TIP DANA: Genoa – Lazio: Može li Tudor probuditi uspavane navijače Lazija?

Tip Dana na kladjenje.hr

This Thursday, we are expecting several very interesting matches, as the day brings us the return legs of the quarterfinals of the Europa League and the Conference League. This time, we have analyzed the duel between Atalanta and Liverpool, noting that the Italian team celebrated a more than convincing 3-0 victory in the first match at Anfield, leaving the English side facing an almost impossible mission. The return match in Bergamo is scheduled to start at 21:00.

Genova: Grifoni sjaje ove sezone!

Prošle sezone, Genova je igrala u drugom najvišem rangu talijanskog nogometa. Međutim, nakon sjajnih nastupa u Seriji B, ovaj tim uspio je osigurati mjesto u Seriji A, što je, naravno, bio primarni cilj za ovu momčad. Kada govorimo o ciljevima za ovu sezonu, fokus je jasno bio na očuvanju statusa među elitom. No, kako sezona odmiče i računi počinju biti zatvoreni, čini se da svi navijači popularnih Grifona imaju mnogo razloga za zadovoljstvo. Trenutno, Alberto Gilardino, koji odlično obavlja svoj posao u ovom klubu, s momčadi se nalazi na sredini tablice, točnije na dvanaestom mjestu, s dvanaest bodova prednosti nad momčadima u zoni ispadanja.

Nema nikakve sumnje da ćemo Grifone vidjeti u najvišem rangu talijanskog nogometa i sljedeće sezone. Do sada je momčad s Marassija odigrala 32 utakmice u elitnoj ligi Italije i ostvarila devet pobjeda, dvanaest neriješenih rezultata (najviše neriješenih odmah nakon Udinesea) i jedanaest poraza. U posljednjih pet utakmica, povratnik u Seriju A osigurao je jednu pobjedu, jedan poraz i tri neriješena rezultata, s tim da je najnoviji neriješeni rezultat bio u prošlom kolu, gdje je momčad odigrala neriješeno protiv favorizirane Fiorentine, a ta utakmica u Firenci završila je rezultatom 1:1. Prije toga, Gilardinovi učenici ostvarili su vrlo važnu pobjedu u gostima protiv Verone, kojoj su bodovi bili prijeko potrebni, a ta utakmica završila je pobjedom 1:2. Što se tiče nastupa kod kuće, Grifoni su odigrali petnaest utakmica na svom stadionu i doživjeli samo četiri poraza, uz pet pobjeda i šest neriješenih rezultata.

U prvom dijelu sezone, Genova, suprotno svim očekivanjima, uspjela je pobijediti Lazio u srcu Olimpica, a taj susret završio je pobjedom gostiju 0:1, zahvaljujući golu Reteguija u šesnaestoj minuti utakmice. Nakon toga, ove dvije momčadi su se također sudarile u osmini finala Talijanskog kupa, gdje je strana Lacija bila bolja i pobijedila 1:0 golom Genduzija. Kako stvari stoje, čini se da nas očekuje još jedan vrlo zanimljiv dvoboj između ove dvije momčadi.

Lazio: Može li Tudor probuditi Laziale?

Lazio je fantastično igrao prošle sezone, a najbolji pokazatelj za to je i vicešampionska titula, pošto je ova ekipa na kraju završila na drugom mjestu na tabeli iza Napolija, koji je mimo svih očekivanja stigao do Scudetta. Sve to je bilo dovoljno za dugo očekivani plasman u Ligu prvaka, gdje se talijanski predstavnik nimalo nije obrukao. Prije svega, tim sa Olimpika je uspio doći do drugog mjesta u jednoj nimalo naivnoj grupi u kojoj su pored Laziala tu bili još i Atletico Madrid, Feyenoord i Celtic, a na kraju je ova ekipa imala četiri boda viška u odnosu na trećeplasirani Feyenoord. U prvom meču osmine finala Lige prvaka talijanski predstavnik je sa 1:0 savladao Bayern iz Münchena, nakon čega se možda pomalo i bespotrebno stvorila velika euforija, da bi nakon toga Bavarci ipak u revanšu odigrali sjajno i bez većih problema eliminirali Rimljane.

Što se tiče ovogodišnjeg izdanja talijanske Serije A, mora se priznati da se dosta više očekivalo od aktuelnog vicešampiona Italije. Naime, trenutno se ovaj tim nalazi na sedmom mjestu na tabeli s istim brojem bodova kao i Napoli, a nedavno je tim iz prijestolnice Italije dobio novog trenera, pošto je Sarrija naslijedio Igor Tudor i kako vrijeme prolazi čini se da to nije bio nimalo loš potez. Točno je da je Lazio izgubio u gradskom derbiju od Rome, kada je bilo 1:0 za Vučicu, međutim, u premijernom susretu na klupi tima iz Rima, hrvatski trener je uspio savladati Juventus i to golom Marušića u posljednjim trenucima susreta.

U prošlom kolu sedmoplasirani tim na tabeli odigrao je još jedan vrhunski meč i to na svom stadionu protiv Salernitane, koja ipak slovi za najslabiju ekipu u Seriji A, a taj duel na Olimpiku je završen pobjedom domaćeg tima od 4:1, čime se ova ekipa i probila do sedmog mjesta na tabeli, koje na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija. Za kraj, sigurno je da će Laziali dati sve od sebe da se revanširaju Grifonima za poraz u prvom dijelu sezone kada je bilo 0:1, ali ruku na srce, sve to neće biti nimalo lak zadatak.

Naš prijedlog

Čini se da nas očekuje vrlo zanimljiva utakmica, a ovo će vjerojatno biti posljednja prilika za momčad Lazija da se uključi u borbu za mjesto u Europskoj ligi. Stoga vam hrabro savjetujemo da se kladite na Lazio će pobijediti na utakmici, za što je Germania pripremila fantastičnu kvotu od 2.70.

Postoji i pristojna kvota da Lazio će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno, koju Germania cijeni na 1.45, a ako dodate da Lazio će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2, dolazimo do odlične kvote od 1.95.

Ukupno gledano, bez obzira na ishod utakmice, vjerujemo da će momčad iz prijestolnice postići najmanje dva gola, stoga vam savjetujemo da se fokusirate na okladu Lazio će postići najmanje 2 gola na utakmici, koju Germania nudi s kvotom od 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*