TIP DANA: Aston Villa – Liverpool: Tim s Villa Parka drži četvrto mjesto!

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak, naravno, ponuda za klađenje je puno slabija nego što je to bio slučaj prošlog vikenda, a ovaj put smo analizirali utakmicu između Aston Ville i Liverpoola. Početak dvoboja između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Aston Villa: Samo dva koraka do Lige prvaka!

Ova sezona bi mogla biti povijesna za klub iz Birminghama na mnogo načina, posebno zato što se tim s Villa Parka nalazi na pragu kvalifikacije za Ligu prvaka. Za one koji možda ne znaju, Aston Villa je sedam puta osvojila naslov prvaka Engleske, posljednji put 1981. godine. Osim toga, klub iz Birminghama je sedam puta osvojio FA kup, uz pet Liga kupova, što ga čini jednim od najtrofejnijih klubova u Engleskoj, iako je njihov posljednji veliki trofej bio spomenuti Liga kup 1996. godine. Međutim, daleko najveći uspjeh ovog tima bila je pobjeda u Kupu prvaka (današnja Liga prvaka) 1982. godine, nakon pobjede nad Bayernom iz Münchena. Te iste godine, engleski predstavnik je također osvojio Superkup Europe nakon pobjede nad Barcelonom, što je tu godinu obilježilo kao najuspješniju u povijesti birminghamskog tima.

Ove sezone, Aston Villa nastupa na vrlo visokoj razini, pružajući svim navijačima kluba mnogo razloga za zadovoljstvo. Prvo, s dva kola do kraja, tim je na četvrtom mjestu na ljestvici, s četiri boda više od petoplasiranog Tottenhama, što znači da bi domaći tim pobjedom u ovom duelu protiv Liverpoola definitivno osigurao mjesto u Ligi prvaka, što je svakako više nego što bi itko mogao očekivati na početku sezone, iako je Unai Emery već u drugom dijelu prošle sezone nagovijestio da bi Villa mogla biti legitimni kandidat za elitno natjecanje. U posljednjih pet utakmica, birminghamski klub ostvario je dvije pobjede, dva remija i samo jedan poraz, koji se dogodio u posljednjem kolu kada su izgubili u gostima od izazovnog Brightona rezultatom 1:0.

Na domaćem terenu u ligi, Emeryjevi učenici ostvarili su dvanaest pobjeda, s samo tri poraza i isto toliko remija, i da je ovaj klub malo bolje nastupao u gostima, možda bismo razgovarali i o borbi za naslov prvaka, što bi, ruku na srce, bilo i previše. Ostaje žal za eliminacijom u polufinalu Konferencijske lige protiv Olympiacosa, iako je engleski predstavnik smatran jednim od glavnih favorita za osvajanje trofeja prije početka europskog klupskog natjecanja treće razine, i mora se priznati da je grčki predstavnik bio bolji u oba susreta i potpuno zasluženo osvojio mjesto u velikom finalu protiv Fiorentine. Naposljetku, u prvom dijelu sezone Liverpool i Aston Villa odigrali su dobru utakmicu na Anfieldu gdje su Redsi lako pobijedili 3:0.

Liverpool: Redsi posustali kada je bilo najmanje potrebno!

Liverpool je sezonu započeo snažno, i malo je sumnje da su Redsi pokazali najviše obećanja među kandidatima za naslov u prvom dijelu sezone, kako svjedoči njihova prva pozicija na ljestvici. Sve je išlo po planu dok Jürgen Klopp nije najavio usred sezone, dok su Redsi bili u igri za sve moguće trofeje, da će napustiti klub na kraju sezone. To je bio veliki šok, posebno za sve navijače ovog kluba, s kojim je ovaj menadžer osvojio Ligu prvaka i naslov prvaka Engleske, ovaj posljednji nakon trideset godina čekanja, što je izazvalo neopisiva slavlja. Kao što smo već spomenuli, City je bio u igri za sve trofeje, a ovaj tim je već osvojio jedan, Liga kup, nakon trijumfa u velikom finalu protiv Chelsea, nakon produžetaka.

Što se tiče FA kupa, Redsi su eliminirani u četvrtfinalu od Manchester Uniteda, iako slabijeg nego ikad, u spektakularnom dvoboju na Old Traffordu gdje je domaći tim pobijedio 4-3. U Europskoj ligi, engleski predstavnik sjajno je nastupio sve do četvrtfinala, ali tada je na Anfield stigla Atalanta, neočekivano pobjeđujući u gostima rezultatom 0-3, čime je nakon prve utakmice bilo jasno da će Liverpool, unatoč ogromnim ambicijama, biti eliminiran iz Europske lige. U uzvratnoj utakmici, Kloppovi učenici pobijedili su u Bergamu, 0-1, ali naravno, to nije bilo dovoljno za plasman u polufinale drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja.

Na kraju, Premier liga. Već smo spomenuli da je Liverpool proveo dobar dio sezone na prvom mjestu na ljestvici, međutim, kada je to bilo najmanje potrebno, ekipa s Anfielda odigrala je nekoliko uzastopnih katastrofalnih utakmica, tako da ni ove godine neće biti naslova prvaka Engleske, jer Redsi trenutno zauzimaju treće mjesto na ljestvici, osam bodova iza prvoplasiranog Arsenala, koji, pošteno rečeno, ima i utakmicu manje, ali čak i bez toga, jasno je da je bodovna prednost nenadoknadiva. U posljednje vrijeme Liverpool vrlo loše nastupa u ligi, pa je tako u posljednjih pet utakmica ovaj tim doživio dva poraza, jedan remi, ali i ostvario dvije pobjede. U posljednjem kolu, Kloppovi izabranici slavili su na svom stadionu protiv Tottenhama u fantastičnom dvoboju u kojem smo vidjeli šest golova, a koji je na kraju pripao Redsima koji su pobijedili 4-2.

Naš prijedlog

Ono što nikako ne bi smjelo biti upitno u ovom dvoboju su zasigurno golovi, stoga toplo preporučujemo da se fokusirate na igru zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, za koju kladionica Germania plaća kvotu 1.95.

Gostujući tim ne može ni gore ni dolje na ljestvici, dok bi pobjeda vjerojatno definitivno osigurala Aston Villi plasman u Ligu prvaka, pa se čini da će Unai Emeryjevi igrači imati ogroman motiv u ovom dvoboju, zbog čega savjetujemo da odigrate Aston Villa će pobijediti na utakmici za koju je kvota 4.10.

Aston Villa će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno je više nego pristojan tip, i u kladionici Germania kvota iznosi 2.20, stoga toplo preporučujemo da i s tom okladom okušate sreću.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*