Grupa D, EURO 2024

Grupa D na Europskom prvenstvu 2024 je još jedna “grupa smrti”, s četiri jaka reprezentacija: Francuska, Nizozemska, Austrija i Poljska. Utakmice u ovoj grupi bit će žestoke i pune neizvjesnosti.

Poljska: Predvođena Michalom Probierzem, Poljska se kvalificirala na EURO 2024 putem play-offa i oslanjat će se na iskustvo Roberta Lewandowskog. Borit će se za plasman dalje, ali grupa je vrlo teška. Prvu utakmicu igraju protiv Nizozemske 16. lipnja u Hamburgu.

Nizozemska: Pod vodstvom Ronalda Koemana, Nizozemska je poznata po svom napadačkom stilu igre. Ovo prvenstvo može biti posljednja šansa ovoj generaciji nizozemskih igrača da postignu veći uspjeh. Prvu utakmicu igraju protiv Poljske 16. lipnja u Hamburgu.

Austrija: Austrija, vođena Ralfom Rangnickom, je “tamni konj” turnira. Imaju talentiran tim koji može iznenaditi favorite. Utakmica protiv Poljske 21. lipnja u Berlinu bit će od ključnog značaja za njih.

Francuska: Francuska, predvođena Didierom Deschampsom, je jedan od glavnih favorita na Europskom prvenstvu 2024. S timom punim talenta poput Kyliana Mbappea, imaju velike ambicije za trofej. Prvu utakmicu igraju protiv Austrije 17. lipnja u Düsseldorfu.

Ova grupa obećava spektakularne utakmice i puno neizvjesnosti, gdje svaki tim ima šanse za plasman u nokaut fazu.

Raspored utakmica iz grupe D

DatumUtakmicaVrijeme utakmiceStadion
Nedjelja, 16. lipnjaPoljska – Nizozemska15:00 satiVolksparkstadion (Hamburg)
Ponedjeljak, 17. lipnjaAustrija – Francuska21:00 satiDüsseldorf Arena (Düsseldorf)
Petak, 21. lipnjaPoljska – Austrija18:00 satiOlimpijski stadion (Berlin)
Petak, 21. lipnjaNizozemska – Francuska21:00 satiLeipzig Stadion (Leipzig)
Utorak, 25. lipnjaNizozemska – Austrija18:00 satiOlimpijski stadion (Berlin)
Utorak, 25. lipnjaFrancuska – Poljska21:00 satiRed Bull Arena (Leipzig)