TIP DANA: Brest – Reims: Brest grabi ka Ligi prvaka!

Tip Dana na kladjenje.hr

U petak je vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i dva vrlo zanimljiva susreta u okviru pretposljednjeg kola francuske Ligue 1. Ovaj put analizirali smo susret između Bresta i Reimsa. Početak dvoboja između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Brest: Ova ekipa je vrlo blizu plasmana u Ligu prvaka!

Prošle sezone, Brest je završio na četrnaestom mjestu na ljestvici, s čak devet bodova više od momčadi koja je na kraju ispala u Ligue 2, što pokazuje da njihov opstanak u elitnom razredu francuskog nogometa nikada nije bio ozbiljno upitan. Na početku sezone primarni cilj bio je također ostati u Ligue 1; međutim, čini se da čak ni najveći optimisti nisu mogli predvidjeti da će popularni ‘Pirati’ tako dobro igrati ove sezone. Trenutno, momčad koju vodi Eric Roy, koji odlično obavlja posao na čelu Bresta, nalazi se na trećem mjestu ljestvice. Poznato je da ta pozicija na kraju prvenstva znači izravan plasman u Ligu prvaka, što bi bio nevjerojatan uspjeh za momčad čiji je dosadašnji najveći uspjeh bio osvajanje Ligue 2 i dolazak do četvrtfinala Francuskog kupa. U posljednjih pet ligaških utakmica, senzacija ove sezone u Ligue 1 ostvarila je dvije pobjede, dva poraza i jedan remi, iako treba realno priznati da je Brest nedavno imao vrlo težak raspored.

U prethodnom kolu, izabranici Erica Roya odigrali su utakmicu bez golova na svom stadionu protiv Nantesa, koji je očajnički trebao bodove iz tog dvoboja jer se bore za opstanak. Prije toga, najveće iznenađenje sezone ostvarilo je vrlo važnu pobjedu u gostima kod Rennesa, u spektakularnom duelu u kojem smo vidjeli devet golova, a gosti su pobijedili 5-4 zahvaljujući golu Brasiera u petoj minuti sudačke nadoknade, što je po mnogima bila najbolja utakmica sezone do sada. Trenutno Brest ima dva boda prednosti nad četvrtoplasiranim Lilleom, koji u ovom kolu igra tešku gostujuću utakmicu protiv Nantesa.

Međutim, treba spomenuti da od ove sezone četvrta pozicija također vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, pa je gotovo sigurno da ćemo popularne ‘Pirate’ barem vidjeti u kvalifikacijama za elitno natjecanje, budući da ova momčad trenutno ima šest bodova prednosti nad petoplasiranom Nicom. Na kraju, što se tiče domaćih utakmica, momčad Erica Roya ove sezone odigrala je šesnaest utakmica na svom stadionu i ostvarila osam pobjeda, šest remija i samo dva poraza.

Reims: ‘Trener bez licence’ napustio Reims!

Prošle sezone, Reims je bio senzacija u francuskom prvenstvu, uglavnom zahvaljujući treneru Willu Stillu. Zanimljivo je da je bio najmlađi trener u “velikih pet” liga i uspio je ostati neporažen u 14 utakmica u svim natjecanjima od svog debija bez UEFA PRO trenerske licence, što je klubu donijelo kaznu od 25.000 eura za svaku utakmicu koju je vodio mladi belgijski stručnjak. Također je vrijedno spomenuti da je kada je Still preuzeo, Reims bio u zoni ispadanja, ali do kraja sezone tim je završio na hvalevrijednom jedanaestom mjestu, činjenica koja zaslužuje pažnju.

Međutim, Will Still, nadimka ‘trener bez licence’, napustio je Reims prije nekoliko dana. Klub je službeno objavio da je perspektivni trener otpušten nakon što je potvrđeno da neće nastaviti kao trener Reimsa sljedeće sezone. Prema nekim nagovještajima, Still je već dogovorio prelazak u Sunderland, koji ima visoke ambicije za sljedeću sezonu. Bez obzira na to, ovo je bio iznimno neobičan potez čelnika ovog francuskog tima, koji trenutno zauzima dvanaesto mjesto na tablici i odavno je osigurao opstanak. Iskreno rečeno, crveno-bijeli u posljednje vrijeme ne igraju dobro, ostvarivši dva remija i doživjevši tri poraza u posljednjih pet utakmica, pri čemu su sva tri poraza došla u posljednja tri kola, što bi čak mogao biti i razlog Still-ova otkaza.

U posljednjem kolu, ovaj simpatičan tim poražen je u gostima kod Clermonta, s uvjerljivih 4:1, uz napomenu da je Clermont tim koji je do sada pokazao najmanje od svih timova u najvišem rangu francuskog nogometa, i očito je da ovaj tim ide prema ispadanju. Prije toga, Reims je poražen na svom stadionu od Montpelliera, koji u posljednje vrijeme igra na vrhunskoj razini, a utakmica je završila rezultatom 1:2.

Što se tiče gostujućih utakmica, crveno-bijeli su do sada odigrali šesnaest susreta izvan svog terena, ostvarivši pet pobjeda, četiri remija i sedam poraza, pri čemu je posljednja gostujuća pobjeda bila krajem veljače protiv Le Havrea, s rezultatom 1:2, uz napomenu da su gosti pobjedu osigurali golom s bijele točke u petoj minuti sudačke nadoknade. Naposljetku, prvi ovosezonski susret između Reimsa i Bresta odigran je sredinom rujna prošle godine, kada su Pirati pobijedili 1:2, iako je Reims riješio prvi dio igre u svoju korist.

Naš prijedlog

Računica je ovdje više nego jasna, jer će domaćin vrlo vjerojatno osigurati mjesto u najkvalitetnijem europskom klupskom natjecanju pobjedom. Ako ne to, Brest će definitivno osigurati četvrto mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, pa je motivacija ove momčadi za ovu utakmicu protiv Reimsa, koji u posljednje vrijeme igra vrlo loše, ogromna. Stoga snažno preporučujemo fokusiranje na Brest će pobijediti na utakmici, za koju Germania nudi kvotu od 1.70.

Utisak je da će domaćin krenuti ofenzivno prema golu Reimsa od prve minute utakmice, zbog čega hrabro preporučujemo pokušaj s klađenjem na Brest će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, za što Germania nudi kvotu od 2.65.

Za kraj, vjerujemo da će domaća momčad postići dva ili više golova bez većih problema u jednoj od dviju premijernih utakmica pretposljednjeg kola francuske Ligue 1, pa vam predlažemo da okušate sreću s tržištem Brest će postići najmanje 2 gola na utakmici, sve s kvotom od 1.70 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*