TIP DANA: Sirius – Malmo: Sirius u posljednje vrijeme blista na svom terenu, ali Malmo je Malmo!

Tip Dana na kladjenje.hr

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a u moru interesantnih mečeva za vas smo ovog puta analizirali duel švedskog prvenstva, i to meč između Siriusa i Malmea. Početak susreta između ove dvije ekipe je zakazan za 19 sati.

Sirius: U posljednje vrijeme Sirius blista na domaćem terenu!

Sirius do sada nije imao previše uspjeha u švedskom prvenstvu, a onaj najveći desio se naravno u drugoj ligi, i to 2016. godine, kada je ova simpatična ekipa osvojila prvo mjesto i naravno stigla do plasmana u Allsvenskan. Bila je to jedna veoma uspješna sezona za Sirius, pošto je na kraju ova ekipa stigla do sjajnog sedmog mjesta na ljestvici, a ono što je najvažnije je da je izbjegnuta bilo kakva borba za opstanak.

Ako bacimo pogled na posljednjih sedam sezona, uglavnom su nogometaši Siriusa na kraju završavali na sredini ljestvice, a prošle sezone je ova ekipa stigla do odličnog osmog mjesta na ljestvici, i iz ove perspektive gledano, djeluje da je samo pitanje trenutka kada će se ova ekipa uključiti u borbu za plasman u neko od europskih natjecanja. I pored toga, primarni cilj će opet biti opstanak u društvu najboljih, a u ovom trenutku se izabranici Kristoffera Mattiassona nalaze na devetom mjestu na ljestvici, uz pet bodova viška u odnosu na najugroženije timove i kada se podvuče crta, utisak je da svi navijači ove simpatične ekipe mogu biti i više nego zadovoljni s dosadašnjim tokom sezone.

U posljednjih pet susreta u elitnom rangu švedskog nogometa, ova ekipa je ostvarila dva trijumfa, isto toliko poraza i samo jedan remi. U prošlom kolu je Sirius odigrao dosta dobar meč na svom stadionu protiv GAIS-a, koji je savladan sa 3:1, a bila je to druga uzastopna pobjeda na domaćem terenu, pošto je prije toga nekadašnji osvajač druge švedske lige demolirao ekipu Norrköpinga sa 5:1, pa dolazimo do podatka da je Sirius na dva posljednja meča na svom stadionu postigao ukupno osam pogodaka i zabilježio dvije uvjerljive pobjede.

Ako se osvrnemo na međusobne mečeve između Siriusa i Malmea, na posljednjih pet je Malmo ostvario četiri trijumfa, jednom je bolji bio Sirius, a sve su to uglavnom bili mečevi s velikim brojem pogodaka i čini se zaista da nas nešto slično očekuje i večeras.

Malmo: Pobjeda za miran san!

Malmo spada u red najtrofejnijih švedskih klubova, a do sada je ova ekipa čak 26 puta osvajala naslov prvaka ove zemlje. Pored toga, ovaj klub je šesnaest puta osvajao i švedski Kup, a oni nešto stariji ljubitelji nogometa sigurno se sjećaju i finala Lige prvaka iz 1979. godine u kojem je Malmo na Olimpijskom stadionu u Münchenu poražen od Nottingham Foresta rezultatom 1:0.

Prošla sezona je bila i te kako uspješna za švedskog velikana, koji je stigao do naslova prvaka ove zemlje, ali i do trofeja u Kupu, što znači da ovu ekipu uskoro očekuje početak kvalifikacija za Ligu prvaka, gdje će Malmo odmjeriti snage protiv Klaksvika. Sigurno je da je švedski predstavnik veliki favorit u tom dvoboju, a ta pobjeda bi, osim plasmana u narednu fazu kvalifikacija za Ligu prvaka, donijela i direktan plasman u grupnu fazu Lige konferencija, pa ne moramo ni spominjati koliko će taj meč u utorak biti važan za ekipu Malmea.

Upravo zbog toga aktualni prvak Švedske svoj meč ovog kola igra u petak, a rival će biti i te kako neugodni Sirius, s kojim, ruku na srce, Malmo u posljednje vrijeme izlazi lako na kraj. U posljednjih pet mečeva u elitnom rangu švedskog nogometa izabranici Henrika Rydstroma ostvarili su tri pobjede, jedan remi i jedan poraz.

U prošlom kolu jedan od najtrofejnijih švedskih klubova poražen je na gostovanju kod Mjällbyja, kada je bilo 2:1, a u ovom trenutku Malmo se nalazi na prvom mjestu na ljestvici uz četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Djurgården, koji će, kako sada stvari stoje, i ovog puta biti glavni konkurent Malmeu u borbi za naslov prvaka.

Što se tiče partija na gostovanjima, do sada je lider na ljestvici Allsvenskana odigrao osam mečeva na strani i ostvario četiri pobjede, uz dva remija i isto toliko poraza, a podatak koji bi mogao zabrinuti sve navijače Malmea je da je njihova omiljena ekipa posljednji trijumf na strani ostvarila prije više od dva mjeseca, kada je Göteborg savladan sa 0:3.

Naš prijedlog

Kao što smo već napomenuli, ekipa Siriusa u posljednje vrijeme igra perfektno na domaćem terenu, pa smo mišljenja da je najmanje što ovaj tim na ovom duelu protiv Malmea može da uradi, a to je da postigne makar jedan pogodak, zbog čega vam savjetujemo da okušate vašu sreću s igrom Sirius će postići najmanje 1 gol na utakmici koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.33.

Ipak, smatramo da će Malmo pokazati zašto se trenutno nalazi na prvom mjestu na ljestvici, pa vam predlažemo da odigrate Malmo će pobijediti na utakmici, za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 1.65.

Za kraj, sva je prilika da nas očekuje jedan i te kako efikasan meč, pa vam predlažemo da se oprobate s igrom oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 za koju je Germania odredila sjajnu kvotu 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*