionsku titulu u Španjolskoj, ostavivši iza sebe Barcelonu, koja je na kraju imala čak deset bodova manje u odnosu na Real, pa se dolazi do zaključka da se pitanje naslova prvaka Španjolske nije previše dovodilo u pitanje, iako je dojam da je Barca bolje započela sezonu od svog najvećeg rivala.

Do trofeja su izabranici Carla Ancelottija došli i u Superkupu Španjolske, gdje su u velikom finalu upravo savladali Barcelonu, s više nego uvjerljivih 4:1, a čini se da je jedino natjecanje u kojem je Real podbacio bio španjolski Kup Kralja, gdje je ovaj klub eliminiran u četvrtfinalu od svog gradskog rivala – Atletico Madrida, iako sigurno je da Kup, ali i Superkup Španjolske, nisu prioritetna natjecanja za Madriđane.

Nije bilo previše promjena u igračkom kadru. Nažalost, sjajni Toni Kroos je nakon Europskog prvenstva u Njemačkoj odlučio objesiti kopačke o klin, dok je Nacho, nakon jedne zaista sjajne sezone, pomalo iznenađujuće odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji. Ipak, u klub je nakon višemjesečnih pregovora stigao Kylian Mbappé, pa sada Madriđani posjeduju nevjerojatnu napadačku liniju, a uz to je u klub doveden i vjerojatno najtalentiraniji brazilski nogometaš Endrick, koji je već sakupio deset nastupa za brazilsku reprezentaciju, iako je u srpnju napunio tek osamnaest godina, pa nema nikakve sumnje da je pred njim svijetla budućnost.

Što se tiče pripremnog perioda, Real Madrid je odigrao nekoliko ne baš uspješnih utakmica, budući da je ova ekipa poražena od Milana i Barcelone, dok je u generalnoj probi prije samo nekoliko dana svladan Chelsea s 2:1. Strijelci za kraljevski klub bili su Vázquez i Díaz, uz napomenu da je Carlo Ancelotti taj duel započeo s prilično izmijenjenim sastavom, gdje su od startera započeli samo Courtois, Rüdiger, Militão i Vinícius. Inače, posljednji međusobni meč su Real Madrid i Atalanta odigrali prije tri godine, u nokaut fazi Lige prvaka, a tada je kraljevski klub slavio s 3:1.

Atalanta: Može li Boginja iznenaditi favorizirane Madriđane?

Spomenuli smo da je Realova sezona bila savršena, a čini se da isto možemo reći i za Atalantu, koja je uspjela doći do svog prvog europskog trofeja. Naime, talijanski predstavnik je u velikom finalu Europske lige deklasirao Bayer Leverkusen s 3:0, što je bio prvi poraz njemačke ekipe u sezoni.

Od prvog do posljednjeg minuta susreta momčad Gian Piera Gasperinija kontrolirala je utakmicu i pitanje pobjednika, kao i osvajača drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja, niti jednog trenutka nije bilo dovedeno u pitanje. Na putu do velikog finala talijanski predstavnik nije imao nimalo lak zadatak, eliminiravši ekipe poput Sportinga, Liverpoola i Marseillea. Posebno treba spomenuti utakmicu protiv Liverpoola na Anfieldu, gdje je Atalanta, mimo svih očekivanja, slavila s 0:3, čime je već tada postalo jasno da popularna Boginja ima najviše moguće ciljeve u Europskoj ligi.

Taj trofej bio je povod za ogromno slavlje na ulicama Bergama, grada koji je prije samo četiri godine bio najviše pogođen koronavirusom. Vrhunske partije Atalanta je pružala i u talijanskom prvenstvu, gdje je na kraju sezone završila na sjajnom četvrtom mjestu na ljestvici, što je bilo dovoljno za plasman u Ligu prvaka, iako bi ovaj klub i bez toga izborio plasman u elitno natjecanje zahvaljujući osvajanju Europske lige.

Vrlo lako se moglo dogoditi da Boginja završi i na poziciji iznad, ali je u posljednjem kolu doživjela neočekivan poraz na svom stadionu od Fiorentine. Na tom dvoboju teško se ozlijedio i sjajni Scalvini, koji je zbog te ozljede propustio Europsko prvenstvo u Njemačkoj, a talijanski reprezentativac mogao bi se vratiti na teren tek pred kraj kalendarske godine. I u talijanskom Kupu momčad Gian Piera Gasperinija igrala je vrlo dobro, plasiravši se u veliko finale, gdje je Atalanta, nažalost, odigrala svoju možda najslabiju partiju u prošloj sezoni i doživjela poraz od Juventusa, koji je cijele sezone igrao prilično loše.

Nažalost, u pripremnom razdoblju ozlijedio se i prvi napadač Scamacca, pred kojim je duga pauza. Uprava kluba iz Bergama brzo je reagirala i dovela također talijanskog reprezentativca, Reteguija, koji je prošle sezone igrao vrlo dobro u Genoi. Osim njega, klub iz Bergama angažirao je i Zaniola, Godfreyja i Sulemanu, dok je De Ketelaere otkupljen iz Milana za 22 milijuna eura, koliko je, između ostalog, Atalanta platila Genoi za angažiranje Reteguija. Klub su u međuvremenu napustili Mirančuk, Hateboer, Okoli, Cambiaghi, Zapata i Zortea, uz napomenu da svi ovi igrači nisu bili u startnoj postavi.

Naš prijedlog

Svakako da će Atalanta imati ogroman motiv da dođe do svog drugog europskog trofeja, međutim, treba biti realan pa reći da Madriđani imaju daleko više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju. Osim toga, tim iz Bergama će na ovom dvoboju nastupiti bez Scamacce i Koopmeinersa, inače dvojice najboljih nogometaša iz prošle sezone, pa je više nego jasno zašto prednost dajemo kraljevskom klubu. Savjetujemo vam da se oprobate s Real Madrid će pobijediti na utakmici za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 1.55.

Nije rijetkost da nam ovi mečevi Superkupa Europe donesu dosta pogodaka, a prije svega smo mišljenja da će ih u Varšavi biti na obje strane, baš zbog te želje da oba tima sezonu započnu s novim trofejem. Toplo vam preporučujemo da vaš fokus usmjerite na igru oba tima će postići gol na utakmici, koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.70.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam hrabro preporučujemo da okušate sreću i s igrom zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, za koju je kladionica Germania pripremila fantastičnu kvotu 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*