Tiket dana (Petak, 07.06.2024)

Zanimljiva ponuda očekuje nas danas unatoč činjenici da je ovo prvi pravi ljetni vikend bez prvenstvenih okršaja, barem u onim najjačim ligama. Kvote su važile u trenutku sastavljanja prijedloga.

Poljska – Ukrajina – Oba tima će postići gol na utakmici @ 1.83 u Germania

Obje reprezentacije igraće na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj do koga su došli tek nakon uspješno odigranog baraža. U baražu su se našli zahvaljujući dobrim nastupima u Ligi nacija, a mora se priznati da je kvalifikacijska grupa u kojoj je bila Ukrajina bila mnogo teža od one u kojoj se nalazila Poljska. Ukrajinci su bili treći iza Engleske i Italije, dvoje finalista prethodnog EURA, dok su ispred Poljaka bili Albanci i Česi. U baražu je Poljska pobijedila Estoniju i Vels, i to su u Cardiffu slavili nakon penala, dok je Ukrajina, nakon preokreta, izbacila prvo Bosnu i Hercegovinu a zatim i Island. Ukrajinci su već odigrali jedan pripremni meč, u Njemačkoj su s domaćinom prvenstva igrali bez golova dok je Poljacima ovo prvi izlazak na teren nakon finala baraža. Ove dvije zemlje su u veoma dobrim odnosima, posebno u dvije prethodne godine i Ukrajina je često bila domaćin baš u Poljskoj. Bit će ovo prijateljski duel ali pošto se radi o pretposljednjoj provjeri pred EURO, i rezultat je bitan.

Naš prijedlog je igra oba tima će postići gol na utakmici s kvotom 1.83 u kladionici Germania.

Maroko – Zambija – Maroko će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3 @ 1.93 u Germania

Lavovi Atlasa su podbacili na Afričkom kupu nacija početkom godine i u Obali Slonovače su svoj put završili u osmini finala porazom od selekcije Južne Afrike. Navijači im to nisu zamjerili prije svega zbog fantastičnog nastupa u Kataru na Mundijalu kada su igrali u polufinalu i na kraju osvojili četvrto mjesto, što ranije nije uspjelo nijednoj reprezentaciji s ovog kontinenta. Plasman na sljedeći Mundijal je obaveza za Maroko. Kvalifikacije su tek počele, u tijeku je prva faza a Marokanci su odigrali do sada samo jedan meč. Pobijedili su kao gosti u Tanzaniji, što je odličan zamah za nastavak ciklusa. U goste im sada dolazi možda i najozbiljniji rival u grupi, selekcija Zambije. Ove dvije selekcije su bile u istoj grupi na prethodnom Afričkom kupu nacija i Maroko je slavio minimalnim rezultatom. Zambija je bila treća u grupi i nije uspjela doći do nokaut faze. Odigrala je Zambija dva meča u ovim kvalifikacijama za Mundijal; Zambija je pobijedila Kongo ali izgubila od Nigera, što se može pokazati kao veliki kiks na kraju, pogotovo ako ostanu praznih ruku i u Agadiru sada. Naš prijedlog je pobjeda domaćina uz ne tako veliki broj golova.

Za Maroko će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3 kvota je 1.93 u kladionici Germania.

Derry City – Galway – Derry City će pobijediti na utakmici @ 1.75 u Germania

Derry je taman stigao ekipu Shelburna na vrhu tabele Premijer lige Republike Irske kada su u tri vezana kola ostali bez pobjede sa samo dva osvojena boda. Taj kratki, neuspješni niz završili su u prošlom kolu trijumfom nad novajlijom Waterfordom sa uvjerljivih 3:0. Sada su na dva boda od vodećeg Shelburna ali i sa utakmicom više odigranom od lidera. Tek je prošla polovina prvenstva i vremena za odlazak na vrh ima dovoljno, ali se u trku uključio i aktuelni šampion Shamrock Rovers, koji u ovom momentu imaju 4 boda manje uz utakmicu manje od Derry Cityja. Protiv Galwayja kiksa ne bi smjelo da bude. Ekipa koja je od ove sezone ponovo prvoligaš, posle punih 7 godina pauze, sasvim je dobro odigrala prvi dio sezone. Nalaze se na visokom petom mjestu sa 8 bodova manje od Derryja ali i tri zaostala meča, pa bi u slučaju da ostvare maksimalan učinak u tim utakmicama mogli da budu ispred svog rivala. U prva dva međusobna duela ove sezone Derry nije dao gol Galwayju, pošto je poražen na svom terenu sa 1:0, da bi onda bilo 0:0 u Galwayju.

Vrijeme je za pobjedu Derryja i za Derry City će pobijediti na utakmici se u kladionici Germania dobija koeficijent 1.75.

VPS – Ilves – Oba tima će postići gol na utakmici @ 1.57 u Germania

Dobili smo još jedno zanimljivo prvenstvo u zemlji “1000 jezera”. U prethodnih par godina o tituli su odlučivali Helsinki i KuPS i uglavnom je na kraju, osim u jednom slučaju, trijumfovao tim iz prestonice. Prošle sezone samo zahvaljujući boljoj gol razlici šampionsku titulu je ostvario HJK, koji nije najbolje otvorio aktualno prvenstvo. Uskoro im predstoje i kvalifikacije za Europu, a Helsinki ima velike ciljeve i želi ponovno igrati u grupnoj fazi nekog od kupova. Sve se to odrazilo na prvenstvo i ispred šampiona su trenutno četiri tima. Dva od ta četiri sastaju se međusobno u ovom nekompletnom kolu. Naime, Veikkaus liga se igra i pored toga što reprezentacija Finske igra prijateljske utakmice, s obzirom na to da ih neće biti na EURU u Njemačkoj. U Vasi ekipa VPS-a dočekuje Ilves iz Tamperea. Trenutno je VPS na drugom mjestu sa istim brojem bodova kao i vodeći KuPS. Ilves je sakupio pet bodova manje, također iz deset utakmica, imali su niz od pet vezanih pobjeda prije nego što su u dva meča sa KuPS-om i Helsinkijem uzeli samo bod.

Očekujemo da ovo bude efikasan meč, pošto su obje ekipe postigle po 20 golova u 10 utakmica, pa je naš prijedlog igra oba tima će postići gol na utakmici s kvotom 1.57 u kladionici Germania.

Ukupna kvota na tiketu za Petak u kladionica Germania iznosi 9.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*