TIP DANA: Eibar – Oviedo: Tko će u finale plej-ofa?:

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a ovog puta smo za vas pripremili duel polufinala španskog plej-ofa za ulazak u La Ligu, gdje će nogometaši Eibara ugostiti Oviedo. Prvi meč između ova dva tima je završen bez pogodaka. Revanš duel je zakazan za 21h.

Eibar: U posljednje vrijeme Eibar blista na svom terenu!

Eibar je 2014. godine po prvi put u svojoj povijesti uspio izboriti plasman u elitni rang španjolskog nogometa, i tamo je ova ekipa godinama unazad sezonu završavala uglavnom na sredini tabele, bez većih problema oko opstanka. To je bio slučaj sve do 2021. godine, kada je ova simpatična ekipa zauzela posljednje mjesto na tabeli, pa je ovaj tim poslije sedam izuzetno lijepih godina u društvu najboljih ispao u niži rang. Tu se Eibar nalazi već tri sezone i sva tri puta je ova ekipa regularni dio šampionata završavala na mjestu koje vodi u doigravanje, međutim, kada je bilo najpotrebnije nogometaši ovog tima se nisu proslavili, a ostaje da se vidi hoće li to biti slučaj i ovog puta.

Naime, nekadašnji prvoligaš je ponovo regularni dio šampionata završio na trećem mjestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Valladolid, a poznato je da na kraju regularnog dijela prvenstva dvije najbolje prvoplasirane ekipe na tabeli stiču pravo igranja u La Ligi naredne sezone. U posljednjem kolu je Eibar na svom terenu odigrao jedan fantastičan meč protiv Ovieda, na kojem smo vidjeli čak sedam pogodaka, a na kraju je bilo 4:3 za domaću ekipu. U pretposljednjem kolu je četa trenera Etxeberrie i definitivno ostala bez druge pozicije na tabeli, pošto je na tom meču ova ekipa poražena u gostima kod Gijona kada je bilo 1:0.

Generalno, u posljednje vrijeme Eibar igra dosta dobro na domaćem terenu, pa je tako na pet posljednjih mečeva na svom stadionu nekadašnji prvoligaš ostvario isto toliko trijumfa, što bi mogla biti veoma važna stvar uoči ovog revanš meča baraža. Inače, u prvom duelu je Eibar gostovao kod Ovieda, a taj susret je završen bez pobjednika, ali i bez golova, uz konstataciju da gostujuća ekipa ima više razloga za zadovoljstvo, ako ni zbog čega drugog onda baš zbog tih fenomenalnih partija u posljednje vrijeme na domaćem terenu. Generalno, ako se osvrnemo na međusobne okršaje između Eibara i Ovieda, na pet posljednjih je Oviedo slavio samo jednom, dva puta je trijumfovao Eibar, a isto toliko puta je bilo neriješeno.

Oviedo: Mogu li gosti eliminirati favorizirani Eibar?

Oviedo je osnovan 1926. godine, a ovaj klub je čak pet puta osvajao naslov prvaka u Segundi, uz napomenu da je posljednji put to bio slučaj 1975. godine. Imali smo prilike gledati ovu ekipu i u najvišem rangu španjolskog nogometa, međutim, to se posljednji put dogodilo još 2000. godine, kada je na kraju ovaj tim završio na osamnaestom mjestu na tabeli, ispao u Segundu, i od tada se ovaj klub nije vraćao u najviši rang španjolskog nogometa. Usledile su teške godine, pošto su Plavi vrlo brzo ispali i u četvrti po kvaliteti rang španjolskog nogometa, da bi se Oviedo u Segundu vratio 2015. godine, i od tada je ova ekipa član druge lige. Najveći uspjeh u tom rangu takmičenja u posljednjih devet godina je ostvaren upravo prošle sezone, kada je Oviedo zauzeo šesto mjesto na tabeli i došao do plasmana u plej-of, ali nije bilo ništa od plasmana u La Ligu.

Generalno, i ovog puta su Plavi igrali većim dijelom šampionata na veoma visokom nivou, pa je ponovo ostvaren primarni cilj, a to je naravno godinama unazad plasman u doigravanje. Na kraju regularnog dijela prvenstva nekadašnji osvajač Segunde je završio na šestom mjestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Santander, a na kraju je presudio međusobni okršaj gdje je Oviedo bio bolji. Zanimljivo je da su oba ovosezonska meča završena bez pobjednika, a presudilo je to što je u remiju kod Santandera ekipa Ovieda postigla dva pogotka, dok je Racing na gostovanju kod ove ekipe postigao samo jedan.

Na posljednjih pet mečeva u drugom po kvaliteti rangu španjolskog nogometa, Oviedo je ostvario tri trijumfa i dva poraza, a posljednji se desio u posljednjem kolu kada je nekadašnji prvoligaš izgubio u gostima upravo od Eibara, u već pomenutom duelu koji je završen pobjedom domaće ekipe od 4:3.

Za kraj, kada se radi o partijama u gostima, Oviedo se nije ove sezone proslavio na strani, gdje je ova ekipa ostvarila samo pet trijumfa, šest remija i čak deset poraza, pa se zaista stječe dojam da Plavi nemaju velike šanse na ovom revanšu kod silno motiviranog Eibara.

Naš prijedlog

Kada se sve sabere i oduzme, smatramo ipak da je domaća ekipa veliki favorit na ovom revanšu, pa vam zato i savjetujemo da se fokusirate na Eibar će pobijediti na utakmici za koju je kladionica Germania pripremila koeficijent 2.20.

Naravno, ulog je ogroman i ne treba ovdje očekivati previše pogodaka, pa je najbolje da okušate sreću s igrom zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 uz kvotu 1.60 u Germaniji.

Za kraj, možda je i idealno da se oprobate s kombinacijom Eibar će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, a sve to uz fantastičnu kvotu 3.80 u kladionici Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*