TIP DANA: Waterford – Shelbourne: Težak ispit za lidera na tablici!

Tip Dana na kladjenje.hr

U nedostatku bolje ponude za klađenje, ovog četvrtka smo za vas analizirali jedan duel irskog prvenstva, a ovog puta je izbor pao na duel u kojem će snage odmjeriti ekipe Waterforda i Shelbournea. Početak susreta između ove dvije ekipe zakazan je za 20 sati i 45 minuta kada će, između ostalog, početi i svi ostali mečevi ovog kola.

Waterford: Malo tko je očekivao ovako dobre partije!

Waterford je dosad šest puta osvajao naslov prvaka Irske, uz napomenu da je posljednji naslov prvaka ove zemlje osvojen 1973. godine. Osim toga, ova simpatična ekipa je dva puta osvajala i Kup, a posljednji veliki rezultat postigli su 2017. godine, kada su osvojili drugu ligu Irske.

Veoma zanimljivo je da je Waterford i prošlu sezonu igrao u drugom po kvaliteti rangu irskog nogometa, gdje su na kraju zauzeli drugo mjesto na tablici uz ogromnih 25 bodova manjka u odnosu na Galway, koji je na uvjerljiv način stigao do plasmana u prvu ligu. Isto to je učinio i Waterford, s ambicijom da opstane u društvu najboljih.

Kada se sve sabere i oduzme, čini se da ni oni najveći optimisti nisu mogli pretpostaviti da će ova ekipa pružati ovako dobre partije u ovogodišnjem izdanju irskog prvenstva. Najbolji pokazatelj za to je trenutno fantastično četvrto mjesto na tablici uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Shamrock. Kako sada stvari stoje, čini se da će se Waterford do kraja prvenstva boriti za plasman na treću poziciju, koja na kraju donosi plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

U posljednjih pet mečeva u prvenstvu najprijatnije iznenađenje ostvarilo je tri pobjede, uz dva poraza, uz napomenu da su pobjede ostvarene na domaćem terenu, a oba poraza su se desila u gostima. U prošlom kolu Waterford je slavio na svom stadionu protiv Sligoa. Bio je to fenomenalan meč na kojem je domaća ekipa uspjela postići čak četiri pogotka, ruku na srce primivši jedan, a nećemo pretjerati ako kažemo da je ta pobjeda domaćina mogla biti i uvjerljivija.

Kada smo već spomenuli partije na domaćem terenu, do sada je četvrtoplasirani tim na tablici odigrao deset mečeva na svom stadionu i ostvario pet pobjeda, dva remija i tri poraza. Uz napomenu da je Waterford na četiri posljednja meča na svom terenu ostvario isto toliko pobjeda, sigurno je da Shelbourne očekuje veoma težak zadatak. Međutim, treba istaknuti da je lider na tablici trenutno i najbolji gost u ligi, pa sve ukazuje na to da nas očekuje zaista sjajan duel.

Shelbourne: Može li Shelbourne ostati prvi i nakon ovog kola?

Shelbourne je osnovan davne 1895. godine, a dosad je ovaj klub čak trinaest puta osvajao naslov prvaka Irske, uz napomenu da je posljednji put to bio slučaj 2006. godine. Osim toga, treba dodati i deset trofeja u Kupu, pa je jasno da se radi o jednom od najtrofejnijih irskih klubova.

Prošlu sezonu je ova ekipa završila na četvrtom mjestu na tablici uz dvanaest bodova manjka u odnosu na Shamrock koji je stigao do novog naslova prvaka. Primarni cilj pred početak ove sezone bila je borba za šampionsku titulu, a kada se podvuče crta, čini se da navijači Shelbournea imaju dosta razloga za zadovoljstvo.

Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Irske nalazi na sjajnom prvom mjestu na tablici uz dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Derry City, koji ima čak i utakmicu više. Ako lider na tablici pobijedi u zaostaloj utakmici, povećat će svoju bodovnu prednost na pet bodova, što ne bi bila nimalo naivna prednost, pogotovo za prvenstvo poput irskog.

U posljednjih pet mečeva u elitnom rangu irskog nogometa, Shelbourne je ostvario četiri pobjede uz samo jedan poraz, i to na svom stadionu protiv Sligoa kada je bilo 1:2. Inače, treba spomenuti da na klupi Shelbournea sjedi bivši nogometaš Chelseaja Damien Duff i njemu se mora odati priznanje, jer su njegovi igrači dosad pokazali uvjerljivo najviše. Do sada je lider na tablici ostvario jedanaest pobjeda, sedam remija i samo tri poraza.

U prošlom kolu su igrači trenera Duffa slavili na svom stadionu protiv posljednjeplasiranog Dundalka, a taj meč je završio rezultatom 1:0. Kada se radi o utakmicama na gostovanjima, dosad je lider na tablici odigrao deset mečeva u gostima i doživio samo jedan poraz, uz pet pobjeda i četiri remija.

Posljednji međusobni susret između Shelbournea i Waterforda odigran je prije nešto manje od mjesec dana, kada je Shelbourne slavio minimalnim rezultatom na svom terenu.

Naš prijedlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret, a prije svega, mišljenja smo da Shelbourne neće tako lako prosuti sve ono što je gradio tijekom cijelog šampionata, pa blagu prednost dajemo ovoj ekipi i savjetujemo vam da okušate sreću s Shelbourne će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.29.

Kako sada stvari stoje, uopće nije isključeno da nam ovaj duel između četvrtoplasirane i prvoplasirane ekipe na tablici donese dosta pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 koju kladionica Germania plaća s kvotom 2.20.

Za kraj, možda i najrealnije je da će i jedni i drugi uspjeti postići makar po jedan pogodak u ovom duelu, pa predlažemo igru oba tima će postići gol na utakmici uz kvotu 1.92 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*