TIP DANA: Brighton – Man. City: Građani drže sve u svojim rukama, novi naslov na vidiku!

Tip Dana na kladjenje.hr

U četvrtak je ponuda nešto slabija nego inače, a ovaj put smo analizirali dvoboj između Brightona i Manchester Cityja, koji je ujedno i posljednja utakmica 34. kola engleske Premier lige. Početak utakmice između ova dva tima zakazan je za 21 sat.

Brighton: Vrlo loše izvedbe u posljednje vrijeme!

Od momčadi koja je godinama bila u nižim ligama, u vrlo kratkom vremenu došli smo do točke gdje Brighton polako ali sigurno počinje pripadati vrhu engleskog nogometa, sve zahvaljujući izvrsnim rezultatima koje je ova momčad postigla u posljednjih nekoliko sezona. Popularni Galebovi su i prošle sezone igrali prilično dobro, nakon što su učenici Roberta De Zerbija, koji odlično vodi ovu momčad, na kraju zauzeli izvrsno šesto mjesto na ljestvici, s pet bodova manje od petoplasiranog Liverpoola. Kako je poznato, ova šesta pozicija u najboljoj ligi na svijetu donosi kvalifikacije za Europsku ligu, i mora se spomenuti da je to bilo prvo sudjelovanje ove momčadi u drugom najvišem klupskom natjecanju u Europi.

Tamo je ova momčad uspjela napredovati do nokaut faze bez većih problema, ali je engleski predstavnik glatko eliminiran od Rome, i sve je bilo poznato nakon prve utakmice u Rimu koju su De Rossijevi učenici dobili rezultatom 4:0. Opći dojam o nastupima Galebova u Premier ligi je solidan, s opaskom da Brighton ne igra tako dobro kao prošle sezone. U ovom trenutku, Roberto De Zerbijevi ljudi nalaze se u sredini ljestvice, preciznije na jedanaestom mjestu, i s obzirom na trenutnu situaciju, vjerojatno je da ovu momčad sljedeće sezone nećemo vidjeti u europskim natjecanjima.

U posljednje vrijeme, Brighton se suočava s mnogo problema, tako da ova momčad nije uspjela ostvariti pobjedu u zadnja četiri ligaška susreta, tijekom kojih su Galebovi doživjeli dva poraza i dva remija. U posljednjem kolu, ova momčad je remizirala u gostujućoj utakmici protiv Burnleya, susret protiv momčadi koja se očajnički bori za opstanak završen je rezultatom 1:1. Što se tiče nastupa na domaćem terenu, Brighton je dosad odigrao sedamnaest utakmica na svom stadionu i ostvario sedam pobjeda, šest remija i samo dva poraza, i vidjet ćemo hoće li se taj učinak pogoršati nakon dvoboja protiv Manchester Cityja, koji očajnički trebaju bodove u borbi za naslov prvaka Engleske.

Manchester City: Građani drže sve u svojim rukama!

Nažalost, City neće uspjeti obraniti svoj naslov prvaka Europe, budući da je momčad nedavno eliminirana od Real Madrida u četvrtfinalu nakon lošeg izvođenja jedanaesteraca. “Ušati” trofej bio je doista primarni cilj ovog kluba, no opći dojam je da popularni Građani ove sezone igraju na vrlo visokoj razini. Primarno, što se tiče engleske Premier lige, Pep Guardiolini učenici trenutno zauzimaju treće mjesto na tablici, četiri boda iza vodećeg Arsenala. Međutim, City ima dvije utakmice manje u odnosu na vodećeg na tablici, i ako Građani dobiju oba preostala susreta, preći će na prvo mjesto na tablici s dva boda prednosti nad Topnicima. Poznato je da igrači Manchester Cityja godinama izvrsno nastupaju u završnoj fazi prvenstva, kao što je najbolje viđeno prošle sezone kada je momčad uspjela prestići Arsenal, koji je u jednom trenutku u prvom dijelu prvenstva imao čak dvocifrenu prednost u bodovima.

Svakako, eliminacija iz Lige prvaka bila je težak udarac za sve u klubu, no nakon toga su igrači aktualnih engleskih prvaka pokazali karakter i proslavili u polufinalu FA kupa na Wembleyju protiv Chelsea, gdje je susret završio rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Bernardo Silva koji se time iskupio navijačima Građana za loše izveden jedanaesterac u susretu protiv Real Madrida. Protivnik u finalu FA kupa bit će gradski rival Manchester United, i sigurno je da je City veliki favorit u tom dvoboju. U posljednjih pet utakmica ovogodišnjeg izdanja najvišeg ranga engleskog nogometa, Pep Guardiolini učenici ostvarili su tri pobjede i dva remija, zanimljivo protiv glavnih konkurenata u borbi za naslov prvaka Engleske.

U posljednjem kolu, City je odigrao fantastičnu utakmicu kod kuće protiv Lutona, a taj dvoboj završio je rezultatom 5:1. Prije toga, Građani su također pobijedili Crystal Palace u gostima s rezultatom 4:2. Dosad su aktualni engleski prvaci odigrali petnaest gostujućih utakmica i ostvarili deset pobjeda, dva remija i tri poraza, što City trenutno čini drugom najboljom gostujućom momčadi u Premier ligi, iza Arsenala koji je osvojio četiri boda više u gostima.

Naš prijedlog

Kao što smo već spomenuli, isključivo od Cityja ovisi hoće li osigurati novi naslov engleske Premier lige, i vjerujemo da popularni Građani neće propustiti ovu priliku, stoga vam savjetujemo da se kladite na Man.City će pobijediti na utakmici, za što je kladionica Germania pripremila koeficijent 1.40.

Očekuje se da će Pep Guardiolini učenici od prve minute krenuti ofenzivno prema golu Brightona, zbog čega hrabro preporučujemo da se fokusirate na rezultat Man.City će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici s koeficijentom 1.93 u Germaniji.

Za kraj, vjerojatno je da ćemo svjedočiti pravom festivalu golova, zbog čega vam predlažemo da se fokusirate na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, za što je kladionica Germania pripremila koeficijent 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*