Najava i analiza: Bundesliga, 30. kolo: Šampionska trka je završena, ali borba za opstanak odavno nije bila uzbudljivija!

Ovog vikenda pred nama je 30. po redu kolo popularne Bundeslige. U prethodnom kolu smo dobili novog šampiona, a to je Bayer Leverkusen, koji je tako osvojio svoju prvu povijesnu titulu. Prekinuta je desetljeća duga vladavina Bayerna koji nema sigurnu ni drugu poziciju na ljestvici, pa bi zaista bilo čudno na kraju sezone Bavarce vidjeti na poziciji broj 3. Trećeplasirani Stuttgart ima isti broj bodova, pa će sigurno biti silno motiviran da pretekne Bayern na ljestvici.

Leipzig i Borussia nastavljaju svoju borbu za poziciju broj 4, ali kako stvari stoje i pozicija broj 5 će sljedeće sezone garantirati direktan plasman u Ligu prvaka. U borbi za opstanak odavno nije bilo uzbudljivije, a čak 6 ekipa će se do kraja boriti za ostanak u eliti. Meč između Eintrachta i Augsburga je posebno analiziran u našoj rubrici “Tiket dana”, pa ga iz tog razloga nema u tjednoj analizi ovog kola. Napominjemo da su kvote bile aktualne u trenutku pisanja tiketa.

Heidenheim – RB Leipzig – Oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.85 u Germania

Sjajni Heidenheim ćemo i sljedeće sezone gledati u Bundesligi i nadamo se ne samo sljedeće, nego i mnogo nadolazećih. U svojoj debitantskoj sezoni su odigrali zaista mnogo sjajnih utakmica, a to ih je lansiralo na trenutnu 10. poziciju na ljestvici s ukupno 34 osvojena boda. Igraju vrlo ofenzivan nogomet, pogotovo na svom stadionu. U posljednja 4 susreta ne znaju za poraz, u tom periodu su upisali 3 remija i 1 pobjedu. Leipzig je s druge strane na poziciji broj 4 s 56 osvojenih bodova i čini se da smo nekako svi više očekivali od ekipe koja je na samom početku sezone pobijedila Bayern s 3:0 u finalu Super kupa. Izvjesno je da će i sljedeće sezone igrati Ligu prvaka, a forma u posljednje vrijeme itekako obećava pred sam završetak sezone. U posljednjih 5 susreta su upisali 4 pobjede i 1 remi, s 14 postignutih golova u tom periodu. Smatramo da će ovo biti jedna vrlo zanimljiva utakmica, pa vam predlažemo igru oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 po kvoti 1.85 u Germania kladionici.

Hoffenheim – M’Gladbach – Oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.65 u MeridianBet

Hoffenheim je ušao u ovu sezonu s ciljem plasmana u Europu, ali čini se da će to biti vrlo teško ostvarivo ove sezone, barem sudeći po dosad prikazanom. Trenutno se nalaze na 9. mjestu na ljestvici s 36 osvojenih bodova, a forma u posljednjih mjesec dana je blago rečeno katastrofalna. U posljednjih 5 utakmica imaju čak 4 poraza i samo jednu pobjedu, a u posljednjem kolu su uvjerljivo poraženi od Mainza s 4:1. Gladbach je s druge strane u još goroj poziciji jer sa 31 osvojenim bodom zauzima tek 11. mjesto na ljestvici, te su njihove ambicije za ovu sezonu okončane. Moglo bi se reći da još uvijek nisu sigurni u borbi za opstanak, pošto je opasna zona na samo 5 bodova ispod njih. Oba tima su na posljednjih 5 utakmica svaki put primila barem po jedan gol, pa vam prema tome predlažemo igru oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 po kvoti 1.60 u Germania kladionici.

Koln – Darmstadt – Koln će pobijediti na utakmici @ 1.50 u Germania

Popularni “Jarčevi” su u vrlo nezavidnoj situaciji pred sam kraj sezone, pošto se trenutno nalaze na pretposljednjem 17. mjestu na ljestvici s 22 osvojena boda. Imaju najslabiji napad u ligi s samo 23 postignuta gola, ali u posljednjih 5 utakmica su postigli čak 7 od ukupno 23 gola. Osjetno su podigli formu i zaigrali bolje, a u ovom susretu jednostavno moraju napasti sva 3 boda ako žele doći do pozicije koja im garantira opstanak ili barem doigravanje. Darmstadt je već otpisan i trenutno se nalazi na posljednjem mjestu na ljestvici s tek 14 osvojenih bodova i samo 2 ostvarene pobjede ove sezone. Imaju ubjedljivo najgoru obranu u ligi s 72 primljena gola, a u posljednjih 5 utakmica su primili čak 14 golova i osvojili samo jedan bod. Köln je ovdje apsolutni favorit, stoga vam shodno tome predlažemo Koln će pobijediti na utakmici po kvoti 1.50 u Germania kladionici.

Wolfsburg – Bochum – Wolfsburg će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3 @ 1.65 u Germania

Wolfsburg ove sezone ne liči na sebe i neće biti nikakvo iznenađenje ako ih budemo gledali u doigravanju za opstanak u eliti. Trenutno se nalaze na 14. mjestu sa 28 osvojenih bodova, svega 2 boda više od Mainza koji se nalazi u opasnoj “doigravajućoj zoni”. Nalaze se u vrlo lošoj formi, s čak 4 poraza u posljednjih 5 utakmica, od kojih je zadnji bio protiv Leipziga s 3:0. Njihov sljedeći protivnik, Bochum, sa samo bodom manje na 15. poziciji, sigurno će ovaj susret učiniti začinjenim s puno borbe. Bochum je u posljednja 3 susreta zabilježio 2 remija i 1 poraz, sve protiv timova iz donjeg dijela ljestvice. I jedan i drugi tim su ove sezone znali odigrati efikasne utakmice, ali mišljenje je da će važnost ovog susreta donijeti nešto mirniju utakmicu s manjim brojem golova. Naš prijedlog je igra Wolfsburg će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3 po kvoti 1.65 u Germania kladionici.

Union Berlin – Bayern – Bayern će pobijediti na utakmici @ 1.60 u Germania

Union je uspio uploviti u “mirne vode” ali ne i da u potpunosti osigura opstanak u elitnom rangu. S 29 osvojenih bodova nalaze se na 13. mjestu na ljestvici, s tek 3 boda više od opasne zone i morat će osvojiti još poneki bod do kraja. Nalaze se u nizu od 2 uzastopna poraza, a ovog vikenda im u goste dolazi Bayern koji je ovog tjedna potvrdio plasman u polufinale Lige prvaka. Izabranici Thomasa Tuchela izgubili su titulu nakon 10 godina ali je sigurno da će učiniti sve da zadrže barem 2. mjesto na ljestvici, pošto bi treća pozicija bila svojevrsno poniženje za njih. Bayern je istina imao iscrpljujuću utakmicu protiv Arsenala ali vjerujemo da posjeduju kvalitetu da u ovom susretu lagano osvoje nova 3 boda. Tim iz Berlina igra vrlo slabo u napadu, pa s 25 postignutih golova imaju drugi najgori napad u ligi, dok Bavarcima pripada najbolji napad u ligi s 82 postignuta gola. Naš prijedlog za ovaj meč je Bayern će pobijediti na utakmici po kvoti 1.60 u Germania kladionici.

Werder Bremen – Stuttgart – Zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 a najviše 6 @ 1.60 u Germania

Kao i većina timova iz donjeg dijela ljestvice, tako ni Werder za sada nije osigurao opstanak u eliti. S 31 osvojenim bodom nalaze se na 12. mjestu na ljestvici, pa nešto mirnije mogu ući u samu završnicu. Međutim, njihova forma nimalo ne obećava, u posljednjih 5 utakmica imaju osvojen samo 1 bod, uz čak 4 poraza. Stuttgart s druge strane djeluje nezaustavljivo i čini se da će njihova povijesna sezona biti krunisana plasmanom u Ligu prvaka, a zašto i ne vicešampionskim odličjem? Stuttgart kao i Bayern ima 63 osvojena boda i sigurno je da će željeti preteći Bavarce u ovoj maloj trci za prestiž. Igraju vrlo efikasno tijekom cijele sezone, pa je za očekivati da i na ovom susretu protiv jedne od lošijih obrana odrađuju ono što najbolje znaju – postizanje golova. Naš prijedlog za ovaj susret je zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 a najviše 6, a ona se plaća kvotom 1.60 u Germania kladionici.

Dortmund – Leverkusen – Oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 @ 1.70 u Germania

Prosto nevjerojatno zvuči da je Borussia bila potpuno nekonkurentna u sezoni u kojoj su se nakon mnogo godina plasirali u polufinale Lige prvaka!? Klub iz Dortmunda je slavio u svojoj tvrđavi s 4:2 protiv Atletico Madrida i tako obradovao svoje navijače nakon mnogo, mnogo vremena. U borbi za finale morat će eliminirati ekipu PSG-a, što se i ne čini tako nemogućim. U Bundesligi su trenutno tek na 5. mjestu na ljestvici s 56 osvojenih bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Leipzig. Igraju sjajno u posljednje vrijeme i za očekivati je da u ovom susretu odigraju maksimalno. Leverkusen je u prethodnom kolu okrunjen za novog prvaka Njemačke i sada će moći utakmice odigrati s manje strepnje, međutim sigurno će željeti ostati neporaženi do samog kraja prvenstva. U četvrtak su imali težak meč protiv West Hama u okviru četvrtfinala Europske lige, ali sigurno su sačuvali energiju i za ovaj vrlo težak susret u najavi. Obje ekipe su napadački orijentirane, pa vam predlažemo igru oba tima će postići gol i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 po kvoti 1.70 u Germania kladionici.

Freiburg – Mainz – Freiburg će pobijediti ili će završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 a najviše 5 @ 2.00 u Germania

Igranje u Europi ove sezone dosta je utjecalo na trenutni plasman Freiburga, koji zapravo i nije toliko loš. Nalaze se na 8. mjestu na ljestvici s 39 osvojenih bodova, koliko ima i sedmoplasirani Augsburg, pa nas ne bi iznenadilo ako i sljedeće sezone budu igrali u Europi. U posljednje vrijeme igraju dosta bolje izvan svog stadiona, što potvrđuju 3 vezane pobjede u gostima i 2 vezana poraza na svom stadionu. Mainz na ovo teško gostovanje dolazi nakon serije sjajnih rezultata u kojoj su u posljednja 4 susreta osvojili čak 13 od mogućih 15 bodova. U posljednjem kolu su uvjerljivo slavili protiv Hoffenheima s 4:1, dok su prethodno četiri gola postigli i protiv Darmstadta (4:0). Ovdje treba očekivati jedan uzbudljiv susret u kojem su golovi vrlo realna mogućnost, a naš prijedlog za ovaj susret je igra Freiburg će pobijediti ili će završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 a najviše 5 po kvoti 2.00 u Germania kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*