Tiket dana (Petak, 28.06.2024)

Ni danas nema utakmica u Njemačkoj na Europskom prvenstvu i opet ćemo se fokusirati na ligaške duele iz zemalja gdje se prvenstva igraju u ovo vrijeme. Kvote su važile na dan sastavljanja tiketa.

Oulu – Kups – Kups će pobijediti na utakmici @ 2.10 u Germania

Domaći tim je u solidnoj formi u četiri posljednja meča, dva u prvenstvu i dva u kupu, i nije doživio poraz. I pored plasmana u četvrtfinale Kupa Finske, za tim iz Oulua je najvažnije da sačuva status prvoligaša. Neće to biti lako, trenutno su na 10. mjestu i iza njih su samo Lahti i Ekenäs. Još se ništa ne može predvidjeti, posle redovna 22 kola slijedi play-off i play-out, a izvjesno je da će Oulu igrati u play-outu. Samo 9 bodova su osvojili do sada, što nije ni čudo jer su zabilježili samo jedan trijumf od početka prvenstva, a da sve bude nevjerojatnije, pobijedili su aktualnog šampiona Helsinki. KuPS je na podjeli prvog mjesta sa Helsinkijem i VPS-om, sva tri kluba su osvojila po 25 bodova s tim da branilac titule ima meč više odigran. U dva posljednja meča u Veikkaus ligi su poraženi i izgubili su priliku da se odvoje na vrhu. Da su se vratili u formu pokazali su u kupu kada su pet golova dali nižerazrednom rivalu PEPO-u.

Za Kups će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva koeficijent koji iznosi 2.10.

Akranes – Valur – Valur će pobijediti na utakmici @ 1.65 u Germania

Valur se vratio u trku za prvo mjesto u islandskoj elitnoj ligi i uz Breidablik i Vikingur čini trojac koji će odlučiti kome će otići šampionski pehar. Ove dvije preostale ekipe su bile šampioni u dvije prethodne sezone i možda je sada vrijeme za Valur. Inače, oni su čak 23 puta bili najbolji tim na Otoku, ali se posljednji put to dogodilo 2020. godine. Posljednji put je Valur poražen još sredinom aprila, dok su u posljednjih 9 kola pobijedili šest puta uz tri remija. Akranes je u odličnoj formi u posljednje vrijeme, nisu izgubili već tri kola, a u prethodnom su odigrali neriješeno s Breidablikom, i to u gostima. Sve se to odrazilo i na tablicu i oni su sada na 4. poziciji sa 17 bodova iz 11 utakmica. Pobjedom bi možda mogli da se priključe vodećoj trojci, ali je realnije da se bore da zadrže ovu poziciju na kojoj su sada. U prvom dijelu prvenstva Valur je pobijedio Akranes na svom terenu sa 2:0 i vjerujemo da može slaviti i u Akranesu.

Za Valur će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva koeficijent koji iznosi 1.65.

Dundalk – Waterford – Dundalk će pobijediti na utakmici @ 2.30 u Germania

Posle očajnog starta sezone, Dundalk se malo pribrao i sada igra mnogo bolje, posebno kada je domaćin. I dalje se bivši šampion nalazi na nezavidnom 9. mjestu i predstoji mu težak posao da se pomakne makar jedno mjesto naprijed i izbjegne neizvjesni baraž za opstanak. Problem je što prvi tim ispred njih ima 5 bodova više, ali i dva meča manje odigrana, radi se o Bohemiansu, pa bi njihova prva meta mogao da bude Sligo Rovers, koji je šest koraka ispred, ali sa istim brojem utakmica. Upravo su Sligo pobijedili u prošlom kolu, a zanimljiv je podatak da Dundalk nije primio gol na svom terenu na posljednjih osam mečeva u kojima je tri puta slavio i pet puta igrao bez golova. Waterford je na podjeli trećeg mjesta, ali je poražen dva puta u prethodna tri kola. Motiv je u ovom meču na strani Dundalka i vjerujemo u njegov trijumf.

Za Dundalk će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobiva koeficijent 2.30.

Sarpsborg 08 – Bodo Glimt – Bodo Glimt će pobijediti na utakmici @ 1.65 u Germania

Šampion Norveške vraća se na teren utakmicom protiv Sarpsborga. Bode/Glimt je i sada na vrhu, ali mu društvo pravi Brann sa istim brojem bodova, samo što tim iz Bergena ima meč više odigran. Bode će pokušati da se učvrsti na vrhu pre nego što im krenu kvalifikacije za Ligu šampiona, u kojima imaju velike ambicije i nadaju se novom plasmanu u grupnu fazu elitnog takmičenja. U prvenstvu im nije išlo najbolje od starta, već su upisali jedan poraz i tri remija, ali su i dalje najveći favoriti za osvajanje još jedne krune. Sarpsborg je u posljednjih pet kola pred mini pauzu imao čak četiri poraza i samo jedan trijumf, doduše protiv snažnog Moldea. Pravu katastrofu su doživjeli protiv Ham-Kama na svom terenu kada su poraženi sa čak 7:1 i tim su sa ubjedljivo najviše primljenih golova, čak 25. Sarpsborg je posljednji put savladao Bode/Glimt još prije više od 8 godina, a izgubio je posljednjih pet međusobnih mečeva.

Izgubiće i šesti, a za Bodo Glimt će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobija koeficijent koji iznosi 1.65.

Ukupna kvota na tiketu za Petak u kladionica Germania iznosi 13.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*