Tiket dana (Četvrtak, 04.07.2024)

Još jedan dan bez utakmica na Europskom prvenstvu je pred nama. Ipak, za sastavljanje tiketa materijala je dovoljno. Predložene kvote vrijedile su u trenutku pisanja prijedloga.

Dinamo Minsk – D. Brest – Dinamo Minsk će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 @ 1.85 u Germania

Stvari su u beloruskoj Višaji došle na svoje mjesto. Aktualni šampion Dinamo iz Minska preuzeo je čelo tabele, doduše trenutno samo zahvaljujući boljoj gol razlici u odnosu na Žodino. Rano je donositi zaključke ali su svakako nogometaši velikana iz Minska najveći kandidati da ponovno osvoje naslov prvaka, posebno otkad BATE više nije financijski moćan, a Šahtjor iz Soligorska je na putu ka drugoj ligi zbog kazne za namještanje. U Minsk dolazi imenjak iz Bresta, tim koji je prije nekoliko sezona prekinuo dominaciju BATE-a i osvojio titulu. U jednom kratkom intervalu trener ovog tima bio je i slavni Diego Maradona. Bilo je to u vrijeme kada je na čelu Dinama iz Bresta bio jedan kontroverzni biznismen i od tada se ova ekipa vratila u svoju osrednjost. Sada su na odličnom četvrtom mjestu ali sa solidnim zaostatkom za vodećom trojkom koju, uz Dinamo iz Minska i Žodino, čini još Neman iz Grodna, aktualni osvajač kupa. Ovo je meč posljednjeg kola prvog dijela prvenstva i sigurno je da će Dinamu iz Minska značiti da osvoji neformalnu titulu prvaka prve polovine, pošto u Bjelorusiji nema jesenskog i proljetnog dijela sezone. Kroz nekoliko dana prvak Bjelorusije starta u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a prvi rival mu je armenski Pjunik. Naš prijedlog je jedinica s dva gola domaćina.

Za Dinamo Minsk će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 kvota je 1.85 u kladionici Germania.

Drogheda – Shelbourne – Shelbourne će pobijediti na utakmici @ 1.80 u Germania

Nizom od tri uzastopne pobjede Shelbourne je za sada odbio napad Derry Cityja i sačuvao lidersku poziciju koju drži od početka prvenstva. Imaju dva boda više od prvog i, čini se, jedinog konkurenta Derryja, aktualnog viceprvaka Republike Irske. Očekivalo se da se u trku uključi i važeći šampion Shamrock Roversi, ali njihovi rezultati ove sezone ne odgovaraju renomeu ovog kluba. Shelbourne je u prethodnom kolu slavio protiv Galwayja s 2:0, dok je prije toga na dva uzastopna meča pobjeđivao minimalnim rezultatom, prvo Dundalk, a onda i Waterford. Nisu primili gol točno 300 minuta s obzirom na to da su loptu iz mreže posljednji put vadili u duelu sa Sligom koji su izgubili na svom terenu s 2:1. Dok se Shelbourne bori za titulu i čeka početak europskih kvalifikacija, njihov rival u ovom kolu, tim Droghede, samo razmišlja kako da spasi živu glavu. Nalaze se na posljednjem mjestu sa samo 16 bodova, ispred njih je Dundalk sa 19 i Bohemians sa 25, ali i dvije utakmice manje. Jedino je realno da sustignu Dundalk, a ako ne uspiju neće stići ni do baraža i iduće sezone će igrati u drugoj ligi. Takav scenarij je sve izvjesniji, a bit će još bliži ostvarenju nakon poraza od Shelbournea u ovom kolu.

Za Shelbourne će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva solidna kvota 1.80.

FCSB – Hunedoara – FCSB će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 @ 1.72 u Germania

Rumuni će prvi početi novi šampionat od svih zemalja koje su prethodni završile u maju. Utakmicom Super kupa ove zemlje u kojoj se sastaju šampion FCSB iz Bukurešta i drugoligaš Hunedoara, osvajač Kupa Rumunije, zvanično počinje sezona. Reprezentacija Rumunije ostavila je sasvim dobar utisak na EURU i sigurno će i to uticati na popularnost nogometa, koja je bila u padu prethodnih sezona. Nekadašnja Steaua, a sada FCSB, klub u vlasništvu Gigi Becalija uspio je najzad osvojiti titulu i kroz nekoliko dana starta u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv Virtusa iz San Marina. S druge strane, ekipa Corvinula iz Hunedoare stigla je do pehara u kupu što je njihov najveći uspjeh u više od 100 godina postojanja. Oni su u finalu pobijedili Oțelul iz Galați na penale i igrat će ovog ljeta u kvalifikacijama za Ligu Europe. Međutim, oni ni ove sezone neće biti u eliti iako su završili kao drugi u drugoj ligi, zbog razloga što u prvoj ligi mogu igrati samo profesionalni klubovi, a Corvinul se financira iz općinskog budžeta. Zato tim iz Transilvanije ima šansu osvojiti Super kup, mada je FCSB apsolutni favorit u ovom duelu. Očekujemo da rumunski prvak krene u novu sezonu s peharom i predlažemo jedinicu uz dva gola FCSB-a.

Za FCSB će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 kvota je 1.72 u kladionici Germania.

Panevezis – Hegelmann Litauen – Hegelmann Litauen će pobijediti na utakmici @ 2.25 u Germania

Evo jedne utakmice iz litvanskog šampionata. U ovoj baltičkoj zemlji košarka je prava religija, dok je nogomet pomalo u zapećku. Prošlo je pola sezone, u vođstvu je Žalgiris iz Kaunasa sa 13 bodova više od drugoplasiranog gradskog rivala Hegelnama. Ovaj klub je od prije par sezona počeo bilježiti dobre rezultate u prvenstvu, a tek četiri posljednje sezone član je elite. Dva puta su završavali na 5., a jednom na 4. mjestu u prvenstvu i nema sumnje da će ove sezone ostvariti povijesni uspjeh. Drugu poziciju brane od Kauno Žalgirisa od kojeg imaju 5 bodova više i utakmicu manje odigranu. Gostovanje kod Panevėžisa je u okviru 22. kola, a domaćin je tim koji je prošle sezone po prvi put postao šampion Litve. Sada je pretposljednji na tabeli sa samo 21 bodom iz 20 utakmica i prijeti mu ispadanje u drugu ligu. Panevėžis je posljednje četiri godine igrao Europu, sjećamo se njegovih mečeva s Vojvodinom, poslije toga su još tri puta igrali u kupovima i najduže su se zadržali prošlog ljeta, izbacili su Milsami i onda ispali od Hapoela Ber Ševe. Već naredne sedmice startuju u kvalifikacijama za Ligu prvaka i imat će težak posao protiv finskog HJK-a.

Ovdje su gosti bliži pobjedi i predlažemo Hegelmann Litauen će pobijediti na utakmici s kvotom 2.25 u kladionici Germania.

Ukupna kvota na tiketu za Četvrtak u kladionica Germania iznosi 12.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*