TIP DANA: Poljska – Nizozemska:Koliko mogu Poljaci bez Lewandowskog?

Tip Dana na kladjenje.hr

Treći dan Europskog prvenstva u nogometu donosi nam tri izuzetno zanimljiva dvoboja, a ovog puta smo za vas pripremili susret koji će biti odigran u Hamburgu, gdje će snage odmjeriti reprezentacije Poljske i Nizozemske. Zanimljivo je da su i jedna i druga reprezentacija pred početak prvenstva imale nekoliko problema s ozljedama, a posebno se ističe izostanak Lewandowskog u taboru Poljaka, ali i De Jonga i Koopmeinersa, za koje je ovo Europsko prvenstvo definitivno završeno. Početak ovog susreta između Poljske i Nizozemske zakazan je za 15 sati.

Poljska: Kako će Poljaci bez Lewandowskog?

Poljaci su dva puta na Mundijalima dolazili do sjajnog trećeg mjesta, i to 1974. godine u Njemačkoj, ali i 1982. godine u Španjolskoj. Između ta dva Svjetska prvenstva, ova reprezentacija je došla i do sjajnog petog mjesta, i to je otprilike sve pozitivno od ovog tima što smo do sada imali prilike vidjeti na velikim natjecanjima. Veoma je zanimljivo da je ova selekcija do svog premijernog plasmana na Europsko prvenstvo stigla tek 2008. godine, a za najveći uspjeh na EURU slovi peto mjesto 2016. godine u Francuskoj, kada su Poljaci u meču za polufinale poraženi od Portugala nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.

Na posljednjem Mundijalu Poljska je stigla do plasmana u nokaut fazu, što je naravno bio i primarni cilj, ali je tamo ova selekcija zaustavljena od Francuske, koja je nešto kasnije poražena u velikom finalu od Argentine. Što se tiče posljednjeg Europskog prvenstva, Robert Lewandowski i drugovi su eliminirani još u grupnoj fazi, i to nakon što je ova selekcija završila na posljednjem mjestu grupe E sa samo jednim osvojenim bodom. Prije svega, moramo reći da se vrlo lako može desiti da Poljaci za ovaj EURO budu uskraćeni za Roberta Lewandowskog koji se ozlijedio neposredno pred početak turnira, i kako sada stvari stoje, njegov povratak je planiran za drugu fazu, a veliko je pitanje hoće li tamo biti i Poljaka, jer na prvi pogled djeluje da će dosta toga ovisiti o ishodu ovog premijernog meča, gdje ovaj tim svakako nije favorit protiv Nizozemske.

U izostanku nogometaša Barcelone, najviše se očekuje od Zielinskog, koji nije imao pretjerano dobru sezonu, a od ostalih nogometaša izdvajamo Kiwiora, Frankowskog, Modera ali i golmana Szczesnog. Inače, u kvalifikacijama za EURO Poljaci su zauzeli treće mjesto u grupi uz četiri boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Češku i prvoplasiranu Albaniju, a u doigravanju je ova selekcija bila bolja u velikom finalu od Walesa, koji je savladan u Cardiffu nakon boljih izvođenja jedanaesteraca. Za kraj, pred početak Europskog prvenstva su puleni Michała Probierza odigrali dva susreta i ostvarili isto toliko trijumfa i to protiv nimalo naivnih selekcija Turske i Ukrajine, što je svakako sjajna uvertira pred premijeru na EURU, na kojoj će ponavljamo ova selekcija biti bez svog najboljeg nogometaša Roberta Lewandowskog.

Nizozemska: Ako se kockice poklope, Lale mogu i do velikog finala!

Nakon jednog razdoblja u kojem Nizozemske nije bilo na velikim natjecanjima, popularne Lale su posljednjih godina ponovo uspostavile kontinuitet. Podsjećamo vas da je ova reprezentacija propustila Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, ali i Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, pa je primarni cilj bio plasman na sljedećem velikom natjecanju, odnosno EURU 2020. godine, koji je zbog pandemije koronavirusa odigrano godinu dana kasnije. Tamo je ovaj tim bez većih problema uspio doći do plasmana u nokaut fazu, ali su tamo Oranje, mimo svih očekivanja, eliminirane od Češke.

Na posljednjem velikom natjecanju su Nizozemci ostavili dosta dobar dojam pošto je ova reprezentacija eliminirana u četvrtfinalu od Argentine, u jednom spektakularnom susretu, koji je vrlo vjerojatno uz finalni susret bio i najbolji u Kataru. Radi se o zaista vrhunskoj generaciji Lala koju naravno predvode nešto iskusniji Van Dijk, Depay i Wijnaldum, ali ne smijemo zaboraviti ni mlade nade poput Xavija Simonsa, Gravenbercha i Frimponga, iza kojih je nestvarno dobra sezona u Leverkusenu, s kojim je ovaj nogometaš stigao do prvog naslova prvaka Njemačke u povijesti.

Utisak je da bi Nizozemci bili smatrani za jednog od glavnih favorita za osvajanje EURA da ovaj tim neposredno pred početak prvenstva nije ostao bez dva izuzetno važna igrača u veznom redu – De Jonga i Koopmeinersa, koji su se ozlijedili. Ako se osvrnemo na kvalifikacije, Nizozemska je na kraju stigla do drugog mjesta u grupi uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Francusku, a to je naravno bilo dovoljno za plasman na završni turnir. U pripremnom razdoblju su izabranici Ronalda Koemana odigrali dva prijateljska susreta. U prvom je demolirana reprezentacija Kanade s više nego uvjerljivih 4:0, dok je u drugom ova selekcija bila bolja i od Islanda, koji je samo par dana prije toga slavio na gostovanju kod Engleske. Taj meč je završen također s 4:0, a strijelci su ovog puta bili Simons, Van Dijk, Malen i Weghorst, pa je sasvim izvjesno da nakon osam postignutih golova u dva pripremna meča i niti jednog primljenog, Lale u veoma dobrom raspoloženju započinju svoju misiju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Naš prijedlog

Poljska je jedna selekcija s Lewandowskim, a potpuno druga bez igrača Barcelone, pa je automatski Nizozemska zbog neigranja ovog igrača veliki favorit u ovom dvoboju, zbog čega vam savjetujemo da okušate sreću s Nizozemska će pobijediti na utakmici, za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.60.

Djeluje zaista da će Nizozemci od prvog minuta krenuti ofanzivno prema golu Poljaka, i bit će veliko iznenađenje ako Lale ne uspiju postići makar dva pogotka, pa vam zato preporučujemo da se okušate s igrom Nizozemska će postići najmanje 2 gola na utakmici, a sve to uz kvotu 1.70.

Za kraj, smatramo da nas očekuje susret s dosta pogodaka, a na sve to je utisak da su strijelci vrlo raspoloženi na početku Europskog prvenstva, pa vam ovdje savjetujemo da odigrate igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*