Grupa A, EURO 2024

Grupa A na Europskom prvenstvu 2024 obećava spektakularne utakmice i mnogo neizvjesnosti. Ova grupa sadrži domaćina Njemačku i tri tima koji žele iznenaditi.

Njemačka: Kao domaćini, Njemačka otvara turnir 14. lipnja protiv Škotske. Tim predvođen Julianom Nagelsmannom je spreman iskoristiti domaći teren. Snažan sastav, s igračima kao što su Ilkay Gündogan, Jamal Musiala, i povratnik Toni Kroos ih čini glavnim favoritima za osvajanje grupe.

Škotska: Škotska je poznata po svojoj borbenosti i nada se iznenađenju. Utakmica protiv Njemačke je težak početak, ali Škoti znaju kako iznenaditi favorite. Susret s Mađarskom 23. lipnja je ključan za njihove šanse.

Mađarska: Mađarska je tim u usponu, pokazujući odlične rezultate u posljednjim godinama. Oni se nadaju ponavljanju uspjeha s Europskog prvenstva 2016, kada su stigli do nokaut faze. Utakmica protiv Škotske 23. lipnja može odlučiti njihovu sudbinu u grupi.

Švicarska: Švicarska je redovan sudionik velikih turnira i ima stabilan tim. S iskusnim igračima kao što su Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri, oni su ozbiljni konkurenti za plasman u nokaut fazu. Utakmica s Mađarskom 15. lipnja je od posebne važnosti.

Favoriti za prvo i drugo mjesto u grupi su Njemačka i Švicarska, ali Mađarska i Škotska su spremne za borbu i iznenađenja.

Raspored utakmica iz grupe A

DatumUtakmicaVrijeme utakmiceStadion
Petak, 14. lipnjaNjemačka – Škotska21:00 satiAllianz Arena (München)
Subota, 15. lipnjaMađarska – Švicarska18:00 satiStadion RheinEnergie (Köln)
Srijeda, 19. lipnjaŠkotska – Švicarska18:00 satiStadion RheinEnergie (Köln)
Srijeda, 19. lipnjaNjemačka – Mađarska21:00 satiMercedes-Benz Arena (Stuttgart)
Nedjelja, 23. lipnjaŠvicarska – Njemačka21:00 satiDeutsche Bank Park (Frankfurt)
Nedjelja, 23. lipnjaŠkotska – Mađarska21:00 satiMercedes-Benz Arena (Stuttgart)