TIP DANA: Škotska – Mađarska: Sve osim pobjede bi za obje selekcije značilo kraj!

Tip Dana na kladjenje.hr

Mađarska i Škotska će u okviru 3. kola Europskog prvenstva grupe A, odigrati meč koji će odlučiti koja će od ove dvije ekipe u nokaut fazu natjecanja. Mađari još uvijek nemaju osvojene bodove pošto su poraženi od Švicarske i Njemačke, dok je Škotska u drugom kolu remizirala sa Švicarcima i osvojila veoma važan bod. Samo pobjeda odgovara i jednoj i drugoj reprezentaciji, što bi moglo donijeti sjajan meč. Utakmica će biti odigrana na Mercedes Benz Areni u Stuttgartu od 21 sat, dok će pravdu na meču dijeliti Argentinac Teljo.

Škotska: Hrabro srce i dalje kuca!

Prvi put od 1998. godine, Škotska je otišla na veliki turnir direktno. Nije joj bio potreban baraž ili slična doigravanja. Bez obzira na to, osjećanja navijača su pomiješana, a tamošnja javnost zbilja nije sigurna što može očekivati od izabranika Stevea Clarka. Razlog je sljedeći: kvalifikacije su odigrane izvanredno, pogotovo prvih pet utakmica, gdje je zabilježeno isto toliko pobjeda, među kojima i one protiv Španjolske i Norveške; u tom periodu ekipa je primila samo jedan gol, međutim, uslijedio je veliki pad forme. Sve je krenulo porazom od Engleske u prijateljskoj utakmici. Onda do kraja kvalifikacija (tri utakmice) nije zabilježena nijedna pobjeda, a tijekom martovskih akcija dva teška poraza – od Nizozemske 0:4 i Sjeverne Irske 0:1.

Uz zvijezdu Liverpoola Andyja Robertsona, Škoti svakako najviše očekuju od Scotta McTominaya iz Manchester Uniteda, momka često marginaliziranog na klupskom nivou, ali u kojeg Clark ima ogromno povjerenje, te od Johna McGinna, iza kojeg je odlična sezona u Aston Villi. U ovom momku leži trenutno najveća snaga Škotske, slažu se mnogi stručnjaci. I ne radi se samo o tome što može donijeti na samom terenu. Njegov utjecaj u svlačionici također je veliki. Johna McGinna svi vole, radi se o dječaku iz radničke klase koji je mimoišao škotske velikane Rangers i Celtic, pa opet, napravio je veliku karijeru. To je jedan od razloga zašto ga navijači posebno poštuju. Ili bolje rečeno – nitko nema zamjerke na njega, nitko ga ne gleda poprijeko.

Pažnju treba obratiti i na Billyja Gilmoura. Ima samo 22 godine, pouzdan je zadnji vezni i četvrti najskuplji igrač reprezentacije, tako da bi za njega također trebalo biti mjesta u startnih 11. Možda nemaju čisti kvalitet, možda u timu imaju samo krvave radnike, bez talenta i mnogo mašte u nogama, ali imaju srce veće od onog otoka koje dijele sa ne baš omiljenim susjedima. I imaju u sebi toliko emocije da slave i gol u debaklu od Njemačke, a kamoli podvig u sudaru s daleko boljom selekcijom Švicarske. Jer remi od 1:1 Škotskoj će produžiti san o drugom krugu barem do sudara s Mađarima koji je na programu večeras od 21 sat.

Mađarska: Sigurno će htjeti da se dokažu!

Na papiru apsolutno sve u igri Mađara ovisi o raspoloženju veznjaka Liverpoola, iako kraj njegove sezone na Anfieldu nije bio u skladu s obećavajućim početkom. U praksi je situacija nešto drugačija. Dominik Szoboszlai ne zloupotrebljava status zvijezde, on je istinski lider ove generacije i uz njega svi izgledaju bolje. O tome svjedoče i rezultati u kvalifikacijama (prošli prvi ispred Srbije, bez poraza u istina lakoj grupi), a još više u A diviziji Lige nacija u kojoj su ispred Mađara bili samo Talijani, a iza njih – Nijemci i Englezi. Dva puta su tukli Engleze, na Molineuxu sa 4:0, protiv Nijemaca uzeli četiri boda. Uostalom, tek u prijateljskoj utakmici s Republikom Irskom (1:2) prekinut je njihov niz od 14 utakmica bez poraza. Dakle, prevarit će se svatko tko ih podcijeni.

Svaka čast Mađarima na hrabrosti da krenu naprijed u meču drugog kola protiv domaćina, mada je pitanje jesu li imali izbora nakon poraza od Švicarske u prvom kolu. A kad već nisu mogli protiv njih, nikako nisu mogli ni protiv Nijemaca koji su drugom uvjerljivom pobjedom na turniru osigurali osminu finala Europskog prvenstva, a iznad svega stavom i pogledom u kojem je cijelo vrijeme sijao pehar “Henri Delaunay” svima jasno dali do znanja da žele ići do samog kraja. Protiv Mađarske 2:0 u Stuttgartu, uz dojam da su Panceri spremni istrčati maraton u sprintu kako bi ostvarili san da ponovno pokore Stari kontinent.

“Jedinica” koja je branila 17. utakmicu na europskim prvenstvima – toliko je sakupio još samo legendarni Gianluigi Buffon – samo u prvom poluvremenu tri puta je morala spašavati gol domaćina. Prvi put već u 20. sekundi, onda kada je slobodan udarac Dominika Szoboszlaija izvadio iz mreže u kojoj su ga svi već vidjeli, pa i u samom finišu nakon čega su Mađari i postigli gol, opravdano poništen zbog ofsajda.

I mada je Barnabás Varga karakterističnim udarcem glavom opasno zaprijetio i u 60. minuti meča, bilo je jasno da nitko, pa ni Mađari, ne bi mogao izdržati toliko dosadan, toliko iscrpljujući pritisak izabranika Juliana Nagelsmanna. Kao ose su ubadali obranu protivnika, bockali ovamo, pa tamo, isprobavali gdje bi moglo puknuti. Puklo je u 67. minuti nakon savršeno jednostavne akcije Musiale, Maximiliana Mittelstädta i Gündoğana, koji je iz prve precizno gađao i tako uz asistenciju dopisao i gol za status najboljeg igrača utakmice.

I mada Škotska ni Mađarska ne mogu odgovoriti na pitanje imaju li Nijemci zaista taj kvalitet, više je nego očigledno da imaju argumente da tako razmišljaju.

Naš prijedlog

I jedna i druga ekipa imaju podjednake šanse u ovoj utakmici, a kao blagi favoriti u meč ulaze Mađari. Kvota na Mađarska će pobijediti na utakmici je 2.60 u Germania kladionici, dok je za trijumf Škota ponuđena kvota 2.75. Neriješen ishod plaća se kvotom 4.00.

Sigurno je da će i jedni i drugi oprezno ući u ovu veoma bitnu utakmicu za njih, pa vam shodno tome predlažemo da pokušate s igrom Mađarska neće izgubiti na poluvremenu i na utakmici po kvoti 1.60 u Germania kladionici. Favorita u ovom meču nema i jasno je da će sitnice odlučiti u slučaju trijumfa jedne od ekipa. Pošto remi ne odgovara ni jednima ni drugima, preporučujemo igru oba tima će postići gol na utakmici po kvoti 1.60.

Mađarska možda jeste za nijansu kvalitetnija ekipa, međutim mišljenja smo da su Škoti dosta pripremljeniji i godinama unazad igraju mečeve slične ovom, pa za vas nešto hrabrije predlažemo igru Škotska će pobijediti ili će završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 a najviše 3 po kvoti 3.00 također u Germania kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*