Tip dana košarka: Kanada – Australija: Borba za prvo mjesto u grupi A!

Tip dana košarka kladjenje.hr

Kanada i Australija će odmjeriti snage u okviru drugog meča grupe A na Olimpijskim igrama, a ova utakmica bi vrlo lako mogla odlučiti tko će kao prvoplasirani proći u narednu rundu natjecanja. Kanada je u prvom meču savladala Grčku, dok je Australija bila bolja od Španjolske. Utakmica je na programu od 13 sati i 30 minuta.

Kanada: Izgledaju veoma moćno!

Mnogi su se pitali kako će Kanađani izgledati kada im se u sastav priključi Jamal Murray, i zaključak je da im, makar u prethodnom meču, nije bio potreban. Ovaj tim izgledao je dosta bolje kada je playmaker Denver Nuggetsa bio na klupi jer kad god je bio na parketu, Kanada nije uspijevala da se poveže protiv Grčke. Tačnije, Murray nije imao s kim da se poveže kao što bi to bio slučaj u Coloradu gdje ima Nikolu Jokića ili Aarona Gordona.

Već u prvoj utakmici na turniru pokazalo se da ovo nije Murrayjeva, već Šejova Kanada! Jeste as Denvera pogodio dva slobodna bacanja kojim je ovjerio pobjedu nad Grčkom, ali je upravo superzvijezda Oklahome povukla najviše i osigurala važnu prvu recku na turniru.

Imaće Jordi Fernandez pune ruke posla da uklopi ekipu u kojoj Jamal Murray bar trenutno djeluje kao višak. Jasno je svima da ne može da odbaci kvalitet playa Nuggetsa i bit će potreban njegov individualni kvalitet kroz turnir, ali jednostavno Kanada se mučila s Murrayjem na terenu i čini se kao da nije ‘kliknuo’ s ostatkom ekipe koja je u Manili prošle godine stvorila posebnu vezu osvajanjem svjetske bronce.

Kanada može da odahne i pokazala je snagu u ‘grupi smrti’. RJ Barrett predvodio je listu strijelaca svog tima s 23 poena, Shai Gilgeous-Alexander je uz 21 poen dopisao sedam asistencija, pet skokova i jednu ukradenu loptu. Dillon Brooks je imao 14, a Jamal Murray osam poena za 18 minuta na terenu (2/6 iz igre, 0/3 za tri) te tri izgubljene lopte.

Australija: Protiv Španaca pokazali da mogu daleko!

Početak košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama prošao je u znaku sigurne pobjede Australije. Iskusni Španjolci jednostavno nisu bili u stanju pratiti trčanje Kengura koji su preko izvanrednog Jocka Landalea došli do trijumfa rezultatom 92:80 u grupi A.

Nekadašnji centar Partizana bio je izvanredan, donio je početnu prednost koju je Australija sačuvala do kraja meča iako su igrali bez Dantea Exuma koji se oporavlja od ozljede prsta.

Španjolska jednostavno fizički nije mogla parirati. Ne mogu više Llull i Fernandez raditi ono što su radili prethodnih 10 godina. Doduše, Llull je bio i više nego solidan sa 17 poena, ali zato je Rudy izgledao potpuno nemoćno. Nije se upisao u listu strijelaca, dok je Lorenzo Brown odigrao ispod svakog nivoa. Naturalizirani Amerikanac je dao samo pet poena, ali ono što je znatno lošije od malog broja poena je činjenica da je imao čak sedam izgubljenih lopti što rastrčani Australci nisu praštali.

Dvocifrenu prednost su imali već u prvoj dionici kada su ubacili 31 poen. Moramo istaknuti da se Španjolska borila, čak na kratko i preokrenula sredinom treće dionice, ali sve je bilo kratkog daha. Australija je vrlo lako vratila prednost, potom krenula pogađati s distance i na kraju veoma lako privela meč kraju u vjerojatno najtežoj grupi na Olimpijskim igrama jer su tu još Kanađani i Grci. Kao što smo istaknuli, Landale je bio centralna figura meča jer je ubacio 20 poena, imao je devet skokova i pet asistencija za indeks 28. Pratio ga je Patty Mills sa 19 poena, Josh Giddey je imao 17 uz osam skokova i osam asistencija.

Dobrim partijama tijekom priprema za Olimpijske igre košarkaši Australije iskazali su ozbiljnu kandidaturu da se ponovo nađu na postolju, ali sada su njihove visoke ambicije pretrpjele potencijalno ozbiljan udarac, međutim, ovaj meč bi mogao pokazati od kakvog su materijala skovani ovi momci.

Naš prijedlog

Kanada kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 1.50 u Germania kladionici. Trijumf Australije plaća se kvotom 3.60.

Ovdje očekujemo jedan veoma efikasan meč s velikim brojem postignutih poena, obje ekipe imaju sjajan napadački potencijal i shodno tome predlažemo vam da pokušate s igrom zbroj koševa na utakmici će biti veći od navedene margine (177.5) po kvoti 1.70 u Germania kladionici.

Kanada je, pored SAD-a, najveći favorit za osvajanje ovog turnira, te smo mišljenja da će na današnjem meču slaviti s minimum 5 poena razlike, kvota na igru Kanada će pobijediti na utakmici uz navedeni hendikep (-4.5) iznosi 1.65. Na kraju, za vas koji jurite nešto veće kvote, predlažemo da pokušate s kombinacijom Kanada će pobijediti i zbroj koševa na utakmici će biti veći od navedene margine (179.5) po kvoti 2.55 također u Germania kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*