TIP DANA: Sandefjord – Tromso: Borba davljenika za prijeko potrebne bodove!

Tip Dana na kladjenje.hr

Sandefjord će u okviru zaostalog meča 2. kola elitnog ranga Norveške dočekati ekipu Tromsøa. Obje ekipe se nalaze u veoma slaboj formi, pa i ne čudi što su trenutno na samom dnu tabele. Samo jedan bod razlike je između njih i ova utakmica je svakako značajna za oba tima. Meč je na programu od 19 sati, a stadion može primiti nešto više od 6 i pol tisuća navijača.

Sandefjord: Opstanak je logično jedini cilj!

Ljeto je doba godine kada su nogometni fanatici „osuđeni“ na praćenje jedinih 12 europskih prvenstava koja se igraju tijekom kalendarske godine. Uglavnom su to nogometno slabije zemlje sa sjevera Starog kontinenta, gdje klimatski uvjeti ne dopuštaju igranje prvenstva tijekom zime. Iako možda na prvi pogled prvenstva Norveške, Švedske, Finske, Islanda, Farskih Otoka, Bjelorusije, Estonije, Latvije, Litve, Gruzije, Kazahstana i Republike Irske nisu toliko atraktivna, nikako se ne može reći za njih da su neuzbudljiva i predvidiva.

Liga broji 16 klubova, a igra se klasičan dvokružni sustav sa 30 kola. Dobrim igrama Bodøa i Moldea ove sezone u europskim natjecanjima, norveški klubovi su za narednu sezonu izborili dva mjesta u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Najgora dva tima ispadaju, dok će ekipa koja bude na 14. mjestu igrati play-out s pobjednikom play-offa u OBOS ligi (ekipe od trećeg do šestog mjesta), odnosno drugom rangu nogometa.

Pošto je doživio vrhunac uzastopnim pobjedama u prvenstvu početkom svibnja, Sandefjord se brzo vratio u svoju realnost u borbi za opstanak s nizom od tri vezana poraza. Posljednji u toj seriji bio je od 2:1 protiv Haugesund.

Nakon koketiranja s mogućnošću ispadanja u posljednje dvije kampanje, završivši na 14. i 13. mjestu, ekipu iz okolice Osla ponovo čeka borba.

Nakon gore spomenute serije poraza, uspjeli su se malo konsolidirati i upisati 2 vezana remija. Prvi je bio protiv favoriziranog Bodøa (1:1), da bi potom s povratnikom KFUM-om iz Osla odigrali vrlo efikasan meč koji je na kraju završio rezultatom 3:3.

Posljednje kolo donijelo im je sedmi poraz u sezoni, i to na domaćem terenu od ekipe HamKama sa 1:2. Posljednji pozitivan ishod na domaćem terenu upisali su još sredinom svibnja, pa je možda ovo idealna prilika da se taj podatak malo ažurira.

Tromso: Prošla sezona je bila dobra!

Prošle sezone najprijatnije iznenađenje bio je Tromso koji je bio treći i izborio Europu. Koliko je Bodo Glimt financijski jak, govori podatak da je komšijama uzeo trenera Gautea Helstrupa da bude pomoćnik Knutsenu.

Odnosi između ova dva kluba su poljuljani. Helstrup je čovjek iz Tromsoa koji je igrao i bio trener u dva kluba iz ovog grada, Tromsdalena i Tromsoa. Napravio je čudo prošle sezone i pristao da sa pozicije glavnog trenera bude pomoćnik. Sve to govori da ga spremaju da preuzme kormilo kada Knutsen bude odlazio. Potpisao je trogodišnji ugovor. Ne samo da je on stigao iz Tromsoa, nego je i direktor Akademije nogometa pojačao šampiona. Također, put Bodoa je stigao i štoper Jostein Gunderson. Ljetos je došao i mladi Daniel Bassi, pa je šampion znatno oslabio prošle sezone odličnu trećeplasiranu ekipu u Eliteseriji.

Umjesto Helstrupa, na kormilo Tromsoa sjeo je mladi stručnjak Jorgen Vik koji nema licencu. On je godinama bio u stručnom štabu, zadužen za motivaciju. Nekada je bio i igrač. Inače, otac mu je predsjednik Nogometnog saveza regije Tromso. Angažovan je još jedan trener koji ima licencu, da sjedi pored njega, ali je kažnjen zbog crvenog kartona, pa je za premijeru klub ostao bez kormilara. Eto, i to je moguće u Norveškoj, da ne bude da je ovdje sve idealno. Tromso je prije nekoliko godina bio u velikim financijskim problemima, prodao je stadion da bi mogao nastaviti funkcionisanje. Početkom godine je prodat El Hadji Malik Djouf Slaviji iz Praga, dok je prošlo ljeto Kasper Oyvan otišao u Molde.

Koliko ih je sve to uzdrmalo, najbolje pokazuje trenutno stanje na tabeli. Nakon 12 odigranih kola, upisali su svega 3 trijumfa, 1 remi i 8 poraza. Sa 10 osvojenih bodova nalaze se na 14. mjestu na tabeli, što je pozicija koja vodi u doigravanje za opstanak. U posljednjem kolu su na domaćem terenu poraženi od Moldea sa 0:2, a sa 14 postignutih golova imaju jedan od najlošijih napada u čitavoj ligi.

Naš prijedlog

Domaći sastav kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf u Germania kladionici iznosi 2.50. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.10, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.60.

Golmani i jedne i druge ekipe su se u posljednjih 5 kola poprilično naprimali golova, pa je vrlo vjerovatno da ćemo i u današnjem meču vidjeti makar po gol na obje strane. Kvota na igru oba tima će postići gol na utakmici u Germania kladionici iznosi 1.60, što se čini veoma primamljivo. Mišljenja smo da će gosti na ovoj utakmici osvojiti makar jedan bod, pa vam shodno tome i predlažemo igru Tromso će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno po kvoti 1.65. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 po kvoti 2.90 takođe u Germania kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*