TIP DANA: Španjolska – Njemačka: Nogometni klasik već u četvrtfinalu!

Tip Dana na kladjenje.hr

Španjolska i Njemačka su momčadi koje su do sada najviše pokazale na Europskom prvenstvu, a već u četvrtfinalu gledat ćemo nogometni klasik i dvoboj ove dvije reprezentacije. Furija je relativno lako izašla na kraj s Gruzijom u osmini finala, dok su Panceri s nešto više muke eliminirali Dansku. Utakmica će biti odigrana na Mercedes Benz Areni u Stuttgartu od 18 sati, a glavni sudac na utakmici bit će Englez Anthony Taylor.

Španjolska: Jedina reprezentacija sa svim pobjedama do sada!

Crvena furija nakon dugo vremena ponovno djeluje furiozno. Iako su mnogi bili skeptični nakon izbora Luisa de la Fuentea za izbornika, iskusni strateg pokazao je da ima odličnu suradnju s igračima koje je većinom vodio u mlađim selekcijama. Španjolska u Njemačkoj igra sjajan nogomet, primila je samo jedan gol u četiri utakmice, a postigla ih devet. De la Fuente je uspio ubrzati ekipu i učiniti je ubojitijom, a velike zasluge za to imaju dvojica tinejdžera, Bilbaov Nico Williams i Barcelonin Lamine Yamal.

Odličnu formu iz klubova prenijeli su u reprezentaciju i uz iskusnije suigrače značajno povećali šanse za plasman u finale. Nakon maksimalnog učinka u grupi s Hrvatskom, Italijom i Albanijom teško je bilo povjerovati da će debitant Gruzija zaustaviti Španjolsku na putu ka četvrtfinalu, što je i potvrđeno s uvjerljivih 4:1, iako je protivnik prvi postigao pogodak. Naredna prepreka, ipak, bit će možda i trenutno najteža moguća – domaćin Njemačka. Ne samo zbog toga što i tim Juliana Nagelsmanna igra sigurno na krilima brojne podrške, već i zbog negativne tradicije Crvene furije u okršajima s domaćinima velikih turnira. Iako je triput bila europski, a jednom svjetski prvak, Španjolska nikada nije pobijedila selekciju čija zemlja je organizirala Europsko ili Svjetsko prvenstvo.

Sada će Španjolci imati novu priliku prekinuti crnu seriju. Neće biti lako protiv još jednog pretendenta na tron, ali djeluje da De la Fuente i njegovi igrači vrlo dobro znaju što treba raditi i kako doći do željenog rezultata. Inače, prethodni dvoboj s Gruzijom ostat će upamćen po rekordu Lamina Yamala. Mladi krilni napadač Barcelone je sa 16 godina i 353 dana postao najmlađi sudionik nokaut faze nekog europskog prvenstva. Prestigao je Judea Bellinghama koji je na prethodnom turniru igrao za Englesku u četvrtfinalu protiv Ukrajine sa 18 godina i četiri dana. Na istom turniru nekoliko dana mlađi od njega bili su Pedri i Musiala.

Čeka se sada i na Yamalov pogodak, čime bi prestigao Švicarca Johana Vonlantena koji je na Euru 2004. zatresao mrežu Francuske s 18 godina i 141 danom.

Njemačka: Panceri izgledaju moćno!

Njemačka je uz malo poteškoća – igračkih i prije svega meteoroloških, zbog kojih je meč prekidan – slavila sa 2:0 protiv Danske, pa sada značajno nabildovanog samopouzdanja čeka Španjolce u četvrtfinalu. Ključni trenuci utakmice na Vestfalenu dogodili su se početkom drugog dijela, između 50. i 52. minute, kada je VAR dva puta reagirao i od Joakima Andersena učinio do sada najvećeg nesretnika turnira. Prvo mu je zbog milimetarskog ofsajda poništen gol za vodstvo Danske, pa već u sljedećem napadu, zbog njegovog igranja rukom, dosuđen jedanaesterac poslije kojeg je Kai Havertz pogodio za 1:0.

Meč je prekidan zbog velike grmljavine i oluje u prvom poluvremenu. To je dobrim dijelom utjecalo na ritam, koji su Nijemci pokušavali kontrolirati u većem dijelu utakmice. U odnosu na okršaj sa Švicarskom, napravio je Mannschaft mali iskorak, ali daleko od toga da Nagelsmann može reći kako je to – to.

Za obje dodatne Nagelsmannove rotacije čak se može reći da su bile očekivane. Florian Wirtz nije se proslavio u prethodna dva susreta, tako da ga je zamijenio Leroy Sane, a umjesto Maxa Mittelstädta, protiv Švicarske jedne od najslabijih točaka, u startnih 11 uskočio je David Raum.

Promjene koje je Julian Nagelsmann napravio pokazale su se ključnima. Dvije od tri. Nico Schlotterbeck jest imao tu jednu fatalnu grešku na 0:0, međutim upravo je njegov pas u 68. minuti ključno doprinio da Njemačka riješi pitanje pobjednika.

Izgledalo je u jednom trenutku kako se Danci oslobađaju pritiska, kako potiskuju domaćina unazad, tjeraju ga da vraća loptu, da bi se ubrzo ispostavilo da se radi o ‘klopci’. Stoper Dortmunda je, kada su Danci izašli u presing, poslao divan dug pas preko obrane, brzonogi Jamal Musiala ispaljen kao metak izašao u situaciju jedan na jedan, veteran Kasper Schmeichel se nije proslavio – krenuo pa stao – nakon čega je uslijedila rutinska realizacija.

Leroy Sane nije opravdao očekivanja, što će reći da nije bio ‘upgrade’ u odnosu na Floriana Wirtza. Slaba forma njih dvojice trenutno je najveći problem Juliana Nagelsmanna. Antonio Rüdiger ponovo je blistao, obrana je generalno gledano odradila možda i najbolji posao, računajući sve četiri utakmice, s tim da treba biti jasan i otvoren – nije Danska bila ni izbliza opasna kao Švicarska, niti ima djelić napadačkog potencijala Španjolske.

Naš prijedlog

U ovom meču nema favorita, te su tako kvote na trijumf obje selekcije podjednake – 2.90 u Germania kladionici. Za neriješen ishod ponuđena je kvota 3.25.

Kao što smo već naglasili, bit će ovo duel između dvije reprezentacije koje su do sada najviše pokazale na prvenstvu. Shodno tome mišljenja smo da nas očekuje jedan veoma uzbudljiv meč s golovima na obje strane. Naš prijedlog je igra oba tima će postići gol na utakmici po kvoti 1.76 u Germania kladionici. Kada je riječ o konačnom ishodu, preporučujemo da se fokusirate na igru utakmica će završiti neriješeno po kvoti 3.25, dok za vas koji jurite nešto veće kvote preporučujemo da pokušate s igrom Njemačka će pobijediti ili će završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti 2 ili 3 po kvoti 3.05 također u Germania kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*